Vannak olyan kisebb megvásárolható eszközök a lakosság számára, amivel lehet mérni a légszennyezettséget, még ha nem is teljesen profi módon?
Bocs az elsővel részben egyetértve. Mitől lesz jobb ha megméred? Mivel leszel előbbre? Ha most érzed "orral", hogy nem OK a levegő, mi változik ha megméred ezeket az adatokat? Mivel nem tudsz hiteles mérést csinálni a földön nem lesz olyan szervezet, hatóság amelyik ezt elfogadja, és nagyon nehéz ezt házilag megmérni, ez egy külön szakma.
Esetleg valamelyik ZS kategóriás helyi TV-ben megmutatják, hogy X mért valami ökörséget /ők vevők az ilyenekre, mert nincs mit leadniuk és ki kell tölteni valamivel az adásidőt/, majd az illető cég jól beperel hitelrontásért. És 1000%-ra nyeri a pert mert nem tudod bizonyítani, hogy amit mértél az jó. Még akkor sem ha esetleg megvetted a milliós műszert, mert nem vagy tanúsítva levegőmintavételre.
Megvan a maga menete, hogy hogyan lehet bejelenteni környezet szennyezést. (katasztrófavédelem elsőként a 112-t hívd). Hányszor próbáltál elhjárni a katasztrófavédelmnél, hányszor hívtad a 112-öt ez ügyben? Gondolom itt picsogni könnyebb mint a hivatalos úton elindulni. Esetleg tán nem azárt nem hívtad őket mert nincs igazad?
És ahogy korábban írták itt a műszerek több száz ezer Ft-ba kerülnek. Egy mérés sem olcsó. Esetleg valamelyik ellenzéki méregzöld szervezetet felpiszkálhatod de abból se igazán lesz semmi mert annak is nagyobb a füstje mint a lángja pont a fentiek miatt. Nagyon kevés szervezet rendelkezik megfelelő akreditációval és szaktudással, hogy ezt komolyan vegyék.
Sajnos nem érdekel a politika és a méregzöld szervezetek, de néhány szakmabeli itt irtózatosan ideges lett más kérdésemnél hogy a lakosság bele merészel kérdezni a megélhetési forrásába. A lakosságnak márpedig joga van az élhető levegőhöz és az élhető városokhoz, a szakmai lobbik ellenére is, és nem bűn erről kérdezni illetve sürgetni a megoldást.
Ismerek néhány nagy embert bizonyos szakmákból, mit ne mondjak nincsenek mindig a helyzet magaslatán.
Honnan lehet tudni pontosan hogy hol vannak a mérőhelyek a városokban? Egyszerűen kíváncsi vagyok rá, mint lakosság, polgár, tudni szeretném, és ez egy kérdezős oldal, hátha tudja valaki.
(Szeretném tudni ha lehet, remélem ez a kérdés nem fogja megint valakinek piszkálni a csőrét!)
Fogj vissza de nagyon gyorsan. Próbálunk segíteni de rajtad nem lehet.
Hivatalos mérőhálózat: [link]
És innen megtalálod a hozzád legközelebb eső összes adatát. Bár továbbra sem értem, hogy ilyen fokú hozzánem értéssel mihez kezdesz egy számsorral. Ha akár csak minimálisan értenél hozzá megtalálnád a választ a kérdésedre.
Ezt kb. 0,1 másodperces kereséssel meg lehet találni ha valóban érdekelne a kérdés és nem a feszültséget akarod kellteni.
Szintén leírtam, hogy 112-öt bátran hívd fel ha bármilyen problémát érzékelsz. Attól, hogy barkács módszerekkel próbálsz valamit méricskélni semmivel nem lesz jobb.
Ezt pótcselekvésnek hívják. És csak arra való, hogy megmutasd a szomszéd Marinéninek, hogy ő is rosszul érezze magát. Ha valóban tenni akarsz valamit, hogy megszűnjön a szerinted (és feltehetően más nem is érzékeli, és mást nem is zavar) légszennyezés akkor arra ott vannak a megfelelő szervezetek és telefonszámok. OK, hogy egy anoním oldalon könnyebb picsogni és siránkozni, hogy milyen szerencsétlen vagy, mint hivatalos bejelentést tenni. Ugyanígy a google-val igen gyorsan meg is lehet találni az állandó mérőpontokat. Szintén a helyi jegyző elég sok mindenben tud segíteni, gondolom még őt sem hívtad fel. Ugyanígy ott a polgármester (és a polgármesteri hivatal is) sokkal előbb jutsz eredményre velük mint, hogy itt lehülyézel mindenkit.
Szintén látszik a kérdésedből a teljes hozzá nem értés, hogy melyik irányt akarod mérni? Milyen célból. Cél nélkül nincs mérés. Milyen gyakorisággal? Milyen pontosággal?
"Miért kell ezt a stílust alkalmazni ismeretlen emberekkel?"
én ugyanezt kérdezem...
segítettem többször más kérdéseidnél is, de betelt a pohár. Teljesen mindegy mit mondok csal vagdalkozni tudsz....
ha valamit érzel az orroddal az nem szmog. lehet valami cégtől hozza a szél. Például Kaposváron a cukorgyár szagát 6-8 km-el arrébb is érzem, de az attól még nem szmog.
A szmog látható! olyan mint a köd! mert a levegő televan füsttel, porral.
Nem szeretnék feszültséget kelteni, sőt olyanokat javasoltam amik nem voltak se károsak, se rosszak, az tény hogy az egészségtelen leveő kellemetlen érzés, amit az ember nem 5 év múlva szeretne megszüntetni, hanem keresi a megoldásokat hogy ha fokozódik ne kelljen kapkodni. Sok mindent megtudtam múlt héten, és mindenkinek köszönöm a segítséget, a kioktatásokat pedig visszautasítom, az építő kritikát elfogadom, bár engem ebben nem az érdekel mit gondolsz pl te rólam hanem hogy élhetőek legyenek a kisvárosok is.
:) Köszönöm a hosszú választ.
És akkor pontosan mit vársz? Mit akarsz elérni? De komolyan egyre kevésbé értem mire gondolsz.
1./ Nem szóltam be, csak figyelmeztetni próbáltalak, hogy ez a stílus nem OK. De ha szerinted rendben van a stílusod akkor ott baj van. És ezzel a stílussal senki nem fog komolyan venni.
2./ Leírtuk, hogy mi az ügymenet. Első körben fel kell emelni a telefont és felhívni a 112-öt (ez ingyen van).
3./ Ha a 112 nem segít akkor ott a helyi jegyző, a polgármesteri hivatal
4./ Szintén linkeltük a megfelelő oldalt ahol a hivatalos adatok vannak (ezeket az aadatok lehet a további eljárásában felhasználni).
"Nem szeretnék feszültséget kelteni"
hát azért sikerült nem kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!