Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mivé válok ha eddig a mostohaa...

Newen kérdése:

Mivé válok ha eddig a mostohaapám vert engem de felnőve én vertem meg?

Figyelt kérdés

a mostohaapám folyamatosan részeg és ezért gyermekkorom nagy részében megvert de habár az alkoholfogyasztást nem hagyta abba lerendeztük azzal ,hogy kizártuk a házból mindenki békében élt.mintha egy saját vérfarkasunk lett volna.néha átváltozik na mindegy.de múlt héten odáig fajult hogy megütöttem.nem szoktam verekedni súlyzót is csak képeken láttam, hogy ne váljak olyanná mint ő!!!Erőszakossá.Erre múlt héten megvertem..mindig ő látszott erősebbnek féltem is tőle.De most először megütöttem aztán felkaptam mint valami macskát és odalöktem a falnak majd elkezdtem ütni mint a bokszolók.

Annyira könnyű és jó érzés volt bántani ,hogy a 10 másodperc alatt legalább 40 bántalmazási módszer jutott eszembe, hogy visszaadjam azt a 19 évnyi gyűlöletet.Megrémültem önmagamtól..

De mivé tesz ez engem?

2017. máj. 21. 14:19
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
39%

Akkor ne felejtsd meg anyadat is.megverni, elvégre ő vitte oda, ő feküdt le utána vele egy ágyba, tehát ő is bűnös ebbe.... de aztán jó nagyot durrants a fejébe, mint egy boxoló.

Ha egy részeg állat elver egy fiatal felnöttet az eleitélendő, de ha egy fiatal felnött meg ver egy részeg(!) állatot, akkor az már törvényes, mert igy kell csinálni...

2017. máj. 21. 16:09
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Senki sem állította, hogy ez törvényes. De jobb megoldás híján ez van. És aki felnőtt fejjel törvényre hivatkozva hagyja magát verni, annak - ne is haragudj - úgy kell.
2017. máj. 21. 17:00
 13/23 anonim ***** válasza:
0%

Ez nem törvény.... hiztam egy észérvet, amit kértél, de Te erre már nem tudsz esz érvel reagálni....

Kicsit álszentség, az erőszak között különbséget tenni...

2017. máj. 21. 17:05
 14/23 anonim ***** válasza:
9%

"Ennek a Sikerült lesüllyedned az ő szintjére" szövegnek csak az a bökkenője, hogy ha most nem állsz ki magadért, akkor sohasem fogsz."

És szerinted kiállni magamért azt jelenti hogy ököllel kell elintézni a dolgokat? Ennyire ne legyünk már primitívek.

2017. máj. 21. 17:28
 15/23 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat, visszagondolva azonban ugy látszik helyes volt amit tettem.ma leültünk beszélgetni a helyzetről és ha más is valami változás elindult..
2017. máj. 21. 18:48
 16/23 anonim ***** válasza:
41%
Remélem a sok álszent köcsögöt jól szarráverik egyszer...
2017. máj. 21. 23:09
 17/23 anonim ***** válasza:

De te legalább elkezdtél gondolkodni, és nem tetszik neked ez a helyzet. Ezen kívül te nem vagy részeges.

Ez már 3 plusz pont, amivel több vagy nála.

Innen kezdve rajtad áll a döntés, hogy mit csinálsz: neki már nincs hatalma feletted.

Szerintem is érdemes lenne elmenned pszichológushoz, hogy megbeszéld vele ezeket.

2017. máj. 21. 23:40
 18/23 anonim ***** válasza:
De minek ide pszichológus? A probléma megoldódott. Az öreg rájött, hogy már nem ő a legerősebb, nem terrorizálhatja tovább büntetlenül a környezetét. Attól meg a kérdezőből nem válik vérengző vadállat, hogy egyszer végre felkente a falra.
2017. máj. 22. 10:50
 19/23 anonim ***** válasza:
Miquel, én értem a szemléletedet, és becsülendő is a férfias hozzáállásod, meg általában egyet is szoktam érteni a gondolataiddal, de ezt a dolgot annyira nem lehet leegyszerűsíteni. Egy kutya érti, ha megrugdosod, tudja, hol a helye, de egy ember, aki 20 évig rettegésben tartott egy komplett családot, el tudod képzelni, mekkora károkat okozott lelkekben, tudatban, mentálisan? Az anyánál, a gyereknél, a környezetben...? Ez ennyire nem egyszerű, hogy megpüföljük, ha rossz lesz.. Ha még egyszer emberkedik? Megint felkenjük a falra? És leszünk ugyanolyan barbár, primitív állatok, mint akitől rettegtünk évtizedekig... Az erőszak soha nem megoldása egy problémának, csak pillanatnyi feszültség levezetésre"jó".
2017. máj. 22. 11:19
 20/23 anonim ***** válasza:

Szerintem nem jól látod. Egy értelmes embernek ezernyi érdekérvényesítő eszköz áll a rendelkezésére, nem fog tehát agyba-főbe püfölni mindenkit. Az alkohol kiváltotta agresszió viszont köszönő viszonyban sincs az értelemmel. Az erőszakot megfékezni csak az erő képes. Nem kell feltétlenül kibontakoztatni, ha már egyszer demonstráltuk, elég a jelenléte.

Hogy értsd, mire gondolok: Ha a zsaruk mindig csak ultiznak az út szélén, a kutya se törődik a jelenlétükkel. De amint az első zsebbenyúlós csekk megérkezik, rögtön lekapjuk a lábunkat a gázpedálról, ha mellény tűnik fel a távolban. Mert jelen vannak, s ez rossz emléket ébreszt bennünk. Nem akarunk újból megfizetni a hülyeségünkért.

De ehhez szükség van arra, hogy egyszer megtapasztaljuk, milyen káros hatással vannak az egészségünkre. :-))

Ugyanígy van az öreg is. Belefutott pár balhorogba, innentől meggondolja, hogy elengedje-e a sajátját. Ettől azonban mi magunk még nem válunk agresszorrá.

2017. máj. 22. 13:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!