Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Vannak olyan kisebb megvásárol...

Vannak olyan kisebb megvásárolható eszközök a lakosság számára, amivel lehet mérni a légszennyezettséget, még ha nem is teljesen profi módon?

Figyelt kérdés
Pl Nitrogén dioxid, ózon, kén-dioxid, szálló por

2020. júl. 26. 19:14
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
33%

na még mindig a nyugatmagyarországikisváros szmogriadójánál tartunk?

nincs értelme ezeknek a készülékeknek ha csak nem épp az a cél hogy egész életedet pánikban éld le.

[link]

[link]

2020. júl. 26. 19:20
 2/38 A kérdező kommentje:
Köszi szépen az infót, de nem mellőznéd ezeket a más kárára kis kedélyeskedő megjegyzéseket? Örülök hogy örülsz hogy elcsesződött a városunk, a lakóhelyünk, az életünk munkája, bár fogalmam sincs ez neked mégis hogy okozhat ekkora örömet... De tényleg, meg tudnád magyarázni miért örülsz ha kb 100.000 embernek rossz? Miért kell ezen vicceskedni kedélyeskedni beszólogatni? Nem rossz ilyenkor utána tükörbe nézni?
2020. júl. 26. 19:26
 3/38 A kérdező kommentje:
Hidd el nem a mérőeszközöktől érezzük rosszul magunkat, hanem mert baromi kellemetlen a levegő, 1 hete még a kellemetlennél is lényegesen rosszabb, sokkal rosszabb mint tavaly nyáron volt. A mérőműszerekkel szeretnénk kiállni magunkért és nem öncélúan méregetni, mert az orrunk is működik amúgy tökéletesen, csak azt senki nem fogja alapul venni semmilyen intézkedéshez. De tényleg köszönöm hogy elküldted a weblapokat, mindenesetre könnyű azt javasolni költözzünk, de bakker most lett kész itt többünk lakása, évtizedek óta ismerjük a várost és éltünk itt is máshol is, és itt sosem volt ez.
2020. júl. 26. 19:31
 4/38 A kérdező kommentje:
Ha nem javul itt a helyzet költözünk, de ha sikerül élhetővé tenni a várost intézkedésekkel, maradunk. És ez más városoknak is hasznos lehet. Sikerülni fog.
2020. júl. 26. 19:40
 5/38 A kérdező kommentje:
Egyébként az jó ötlet hogy az épületgépész szakma felé kellene irányulni hátha megmérnek valami... nekik sok mindenük lehet, ha el akarnak adni légtisztító berendezéseket.
2020. júl. 26. 19:42
 6/38 anonim ***** válasza:
66%

hú itt a baj már nem kicsi... Ordítóan nagy az igény arra, hogy a kérdezőket is lehessen pontozni!

nyilvánvaló hogy bárki bármit ír be azt letámadod... no nembaj... majd a moderátorok talán megoldják.

Tényleg segíteni akartam és csak azért kérdeztem, hogy tudjam hova kötni a témát. Az előző diskurzushoz is igyekeztem érdemben hozzászólni! Nem véletlenül írtam a két linket.

Hát ez van... segíteni akarok, aztán még én vagyok a szemétláda.

Én kiköltöztem egy messzi faluba az általad említett fokozott expozíció miatt.

Van még ötletem (ezért is kérdeztem a helyszínt), de akkor megtartom magamnak.

Maradok tisztelettel! :)

2020. júl. 26. 20:04
 7/38 anonim ***** válasza:
100%

Én nem olvastam el azt amit az első válaszoló linkelt, most nincs is időm rá. Nagyon röviden ugyanazokat az eszközöket tudod megvenni amivel a "hivatalos" méréseket is végzik. Nem igazán létezik más, de ezeket bárki megveheti. Van nem egy cég magyarországon akik ezeket forgalmazzák. Bemész mondanak egy árat te kifizeted és viheted.

Vannak kézi műszerek (némelyik olysami mint egy alkohol szonda) ezek kb. tájékoztató mérésre jók, sokuk 1x használatos. Vannak pontosabb műszerek, vannak autóba telepíthető mobil eszközök, és vannak a legpontosabb eszközök ezek helyhez köttöttek. Ami közös bennük, hogy a kézi műszerek is legalább 100 eFt-os nagyságrendnél indulnak és az igazán potnsan mérők több millió Ft-ba kerülnek. Ezért nincs minden sarkon ilyen. Kiindulásnak pl. draeger.com Mintavételező csövek és rendszerek ezek a legolcsóbbak amik már használhatóak.

2020. júl. 26. 20:30
 8/38 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy néztem most kb. 90-100 USD körül van egy készlet cső (egy gázhoz 10 db. cső, egyszerhasználatos) neked ebből 3 gáz miat legalább 6 készlet kell /a mérési tartomány miatt célszerű gázonként egy kisebb és egy nagyobb érzékenységű/ (szálló port nem mérnek ezek) ez úgy nagyjából 600 USD (kb. 200 000,-Ft és ezzel tudsz 10 db. "mérést" végezni). És ez még az egyik legolcsóbb megoldás.
2020. júl. 26. 20:39
 9/38 A kérdező kommentje:
Én nem tisztellek hatos, nincs rajtad mit, más emberek baján szemétkedsz.
2020. júl. 26. 20:41
 10/38 A kérdező kommentje:
Per pillanat van nagy szmog egy hete 6-os, örülök hogy a tökéletes levegőjű faludban is képes vagy megsértődni, de akkor kár volt kiköltözni. Itt most nagyon rossz a levegő, kegyetlen rossz az a hétfő óta tartó időszak. Köszönöm a többieknek.
2020. júl. 26. 20:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!