Felajánlanád saját vagy hozzátartozód szerveit, ha úgy hozza a sors?
Van aki azt irta,hogy azzal a kikötéssel,ha cigàny nem kaphatja meg...
Nos nem bànnàm ha olyan helyzetben lennél,hogy szervàtültetésre lenne szükséged,és csak egy cigàny szerve lenne ami megmenthetne,vagy épp legkedvesebb hozzàtrtozodnak lenne rà szüksége,de a cigàny se adnà nektek oda.
Ne csinàlj minden kérdésböl rasszizmust,mert nem hinném hogy ez a faji hova tartozàs ide illene.
Amugy felajànlanàm sajàtomat bàrkinek.
Habozás nélkül felajánlanám őket! Nem tudom miért kell parázni pl. azon, hogy nincs a hozzátartozóm, vagy az én testem halál után "komplett, sértetlen kiszerelésben" eltemetve. A test a vég után már csak egy ugyanolyan anyaghalmaz, mint mondjuk egy kiszáradt fatörzs, és mindenképp az lesz a sorsa, -így v. úgy- hogy visszakerül a nagy természeti körforgásba!
Ha jómagam sorsáról kéne döntenem, akkor én még azon sem izgatnám magam, hogy a szervek kivétele után megkajáltatnak valami vadállattal(ha egy kicsit belegondolunk, akár hamvasztáskor a tűz, akár a baktériumok v. fejlettebb élőlények lebontó tevékenysége bármilyen szerves anyagból hosszabb rövidebb idő leforgása alatt túlnyomórészt co2-t képez, és egyéb stabil "salakanyagot" pl. hamu. A co2-t és a hamualkotó nyomelemeket(a hamu, ürülék a legjobb trágya; jobb, mint a műtrágya) aztán felveszik a növények, aztán azokat megeszi pl. a marha, mi pedig megesszük a marhát, majd energia, co2 és ürülék formájában visszajuttatjuk a "nagy közösbe"!
Ez a test megsértésétől való óckodás nagyon sokáig hátráltatta az orvostudomány fejlődését a középkorban ha rájöttek, hogy egy orvos boncolt, akkor egyenes út vezetett a máglyára!!! A tudatlanság miatt akkoriban tényleg nem szűkölködtek a gyászban, csak úgy hulltak az emberek a napjainkban már egyszerűen kezelhető bajoktól! A halál nem is olyan nagy dolog; szerintem korántsincs vége a személyiségünknek általa, csak dimenziót vált a lélek és ekkor nem vihetünk magunkkal semmilyen anyagi jellemzőt, még a testünket sem, az anyag mind ennek a fizikai valóságnak a része (a fizikának is megvannak a maga szabályai). A tapasztalatokkal és a tudással már más a helyzet, azok az igazi értékek. A filozófia szerint a világ egyébként is csak egy illúzió, amit maga a tudat hoz létre.
Mielőtt önzésből nem ajánlaná fel valaki a szerveit, gondolkodjon el rajta, hogy azok segítségével egy másik ember legalább teljes életet élhet majd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!