Hogy van az, hogy én megbuktam a vizsgámon, míg a nálam sokkal rosszabb tanulók átmentek?
Nem mondom, hogy kitűnő vagyok, de azért mindig jó jegyeim voltak (3-4-5-ös) Én megbuktam a vizsgán, pótra kell majd mennem. A nálam sokkal butábbak, rosszabb tanulók meg átmentek, akik kb azt sem tudják miket tanultunk...
Most ez azt jelenti ők okosabbak nálam? :/
Sokszor van igazságtalanság a földön, s ezt egyetemen majd megtanulod a saját bőrödön. Nekem volt olyan, hogy elmentem vizsgázni. Kihúztam az Andrássy Gyula miniszterelnökségét. Szépen kidolgoztam, örültem, hogy ezt a tételt húztam, mert tudtam és mert ezt a részt még szerettem.
Előttem 2-en vissza adták a tételt. 1 csaj olyan sületlenségeket mondott, hogy majdnem lefordultunk a székről ámulatunkban. Mindennek az ellenkezőjét mondta, de 45 percig szenvedett az elégtelenért.
Aztán oda ültem a vizsgáztatóhoz. Elkezdeném mondani, mire csak annyit mondott, hogy felsorolnám a kormányokat? Oké. Elkezdem sorolni:
"gróf Andrássy Gyula 1867-71, Lónyay Mennyhért 1871 november-1872 december, Sz......-betűs József 1872-74" s már nem is hagyta tovább mondani. Azóta is tudom, hogy ezt a másfél évig ténykedő miniszterelnököt Szlávy Józsefnek hívták.
Nem is érdekelte a tételem, mert egy miniszterelnöknek a vezetéknevére nem emlékeztem. Elégtelennel küldött utóvizsgára. Mindez történt egy hétfő dél körül (gondolom már éhes is volt, találkozója is lett volna a tanár úrnak, szóval, fel akarta pörgetni a dolgokat). Az utóvizsga ugyanazon a héten szerdán reggel volt, ahol jelest kaptam. Szerinted mit lehet tanulni másfél nap alatt? Persze ülepedhetnek a dolgok, de lássuk be, hogy sokminden új információt nem tud az ember a fejébe gyömöszölni.
Akkor iszonyat igazságtalanságnak tartottam, hogy egy vezetéknév miatt buktattak meg, hiszen a tételt kidolgoztam, leírtam. De akkor, ott ez fontos volt.
Szóval nem mindig azon múlik, hogy valaki mit tud és mit nem. Sokszor volt, hogy egy nehéz tárgyból kaptam egy 4-est, de nem tudtam neki örülni.
A jegy egy mérce, de nem mindig tükrözi a valódi tudást. Van, amikor te tudod (és csak te tudod), hogy mennyi energiát fektettél bele, hogy mennyi mindent tanultál, még ha a jegyek nem is tükrözik. Magadnak tanulsz, s ne csak a jegyek alapján ítéld meg magad. Attól, hogy másoknak szerencséjük van, attól még ők nem okosabbak és te nem vagy butább. Ne add fel, kitartást!
Köszönöm a válaszokat, és a megnyugtatást, hogy mégsem vagyok olyan buta.
Az a baj, hogy pont olyanból buktam meg, amiből nincs szóbeli. Így októberben lesz a következő vizsga, ami szintén írásbeli lesz. Nekik meglesz a szakmájuk, nekem pedig még húzódik a dolog...
Egyébként nemzetközi szállítmányozás és logisztika szakon vagyok. Rossz döntés volt, már belátom. :D Csak ha már 2 évem elment erre, akkor legyen róla papírom.
Az eletben nem szamit az,hogy ki vegzett elobb es jobb eredmennyel.Gyakran fordul elo hogy a kituno tanulo nem tudja ugy megallni a helyet mint egy kozepes.
Nincs okod szegyenkezni.
Ez csak egy jegy, ebből nem lehet hosszú távú konklúziót levonni. Ha ők puskáztak és lestek, akkor nem jobbak, mint Te.
A jegy nem egyenesen arányos a tudással.
Hatalmas benne a szerencsetényező és hogy épp milyen hangulatban voltál.
Gondolj bele, hogy általánosságban mennyivel teljesítesz náluk jobban, ez már egy sokkal reálisabb mérce!
ismerős....
velem is volt olyan, hogy tényleg tanultam egy vizsgára, készültem, + még puskát is irtam, igy is csak 3ast kaptam.
Vagy volt olyan, hogy alig tanultam egy tárgyra (mellesleg 1 kredites) és csak egy délutánom volt rá, mert elötte voltak a fontos vizsgáim.... szóval azon a délutánon belenéztem, hogy mi a tárgy, aztán sorozatot néztem.
Másnap a csoportból hárman kaptak 4est és én voltam az egyik (a többiek rosszabbat kaptak...)
Szerencse!!
na igen egy csomószor volt olyan is, hogy a barátnőmnek segitettem és neki jobb lett mint nekem.
ilyen az élet....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!