Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Vannak olyan kisebb megvásárol...

Vannak olyan kisebb megvásárolható eszközök a lakosság számára, amivel lehet mérni a légszennyezettséget, még ha nem is teljesen profi módon?

Figyelt kérdés
Pl Nitrogén dioxid, ózon, kén-dioxid, szálló por

2020. júl. 26. 19:14
1 2 3 4
 11/38 A kérdező kommentje:
Azonkívül valószínű azért ír ki az ember egy új kérdést mert szeretne segítőkész embereket találni, és nem az előző kérdésnél már megismert alázókat. Tehát ha megkérhetnélek, ha új kérdésem lenne a napokban a számomra jelenleg aktuális témában, navigálj tovább az oldalról, mert nem azért írom ki a kérdéseket hogy minősítgessenek, hanem mert szeretnék valamire megoldást találni.
2020. júl. 26. 20:49
 12/38 anonim ***** válasza:

Bocs az elsővel részben egyetértve. Mitől lesz jobb ha megméred? Mivel leszel előbbre? Ha most érzed "orral", hogy nem OK a levegő, mi változik ha megméred ezeket az adatokat? Mivel nem tudsz hiteles mérést csinálni a földön nem lesz olyan szervezet, hatóság amelyik ezt elfogadja, és nagyon nehéz ezt házilag megmérni, ez egy külön szakma.

Esetleg valamelyik ZS kategóriás helyi TV-ben megmutatják, hogy X mért valami ökörséget /ők vevők az ilyenekre, mert nincs mit leadniuk és ki kell tölteni valamivel az adásidőt/, majd az illető cég jól beperel hitelrontásért. És 1000%-ra nyeri a pert mert nem tudod bizonyítani, hogy amit mértél az jó. Még akkor sem ha esetleg megvetted a milliós műszert, mert nem vagy tanúsítva levegőmintavételre.

Megvan a maga menete, hogy hogyan lehet bejelenteni környezet szennyezést. (katasztrófavédelem elsőként a 112-t hívd). Hányszor próbáltál elhjárni a katasztrófavédelmnél, hányszor hívtad a 112-öt ez ügyben? Gondolom itt picsogni könnyebb mint a hivatalos úton elindulni. Esetleg tán nem azárt nem hívtad őket mert nincs igazad?

És ahogy korábban írták itt a műszerek több száz ezer Ft-ba kerülnek. Egy mérés sem olcsó. Esetleg valamelyik ellenzéki méregzöld szervezetet felpiszkálhatod de abból se igazán lesz semmi mert annak is nagyobb a füstje mint a lángja pont a fentiek miatt. Nagyon kevés szervezet rendelkezik megfelelő akreditációval és szaktudással, hogy ezt komolyan vegyék.

2020. júl. 26. 21:11
 13/38 A kérdező kommentje:

Sajnos nem érdekel a politika és a méregzöld szervezetek, de néhány szakmabeli itt irtózatosan ideges lett más kérdésemnél hogy a lakosság bele merészel kérdezni a megélhetési forrásába. A lakosságnak márpedig joga van az élhető levegőhöz és az élhető városokhoz, a szakmai lobbik ellenére is, és nem bűn erről kérdezni illetve sürgetni a megoldást.

Ismerek néhány nagy embert bizonyos szakmákból, mit ne mondjak nincsenek mindig a helyzet magaslatán.

2020. júl. 27. 07:20
 14/38 A kérdező kommentje:

Honnan lehet tudni pontosan hogy hol vannak a mérőhelyek a városokban? Egyszerűen kíváncsi vagyok rá, mint lakosság, polgár, tudni szeretném, és ez egy kérdezős oldal, hátha tudja valaki.

(Szeretném tudni ha lehet, remélem ez a kérdés nem fogja megint valakinek piszkálni a csőrét!)

2020. júl. 27. 07:25
 15/38 anonim ***** válasza:

Fogj vissza de nagyon gyorsan. Próbálunk segíteni de rajtad nem lehet.

Hivatalos mérőhálózat: [link]

És innen megtalálod a hozzád legközelebb eső összes adatát. Bár továbbra sem értem, hogy ilyen fokú hozzánem értéssel mihez kezdesz egy számsorral. Ha akár csak minimálisan értenél hozzá megtalálnád a választ a kérdésedre.

Ezt kb. 0,1 másodperces kereséssel meg lehet találni ha valóban érdekelne a kérdés és nem a feszültséget akarod kellteni.

