Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan lehet elviselni azt,...

Hogyan lehet elviselni azt, hogy az én életem másként alakult mint a gyerekkori barátaimé?

Figyelt kérdés

21 évesen, fiatalon kötöttem egy rossz házasságot , ami megpecsételte az életem , hiába váltam el .

Elvesztegettem tiz évet egy férfi mellett, aki súlyosan kihasznált , bántalmazott . Végül a zéróról kellett újrakezdjem ....

Nagyon küzdelmes évek voltak , nagyon sokaig tartott a házasságban az érzés h biztos minden az én hibám.

Emiatt vártam annyit a válással .

Született egy gyerekem is , ö az egyetlen akinek fontos vagyok.

Miatta küzdök pèldásan egyedul es teremtek elö mindemt .

Néha elégedett is lennék , de olyankor látom h a volt játszópajtasaim zöme boldog házasságban él , semmi gondjuk , utazgatás , férj intéz mindent , büszkén fotózza a családot .

Én egyedül viszek a vállaimon mindent , sokszor betegen is, például tavaly télen kificamodott bokával.

Most már 41 éves vagyok ...

Minden éjjel úgy alszom el h imádkozom h fel tudjam nevelni a gyerekem es tudjam fizetni a lakbért, ne betegedjek meg stb.

Senkinek nem szamitok , es senkire nem szamithatok.

Sok pechem is volt , pár öröm is az ürömben.

Legvadabb rémálmomban se jutott volna eszembe h ilyen szamkivetett szerencsétlen leszek, egyetemi diplomával ....

Kiút nincs ebböl már , de remélem h eröt ad az isten mindennek az elviselésére , nem szeretném azt sem h a gyerek boldogtalannak lásson es nem is vagyok az ...

De néha fáj.

Nem tudom , aki hasonló helyzetben van, hogyan éli meg ?

2016. szept. 24. 22:41
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
100%

A vérvalóság az, hogy nincs mindig happyend.

Akit lenyomnak és aki hagyja is magát, az legtöbbször ott is marad, a közhelygyárak meg ontják a szöveget aminek semmi valóságalapja. Változás onnantól van, hogy a múltadat végre otthagyod megroahdni a helyén, minden mocsokkal együtt.

Igen, elvesztetted az éveket és erről te is tehetsz. Már felesleges mást hibáztatnod, megtörtént. Nyertél viszont egy gyereket aki szeret.

Nálam hasonló a helyzet, bár én "csak" 5 évet vesztettem. Elvesztettem viszont a legfontosabbat, a gyerekeim, akiket maximum félévente láthatok, mert a különélő szülő a távolsággal tart távol tőlük. Nem nehéz kitalálni, hogy ha valakinek elveszik a fizetése felét, az utána nem tudja kigazdálkodni az útiköltséget külföldre. Itthon nem lehetett tartani őket, mert a gyerekek érdeke. Így szűnik meg a szülői jog, ami ellen nem lehet semmit tenni. Így lesz a pótapa a valódi apa, a biológiai pedig nézegetheti a képeket, beszélgethet velük online, azokkal a gyerekekkel akikkel korábban minden nap volt játék, nevetés, mesélés, ölelés. Ennek vége. Csodás, mi? Az én hibám, minek váltam el? Ja, nem a gyerekektől váltam, csak az érzelmi zsarolástól és bántalmazástól.

Ehhez képest neked ott a gyereked veled, van hol laknotok és független vagy. Mindjárt nem akkora érvágás, nem?

Ha valaki mindig a rosszat nézi az életében, az sosem lesz boldog és nem is nevelhet boldog gyereket.

Én is továbbléptem már, új környezet, új házasság, új gyerek és család. Vagy ez, vagy a halálig tartó önmarcangolás és bánat. Köszönöm, nem.

Neked sem javaslom.

2016. szept. 25. 09:19
 22/34 anonim ***** válasza:

Az eleted sajat donteseid kovetkezmenye.

Onsajnalat igy nem jogos.

Neked most rossz de ezt magadnak koszonheted ugyanugy ahogy csak te magad lehetsz boldog senki mas nem segithet rajtad.

Elpocsekoltad az eleted ? Nem inkabb kemeny leckevel tanultal.

Egy buncselekmeny borton az pocsekolas egy rossz hazassag egy eletlecke

2016. szept. 25. 09:21
 23/34 A kérdező kommentje:

Biztonság, nyugalom , béke, együttérzés , támogatás, szeretet , elfogadás, stabilitás.....

Ezek nekem nem jutottak . Masnak magatól ertetödö

2016. szept. 25. 09:27
 24/34 anonim ***** válasza:
100%
Senkinek sem magától értetődő, felnőttkorban ezek a választásaink, a döntéseink következményei.
2016. szept. 25. 09:33
 25/34 anonim ***** válasza:

Balga ember nez mast.

Mindenkinek megvan a sajat keresztje csak nem latvanyos.

Masoknak jobb ? Komolyan ? Kerdezz csak ra

2016. szept. 25. 09:33
 26/34 anonim ***** válasza:
100%

Biztonság, nyugalom , béke, együttérzés , támogatás, szeretet , elfogadás, stabilitás.....

Ezek nekem nem jutottak . Masnak magatól ertetödö

Mindezt ne másoktól várd, mert azok bizony nagyon illékonyak. Saját magad teremtsd meg saját magadnak.

A belső biztonság, a nyugalom, a béke, szeretet... ha ott van a szívedben, a lelked legmélyén, akkor lesz igazán a tied.

Ha mástól várod, ha mástól kapod, azt leginkább egy idő után vagy megvonják, vagy a hétköznapok szürkeségében "elfelejtik" neked naponta oda-adni... és ugyanúgy vesztesnek fogod magad érezni.

Benned is ott vannak ezek az érzések, keresd meg, találd meg a belső békét, a belső erőt, a nyugalmat, a szeretetet. Add ki magadból, légy te az, aki adja, mert van neki, és ne te légy az, aki sóvárog, akinek hiányérzete van.

2016. szept. 25. 09:42
 27/34 anonim ***** válasza:
100%

Szívesen! Szép hétvégét, szép vasárnapot.

Csinálj magadnak valami különleges délutáni programot, menj el sétálni, menj uszodába, akárhova, csak ne ülj a 4 fal között!

2016. szept. 25. 09:44
 28/34 A kérdező kommentje:

Hihetetlen mekkora árat , vérdijat fizet az ember egy szinte gyerekfejjel elkövetett tévedésért .

Újrakezdeni meg semmit nem lehet , csak folytatni .

2016. szept. 25. 09:46
 29/34 anonim ***** válasza:

Szerintem ez így felesleges, még nem tartasz ott, hogy változtass. Ezzel csak elüldözöl mindenkit, aki segítene.

Csak ismételgeted a sérelmeket, mert a megoldás nem érdekel.

Akkor kérj segítséget, amikor már készen állsz, hogy meghalld.

2016. szept. 25. 09:48
 30/34 A kérdező kommentje:
El is megyunk az uszodába
2016. szept. 25. 09:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!