Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Az igazság eltitkolása hazugsá...

Az igazság eltitkolása hazugságnak számít?

Figyelt kérdés
Minden esetben?
2010. jún. 26. 14:26
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

A férjem ezt a módszert alkalmazza, én nem tartom helyesnek, sőt még korrektnek sem.

Szerintem sunyiság.

2010. jún. 26. 14:42
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Nem vagy köteles mindent elmondani mindenkinek. Semmi hazugság nincs benne, akkor lenne az, ha mondjuk rákérdezne és te letagadnád, hogy nem tudsz semmit vagy mást mondanál. Így egyszerűen kimaradsz belőle. Az már a te lelkiismereted dolga, hogy mennyire lesz bűntudatod, ha eltitkolod. Viszont ez semmiképp sem hazugság.
2010. jún. 26. 14:42
 13/21 anonim válasza:
85%
A párom évekig hazudozott,megcsalt,és eltitkolta az igazságot.Hazugság ez vagy nem? Mindenki döntse el magában.
2010. jún. 26. 14:43
 14/21 A kérdező kommentje:
Mióta ezt a dolgot megtudtam,nem tudok a szeretett illető szemébe úgy belenézni,hogy ne akarjam elmondani,de nem akarom elmondani,mert többen is érintettek az ügyben,ráadásul nekem semmi közöm a dologhoz,de nagyon nehéz...
2010. jún. 26. 14:45
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
én elmondanám neki.sokkal rosszabb ha később derül ki és megtudja hogy te is tudtad.bár ez függ attól is hogy mivel kapcsolatos a dolog!??
2010. jún. 26. 14:48
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, mi az igazság. Ha az, hogy házas vagy, akkor igen, az hazugságnak számít (és nem is csak 1 ember előtt), ha az, hogy munkahelyet akarsz változtatni a fejlődés és jobb fizetés reményében, és lenne is hova, akkor nem, hiszen úgyis tudnak pótolni. :-)
2010. jún. 26. 14:57
 17/21 anonim válasza:

Eni

Nehéz helyzet, mert nem tudjuk miről van. Én se tudom, mit tennék. Bár úgy veszem ki, hogy akit te szeretsz, azt érte sérelem.

Nem biztos, hogy jó tanácsot adok, de azt hiszem én felnyitnám a szemét ... persze, ha biztos a tény ... mert ezzel is kifejezem, hogy szeretem és tisztelem. És ha fájni is fog neki, lehet, hogy a későbbiekben még nagyobb megbánás éri ... mert ahogy múlik az idő ez a titok már a világot is körbe fogja érni... és attól megalázóbb, mint hogy az érintett tudja meg legutoljára ... hát nem lennék a helyébe.

De azért ne vegyél engem készpénznek.

Kár, hogy nem tudjuk, miről van szó.

2010. jún. 28. 17:41
 18/21 A kérdező kommentje:

Van két nagyon jó barátnőm.(Legyen x és y)

X barátja már többször is ráhajtott y-ra.Y és x barátja igyekeztek titokban tartani ezt,de végül kiderült.Y nem akart semmit x barátjától,de x barátja többször is szakítani akart x-szel y miatt,csak ezt x nem tudja,és ezért y-ra haragszik,így y volt a hibás,aki ugyan elmondhatta volna az egészet,de nem akart x-nek fájdalmat okozni ezzel,meg nem akarta,hogy miatta szakítsanak,X és barátja már több,mint 6 éve vannak együtt.

2010. jún. 29. 09:14
 19/21 A kérdező kommentje:
Van még pár szereplő,akik a történtekben fontos szerepet játszottak,de igyekeztem csak a lényeget leírni.
2010. jún. 29. 09:19
 20/21 A kérdező kommentje:
és köszi a válaszokat
2010. jún. 29. 09:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!