Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Melyik jobb a mentális egészsé...

Melyik jobb a mentális egészségünknek?

Figyelt kérdés

Először is, remélem, jó kategóriába írtam a kérdést :D A véleményetek érdekelne arról, hogy mit gondoltok: az tesz jót a mentális, illetve lelki egészségünknek, ha mindig mindent csak a pozitív oldaláról próbálunk megközelíteni, az embereknek is csak a boldogságot és a jókedvet mutatjuk (merthogy ezáltal elvileg ténylegesen jobb kedvűek is leszünk, legalábbis sok helyen hallottam már ezt), vagy az, ha épp valami nem tetszik, akkor azt ki is mondjuk és beleállunk a konfliktushelyzetekbe, és sírunk mások vállán? mert ez nálam általában azt feltételezi, hogy egy időszakra depis leszek. A mindig a jó oldalamat mutatom viszont azt eredményezi, hogy nem adom ki magamból a feszkót, és egyre idegesebb leszek és nem tudom kontrollálni magam, ha feszült vagyok.

Velem van a baj? Ti nem éltek át ilyet? Hogy kezelitek? Köszönöm előre is.

20/L

2018. ápr. 15. 13:39
 1/1 anonim válasza:

Nah én mindkettot csinálom. Mindenben a jót keresem, de ha ki kell álnom magamért ,vagy másért akkor elég komolyan tudok vitázni. A kettő sajnos nem teremt egyensúlyt. Azert mert visszafogom magam, tűröm mások beszolasait felhalmozodik bennem a düh, a gyűlolet, es tehetetlenseg. A kibeszeles segitene, de nem teljesen. Nem eleg ha valaki meghallgat, szerintem az lenne a legjobb ha melletted is állnak, támogatnak. Azok az emberek akikkel allandón "harcolnom kell" azok persze békésen megvannak, belekotnek mindenbe es mindenkibe, de itt szerintem az a lenyeg h tobben vannak.

Nemtudom mennyire ertheto amit leirtam, de ha tapasztalaimat osszerakom akkor ez jon ki.

17/f

2018. ápr. 15. 23:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!