Miért nem tudom megállítani a nevetést?
sajnos ezzel születtem... oviban is mindig röhögtem mindenen.. ma már 16 éves vagyok , de még mindig nemjavúlt.. ha ránézek a tanáromra kitőrbelőlem a röhögés akár óraközben is .. mindig a legrosszabbkor.. pl buszon és állok :DD .. az órán.. a doga közben .. az ebédlőben.. számomra elég már egy rossz mozdulat vagy egy lehellet hang , mindenre röhögök.. ráadásúl eléggé idiótán XP.. néha tökre megijednek tőlem az emberek.. sajnos nembírom visszafojtani , ezzel sok balhéba keveredtem már .. hogyan oldhatnám meg ?
normális válaszokat ha lehet =)
Ha olyan vagy, amilyen én voltam akkor akármilyen furcsán hangzik is, örülj neki.
Én 20 éves vagyok, de már 1-2 éve nem tudok nevetni. A showder klub, gálvölgyi show vagy a viccek se tudnak megnevettetni. Olyan mintha depressziós lennék vagy besavanyodott, pedig amúgy nem. Nem tudom mi történt, régen ezeken annyira nevettem, hogy begörcsöltem. De tényleg semmin sem tudok nevetni, nagyon rossz így.
Én régen temetéseken is elkezdtem nevetni sajnos, nem direkt.
ILletve az mindennapos volt, hogy ültem a buszon egyedül és eszembe jutott valami baromság. Vagy megláttam valakit aki hasonlított egy híres emberre és kitört belőlem a röhögés. És ezen az egészen, hogy most én ott nevetek és hülyének néznek és abba kéne hagyni, de nem megy mégjobban röhögtem.
Barátnőmmel pedig mindig nevetgéltünk én meg főleg. A szülei többször rámszóltak (szerintme részben indokolatlanul!), hogy mit röhögök, mint a fakutya. El kell mondanom, hogy ők nem voltak olyan vidám emberek, így ha picit tovább nevettünk valamin már ránk szóltak. Én meg képes voltak percekig röhögni. Na mindegy.
Nálam ez szerencsére elmúlt, pedig azt hittem sosem múlik el.
Én most pár év elteltével (lehet, hogy hülyeség de) arra tudok gondolni, hogy nálam a stressz okozta. Pl. szüleim sokat veszekedtek, apám ivott vert engem stb. Szerintem azért voltak sokszor ilyen heves reakcióim és hasonlók. Nem tudom ezt most jobban megmagyarázni, de évek óta egyre inkább úgy érzem, hogy emiatt voltak ezek a viselkedési zavarok.
Nem tudom érted-e... nálad nem áll fenn valami hasonló helyzet? Amire esetleg tudat alatt így reagálhatsz vagy nem tudom?
Be kell vallanom régen én se gondoltam erre és ha nekem mondták volna azon is csak röhögtem volna vagy 5 percet :) de ma már komolyan egyre tisztábban érzem, hogy valami ilyesmi okozhatta a problémámat.
Annyit tudok még mondani, hogy nyugodj meg pár év és biztosan el fog múlni. Ha gyorsítani akarod fordulj pszichológushoz. Elmondod neki, hogy úgy érzed nem ártana most valaki akkor is ha nincs különösebb gondod. És mellékesen megkérdezed mit gondol erről a nevetésről.
Szerintem valami olyasmit mondana, hogy túl sok stressz ér téged és így próbálod átvészelni. De nem tudom én sosem jártam pszichológusnál.
Én is próbáltam, hogy ilyenkor szomorú dolgokra gondoltam de abban az állapotban csak nevettem azokon is vagy kifiguráztam őket és tovább nevettem. Ezért később bűntudatom lett, hogy ilyesmin is nevetek. Szóval hagyd inkább.
Próbálj lenyugodni és kiüríteni a fejed, nem gondolni semmire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!