Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Meg tudom szokni az új külsőme...

Meg tudom szokni az új külsőmet, ilyen maradok, vagy ismét megcsúnyulok, egyáltalán hogy kezeljem a helyzetet?

Figyelt kérdés

Kezdjük ott, hogy nagyon csúny kislány voltam. Duci, hajamat rövidre vágatták, fejem kerek volt, és mindig vörös. Aztán jött a kamaszkor, amikor a sok beszólás miatt méginkább gyarapodott a súlyom + megjelentek a pattanások nem kis számban. A sok beszólás miatt visszahúzódó lettem, magányos, és próbáltam inkább agyi szinten több lenni másoknál, ha már ilyen külsővel élek...

Persze így is bántott a dolog, és hetedikben már az öngyilkosságot is megpróbáltam.

Azóta valahogy sikerült megbékélnem magammal. Sikerült leadnom a plussz kilókat is. Aztán, egyik napról a másikra, azt vettem észre, hogy az arcom megszépült. A formája olyan, amilyen álmaimban, a pattanások eltüntek, és a hajamat is megnövesztettem, és befestettem sötét vörösre, ami remekül áll. Már senki sem piszkál a külsőm miatt, sőt, majdnem minden nap megdicsér valaki, azt hallom másoktól, hogy sok lány hasonlítani akar rám, és pár srácnak is bejövök, csak nem mernek idejönni hozzám.

Az önbizalmamnak is jót tett, de nem lettem egy plázacica, sőt, ha nincs nagy ünnep, még sminkelni se sminkelek. Szép lettem, és már hibát sem tudok mondani magamon külsőleg, mert olyan lettem, mint a fantáziám gyönyörű hősei.

Tudom, hogy nagyképűség magunkra rámondani, hogy szépek vagyunk, de itt kezdődik a gond. Én nem érzem magaménak ezt az arcot. Mikor tükörbe nézek, egy ismeretlen lány néz vissza. Egy lány, aki sokkal szebb mint amiről álmodtam, szebb mint ahogy ki akartam nézni. De látom magamban a régi énemet, aki kiabál, hogy őt miért nem vette észre senki. Ha valaki megdicsér, arra gondolok, hogy de felszínes, és pár éve biztos nem mondta volna ugyanezt. Sokszor hiányzik a régi önmagam, akit bár nem sokan, de azért szerettek, mint aki, és most olyan, mintha egy pajzs lefedné a belső tulajdonságaimat, és így nem tudom megmutatni. Viszont örülök is, hogy már nem bánt senki. Így viszont olyan, mintha eltűntem volna.

Tudom, hogy nehéz megérteni a problémámat, de kérlek ne írjatok bunkó hozzászólásokat!

18/L

2010. jún. 19. 21:04
 1/7 anonim ***** válasza:
83%

Mintha én írtam volna az egészet! Bár én nem voltam duci, rövidhajú és okos, inkább csak csúnya, lapos, tele szeplőkkel. Aztán én is megszépültem. Tényleg fura a tükörbe nézni, de meg lehet szokni. Most őszintén, nem jobb így? Már senki sem piszkál, csúfol. Csak egy dologra vigyázz: ne légy nagyképű! Ne ess át a ló túloldalára! Mielőtt kicsúfolnál te is vkit, gondolj arra, hogy egyszer te is ilyen voltál és milyen rosszul esett.

Sok sikert a továbbiakban!

Szintén 18/L

2010. jún. 19. 21:27
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha megszokod, a régi külsőd lesz álarc.
2010. jún. 19. 21:27
 3/7 anonim ***** válasza:
83%
Nem nagyképűség azt mondani magunkra hogy szépek vagyunk, sőt! Minden nap mondani kell, hogy elhiggyük, elfogadjuk magunkat:) fogadd el magad, hogy te is ugyanolyan gyönyörű tudsz lenni, mint akárki. nem kell önsajnálatba fordulni, régen ronda voltál, most szép. ne nézz vissza, ez vagy te. akik dícsérnek, valószínűleg nem viccből mondják. miért akarsz ronda lenni? mert akkor nem csak a külsőddel foglalkoztak? társalogj okosan, és akkor az eszedet is dicsérni fogják.
2010. jún. 19. 21:39
 4/7 anonim ***** válasza:
74%
úgyértem persze a "mondást", hogy ne legyünk nagyképűek és ne szóljuk le a kicsit rondábbakat. csak legyen önbizalmunk:) előző voltam
2010. jún. 19. 21:40
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Levonhatod a tanulságot, hogy mennyire túlbecsülik a külsőt. Én kinevettem mások reakcióját a te helyzetedben.
2010. jún. 19. 21:43
 6/7 anonim ***** válasza:
75%
Tudom,hogy mit érzel. Bár én sose voltam kifejezetten csúnya se duci de volt egy elég depis időszak az életemben amikor önértékelési problémákkal és étkezési zavarokkal küzdöttem.Abban az időben elégé elmélyültem különböző könyvekben stb. és többre tartottam a belső értékeket. Azóta már minden oké de néha úgy érzem nem merek szép és csinos lenni, pedig az vagyok de olykor szinte direkt kicsit slamposabban öltözöm, nem sminkelem ki magam , úgy hagyom a hajam ahogy reggel az ágyból kikeltem... mert valamiért úgy érzem ,ha kicsípem magam az túl felszínes és nem vesznek észre IGAZÁN csak a külsőmet... De most már szerencsére kezdek helyrejönni ilyen szempontból is, mert imádom a divatot és szeretem önmagam kifejezni ezen keresztül is.
2010. jún. 20. 18:38
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Sokszor hiányzik a régi önmagam, akit bár nem sokan, de azért szerettek, mint aki, és most olyan, mintha egy pajzs lefedné a belső tulajdonságaimat, és így nem tudom megmutatni. Viszont örülök is, hogy már nem bánt senki. Így viszont olyan, mintha eltűntem volna.

Én ugyan ezt elmondhatom "magamról". Velem nem külső problémák voltak/vannak. Hanem belső, kifordultam magamból régen voltam a rossz kislány, mégis most vagyok az akit mindenki a pokolra kíván még én is.

mintha egy pajzs lenne a mostani és a régi énem közt amit lehetetlen áttörni!

Én annyit tudtam tenni a magam érdekében, hogy beletörődtem. Nem lett sokkal jobb, minden nap vissza emlékszek milyen volt régen. De megtanultam az új énemmel élni! Csak ennyit tudok javasolni, tanulj meg újra élni!

2010. jún. 22. 15:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!