Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Normális hogy 24 évesen...

Normális hogy 24 évesen gyűlölöm a kisgyerekeket?

Figyelt kérdés
Megőrjít a gyereksírás, az ordibálás, toporzékolás, a folytonos kérdezősködés, meg közbe rám mutogatnak (anyaaa az kii? az egy nő kislányom stbstb) wáá. Gyereket sem akarok. Csak én vagyok ezzel így?
2010. jún. 9. 13:47
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
47%

Én sem szeretem a gyerekeket, nagyon idegesítőek tudnak lenni. Én 17 éves koromban szüleim és nagyszüleim bánatára kijelentettem, hogy nekem nem lesz gyerekem. Azóta sincs és nem is lesz.

28/F

2011. ápr. 13. 09:19
 22/25 anonim ***** válasza:
0%
Nem normális...
2011. ápr. 14. 15:54
 23/25 anonim ***** válasza:
100%

Mint az előző válaszok némelyikéből látod, nem csak te vagy ezzel így. Az, hogy mi a „normális”, megint más kérdés. Vélhetően minden élő szervezet egyik fő célja a szaporodás – így mondhatnánk, hogy nem „normális”, amit érzel. Viszont el kellene azon gondolkodni, az embernél igaz-e még ez a természeti törvény. Hiszen annyi más esetben élünk „nem normálisan” mi emberek…

Szerintem ez simán lehet, hogy meg fog még változni nálad, elnézve a környezetemben található lányokat, 30 körül mindenki „bekattan”, régen azt hittem, ez csak duma, de nem.

Ha viszont veled ez nem történik meg, akkor nehogy gyereket vállalj a társadalmi nyomás miatt! Mi emberek szerencsére egy csomó más hasznos dolgot is tudunk csinálni a szaporodáson kívül.

Én mindig is úgy éreztem, mint te, aztán „becsúszott egy gyerkőc”, és helyes nagyfiú lett belőle mostanra. Igyekszem a lehető legjobb anyja lenni, de folyton úgy érzem, sokkal könnyebb azoknak, akik igazi ősanyák, és mindig is szerettek gyerekekkel foglalkozni. Bennük nincs annyi kérdés, annyi kétely, hogy jól csinálják-e, ők „zsigerből” nevelnek, míg én agyból.

Ősanya alatt azt értem, ha valakinek nem kérdés, hogy lesz/legyen-e gyereke. Én azért nem akartam, mert az érzés nem jött, és nem találtam racionális indokot sem rá (nem gondolom, hogy az emberiség fennmaradásáért érdemes lenne ügyködnöm, azt sem, hogy annyira szuper a génállományom, hogy azt tovább kéne örökítenem, nem gondoltam, hogy üres lenne az életem nélküle stb.).

Annyit még hozzáteszek, hogy akik ismernek, azt mondják „jó anya” vagyok, de azt csak én tudom, mennyi lelkiismeret-furdalás, őrlődés áll emögött.

Nem elrémíteni akarlak, csak azt, hogy tudd, nem könnyű ez, és ha esetleg nálad nem jön el sosem a vágy egy lurkóra, akkor nem kötelező semmi, lehetsz attól még „a társadalom hasznos tagja” és boldog.

2011. ápr. 23. 11:52
 24/25 babsz válasza:
50%
dehogy sokan utáljuk a kis szarosokat, és mi vagyunk a rosszak, az aki megszüli eldobja, vagy aki megtartja de mocskosan bánik vele az szent, mert hát szülő, undorító én sosem akarok gyereket bár nem tudom h a kezdeti vinnyogás miatt vagy csak attól félek mivé válhat a mai társadalomban
2012. jún. 7. 23:07
 25/25 anonim válasza:
Azóta lett gyereked, kedves kérdező? :)
2019. jún. 20. 21:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!