Szintén leírtam, hogy 112-öt bátran hívd fel ha bármilyen problémát érzékelsz. Attól, hogy barkács módszerekkel próbálsz valamit méricskélni semmivel nem lesz jobb.

Ezt pótcselekvésnek hívják. És csak arra való, hogy megmutasd a szomszéd Marinéninek, hogy ő is rosszul érezze magát. Ha valóban tenni akarsz valamit, hogy megszűnjön a szerinted (és feltehetően más nem is érzékeli, és mást nem is zavar) légszennyezés akkor arra ott vannak a megfelelő szervezetek és telefonszámok. OK, hogy egy anoním oldalon könnyebb picsogni és siránkozni, hogy milyen szerencsétlen vagy, mint hivatalos bejelentést tenni. Ugyanígy a google-val igen gyorsan meg is lehet találni az állandó mérőpontokat. Szintén a helyi jegyző elég sok mindenben tud segíteni, gondolom még őt sem hívtad fel. Ugyanígy ott a polgármester (és a polgármesteri hivatal is) sokkal előbb jutsz eredményre velük mint, hogy itt lehülyézel mindenkit.

Szintén látszik a kérdésedből a teljes hozzá nem értés, hogy melyik irányt akarod mérni? Milyen célból. Cél nélkül nincs mérés. Milyen gyakorisággal? Milyen pontosággal?

2020. júl. 27. 09:28
 16/38 A kérdező kommentje:
Ne haragudj te mit parancsolgatsz itt? Nem otthon vagy. Miért kell ezt a stílust alkalmazni ismeretlen emberekkel? Nézd, nálam konkrétan hiába várod el, hogy egy beszólásra-leugatásra majd bekussolok, mert ez nem az én műfajom. De a hozzászólások hasznos részét köszönöm. Mindenesetre kérlek ne folytass szélmalomharcot, mert én tipikusan nem az vagyok akinek csak úgy be lehet szólni és akkor azt mondja hogy oké főnök. Ezt inkább azokkal gyakorold akik alkalmasak erre.
2020. júl. 27. 10:42
 17/38 anonim ***** válasza:

"Miért kell ezt a stílust alkalmazni ismeretlen emberekkel?"

én ugyanezt kérdezem...

segítettem többször más kérdéseidnél is, de betelt a pohár. Teljesen mindegy mit mondok csal vagdalkozni tudsz....

ha valamit érzel az orroddal az nem szmog. lehet valami cégtől hozza a szél. Például Kaposváron a cukorgyár szagát 6-8 km-el arrébb is érzem, de az attól még nem szmog.

A szmog látható! olyan mint a köd! mert a levegő televan füsttel, porral.

2020. júl. 27. 10:47
 18/38 A kérdező kommentje:

Nem szeretnék feszültséget kelteni, sőt olyanokat javasoltam amik nem voltak se károsak, se rosszak, az tény hogy az egészségtelen leveő kellemetlen érzés, amit az ember nem 5 év múlva szeretne megszüntetni, hanem keresi a megoldásokat hogy ha fokozódik ne kelljen kapkodni. Sok mindent megtudtam múlt héten, és mindenkinek köszönöm a segítséget, a kioktatásokat pedig visszautasítom, az építő kritikát elfogadom, bár engem ebben nem az érdekel mit gondolsz pl te rólam hanem hogy élhetőek legyenek a kisvárosok is.

:) Köszönöm a hosszú választ.

19/38 anonim ***** válasza:

És akkor pontosan mit vársz? Mit akarsz elérni? De komolyan egyre kevésbé értem mire gondolsz.

1./ Nem szóltam be, csak figyelmeztetni próbáltalak, hogy ez a stílus nem OK. De ha szerinted rendben van a stílusod akkor ott baj van. És ezzel a stílussal senki nem fog komolyan venni.

2./ Leírtuk, hogy mi az ügymenet. Első körben fel kell emelni a telefont és felhívni a 112-öt (ez ingyen van).

3./ Ha a 112 nem segít akkor ott a helyi jegyző, a polgármesteri hivatal

4./ Szintén linkeltük a megfelelő oldalt ahol a hivatalos adatok vannak (ezeket az aadatok lehet a további eljárásában felhasználni).

20/38 anonim ***** válasza:

"Nem szeretnék feszültséget kelteni"

hát azért sikerült nem kicsit.

2020. júl. 27. 10:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!