Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogy van az, hogy én megbuktam...

Hogy van az, hogy én megbuktam a vizsgámon, míg a nálam sokkal rosszabb tanulók átmentek?

Figyelt kérdés

Nem mondom, hogy kitűnő vagyok, de azért mindig jó jegyeim voltak (3-4-5-ös) Én megbuktam a vizsgán, pótra kell majd mennem. A nálam sokkal butábbak, rosszabb tanulók meg átmentek, akik kb azt sem tudják miket tanultunk...

Most ez azt jelenti ők okosabbak nálam? :/

2010. máj. 30. 22:08
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
írásebeli még nem jelent semmit az csak 100% . milyen szakmán vagy? tanulj sokat szóbelire meglesz az.szurkolok
2010. máj. 30. 22:25
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
bocsi nem 100% hanem %
2010. máj. 30. 22:27
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Sokszor van igazságtalanság a földön, s ezt egyetemen majd megtanulod a saját bőrödön. Nekem volt olyan, hogy elmentem vizsgázni. Kihúztam az Andrássy Gyula miniszterelnökségét. Szépen kidolgoztam, örültem, hogy ezt a tételt húztam, mert tudtam és mert ezt a részt még szerettem.

Előttem 2-en vissza adták a tételt. 1 csaj olyan sületlenségeket mondott, hogy majdnem lefordultunk a székről ámulatunkban. Mindennek az ellenkezőjét mondta, de 45 percig szenvedett az elégtelenért.

Aztán oda ültem a vizsgáztatóhoz. Elkezdeném mondani, mire csak annyit mondott, hogy felsorolnám a kormányokat? Oké. Elkezdem sorolni:

"gróf Andrássy Gyula 1867-71, Lónyay Mennyhért 1871 november-1872 december, Sz......-betűs József 1872-74" s már nem is hagyta tovább mondani. Azóta is tudom, hogy ezt a másfél évig ténykedő miniszterelnököt Szlávy Józsefnek hívták.

Nem is érdekelte a tételem, mert egy miniszterelnöknek a vezetéknevére nem emlékeztem. Elégtelennel küldött utóvizsgára. Mindez történt egy hétfő dél körül (gondolom már éhes is volt, találkozója is lett volna a tanár úrnak, szóval, fel akarta pörgetni a dolgokat). Az utóvizsga ugyanazon a héten szerdán reggel volt, ahol jelest kaptam. Szerinted mit lehet tanulni másfél nap alatt? Persze ülepedhetnek a dolgok, de lássuk be, hogy sokminden új információt nem tud az ember a fejébe gyömöszölni.

Akkor iszonyat igazságtalanságnak tartottam, hogy egy vezetéknév miatt buktattak meg, hiszen a tételt kidolgoztam, leírtam. De akkor, ott ez fontos volt.

Szóval nem mindig azon múlik, hogy valaki mit tud és mit nem. Sokszor volt, hogy egy nehéz tárgyból kaptam egy 4-est, de nem tudtam neki örülni.

A jegy egy mérce, de nem mindig tükrözi a valódi tudást. Van, amikor te tudod (és csak te tudod), hogy mennyi energiát fektettél bele, hogy mennyi mindent tanultál, még ha a jegyek nem is tükrözik. Magadnak tanulsz, s ne csak a jegyek alapján ítéld meg magad. Attól, hogy másoknak szerencséjük van, attól még ők nem okosabbak és te nem vagy butább. Ne add fel, kitartást!

2010. máj. 30. 22:30
 14/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, és a megnyugtatást, hogy mégsem vagyok olyan buta.

Az a baj, hogy pont olyanból buktam meg, amiből nincs szóbeli. Így októberben lesz a következő vizsga, ami szintén írásbeli lesz. Nekik meglesz a szakmájuk, nekem pedig még húzódik a dolog...

Egyébként nemzetközi szállítmányozás és logisztika szakon vagyok. Rossz döntés volt, már belátom. :D Csak ha már 2 évem elment erre, akkor legyen róla papírom.

2010. máj. 30. 22:41
 15/18 anonim válasza:
68%

Az eletben nem szamit az,hogy ki vegzett elobb es jobb eredmennyel.Gyakran fordul elo hogy a kituno tanulo nem tudja ugy megallni a helyet mint egy kozepes.

Nincs okod szegyenkezni.

2010. máj. 30. 23:06
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Ez csak egy jegy, ebből nem lehet hosszú távú konklúziót levonni. Ha ők puskáztak és lestek, akkor nem jobbak, mint Te.

A jegy nem egyenesen arányos a tudással.

Hatalmas benne a szerencsetényező és hogy épp milyen hangulatban voltál.

Gondolj bele, hogy általánosságban mennyivel teljesítesz náluk jobban, ez már egy sokkal reálisabb mérce!

2010. máj. 30. 23:32
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem okosabbak nálad hanem egyszerűen ilyen az élet. Jobb ha hozzászoksz, mert lesz még ennél durvább igazságtalanságban részed.
2010. máj. 30. 23:39
 18/18 anonim ***** válasza:

ismerős....

velem is volt olyan, hogy tényleg tanultam egy vizsgára, készültem, + még puskát is irtam, igy is csak 3ast kaptam.

Vagy volt olyan, hogy alig tanultam egy tárgyra (mellesleg 1 kredites) és csak egy délutánom volt rá, mert elötte voltak a fontos vizsgáim.... szóval azon a délutánon belenéztem, hogy mi a tárgy, aztán sorozatot néztem.

Másnap a csoportból hárman kaptak 4est és én voltam az egyik (a többiek rosszabbat kaptak...)

Szerencse!!

na igen egy csomószor volt olyan is, hogy a barátnőmnek segitettem és neki jobb lett mint nekem.

ilyen az élet....

2010. máj. 31. 00:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!