Nagyon hosszú lesz. Aki tud kérem segítsen pár jó szóval, tanáccsal. Vajon elolvasod?
(És visszatértem én is.)
Nem hülyeség, amit 3/7/9-es mond ezekkel az ajánlásokkal, a semminél minimum biztosan jobb. Különben is: úgy is felfoghatod a dolgot, hogy most bizonyos tekintetben előnyösebb helyzetben vagy, mint az első próbálkozás előtt, mert most már pontosan tudod, hogy milyen egy ROSSZ pszichológus, így könnyebb lesz hamar kiszűrni azokat, akikre csak a pénzed-időd pocsékolod.
A másik dolog: igen, pl. ilyesmikre gondoltam a rövid távú célokkal, mint amiket írsz. Ezekben (jól teljesíteni az egyetemen/jobban mint mások; rendbe tenni a saját testet) az a jó, hogy elvben nyilván mindenképp javítják az önbecsülést is.
Egy kósza ötlet jutott még eszembe: próbálkoztál már önkénteskedéssel meg effélékkel? Ezek olyan típusú tevékenységek, ahol az ember folyamatosan közösségben van, de a tevékenység sajátos célja nem teszi szükségessé, hogy az ember a „kollégákkal” is foglalkozzon, ne csak a feladattal. Tehát akkor sincs katasztrófa, ha történetesen nem talál a szó, viszont ellenkező esetben a helyzet lehetőséget teremt arra, hogy kapcsolatokat építs ki. Ráadásul ha pl. valamilyen jótékonysággal foglalkozó szervezetről van szó, jó eséllyel az emberek eleve nyitottabbak lesznek (vagy legalábbis nagyobb koncentrációban fordulnak elő nyitott emberek), mint az akadémiai közegben. Persze tisztában vagyok azzal, hogy nem mindenkinek fekszik az ilyesmi, de ha nem vált ki nálad a műfaj nagyon erős averziót, lehet, hogy ezt is meg lehet próbálni.
Pszichológus TB-re is van,én kipróbálnám,nem veszítesz semmit.
Szerintem,nem másokkal van bajod,hanem önmagaddal.
Nem tudom,miért,talán a szüleid csak akkor mutatták ki a szeretetüket,ha teljesítettél,ebből megtanultad,hogy a szeretetnek ára van,és te csak akkor vagy szerethető,ha megfelelsz.Ez nem szeretet,hanem üzleti kapcsolat,de nem akarok amatőr diagnosztát játszani.
"Általában elijesztem az embereket és elűzöm őket."A környezeted nem lát a fejedbe.Ha rossz embernek mutatod/állítod be magad,el fogják hinni,és ennek megfelelően viszonyulnak hozzád.
Meg kell tanulnod szeretni magad,különben kapcsolatban sem leszel boldog.Az egyetlen ember,akinek meg kell felelned,az te vagy.Talán,rád férne egy környezetváltozás.(Elköltözni a szülőktől.)A neten is találsz segédanyagokat,az önelfogadásra.(Már,ha nekem van igazam,és ez a bajod.)
Olvastam az újabb kérdésedet is,csak nem akartam külön írni.Én ennyit tudtam segíteni,remélem,megtalálod az utadat.
Tipikusan olyan vagy, akinek kihasznaljak a joszivuseget, tanulj meg nemet mondani ea kiallni magadert ha erzed hogy kihasznalnak. A masik, ne akarj gorcsosen egy kapcsolatot es tulzottan ragaszkodni a masikhoz, ezzel pont az ellenkezojet ered el. Olvass az onfejlesztesrol, nekem ez segitett mert 19-20 evesen nem volt penzem pszichologusra, vegulis o is csak ravezet a fejlodes utjara de neked kell vegigjarnod. Ha a szuleiddel sem jossz ki es nincs egy megbizhato barat akivel meg tudod beszelni a problemaid, jobb ha keresel egy szakembert, amelyik nem csak gyogyszerekkel akarja megoldani a kezelest.
25/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!