Hogyan lehet elviselni azt, hogy az én életem másként alakult mint a gyerekkori barátaimé?
21 évesen, fiatalon kötöttem egy rossz házasságot , ami megpecsételte az életem , hiába váltam el .
Elvesztegettem tiz évet egy férfi mellett, aki súlyosan kihasznált , bántalmazott . Végül a zéróról kellett újrakezdjem ....
Nagyon küzdelmes évek voltak , nagyon sokaig tartott a házasságban az érzés h biztos minden az én hibám.
Emiatt vártam annyit a válással .
Született egy gyerekem is , ö az egyetlen akinek fontos vagyok.
Miatta küzdök pèldásan egyedul es teremtek elö mindemt .
Néha elégedett is lennék , de olyankor látom h a volt játszópajtasaim zöme boldog házasságban él , semmi gondjuk , utazgatás , férj intéz mindent , büszkén fotózza a családot .
Én egyedül viszek a vállaimon mindent , sokszor betegen is, például tavaly télen kificamodott bokával.
Most már 41 éves vagyok ...
Minden éjjel úgy alszom el h imádkozom h fel tudjam nevelni a gyerekem es tudjam fizetni a lakbért, ne betegedjek meg stb.
Senkinek nem szamitok , es senkire nem szamithatok.
Sok pechem is volt , pár öröm is az ürömben.
Legvadabb rémálmomban se jutott volna eszembe h ilyen szamkivetett szerencsétlen leszek, egyetemi diplomával ....
Kiút nincs ebböl már , de remélem h eröt ad az isten mindennek az elviselésére , nem szeretném azt sem h a gyerek boldogtalannak lásson es nem is vagyok az ...
De néha fáj.
Nem tudom , aki hasonló helyzetben van, hogyan éli meg ?
A vérvalóság az, hogy nincs mindig happyend.
Akit lenyomnak és aki hagyja is magát, az legtöbbször ott is marad, a közhelygyárak meg ontják a szöveget aminek semmi valóságalapja. Változás onnantól van, hogy a múltadat végre otthagyod megroahdni a helyén, minden mocsokkal együtt.
Igen, elvesztetted az éveket és erről te is tehetsz. Már felesleges mást hibáztatnod, megtörtént. Nyertél viszont egy gyereket aki szeret.
Nálam hasonló a helyzet, bár én "csak" 5 évet vesztettem. Elvesztettem viszont a legfontosabbat, a gyerekeim, akiket maximum félévente láthatok, mert a különélő szülő a távolsággal tart távol tőlük. Nem nehéz kitalálni, hogy ha valakinek elveszik a fizetése felét, az utána nem tudja kigazdálkodni az útiköltséget külföldre. Itthon nem lehetett tartani őket, mert a gyerekek érdeke. Így szűnik meg a szülői jog, ami ellen nem lehet semmit tenni. Így lesz a pótapa a valódi apa, a biológiai pedig nézegetheti a képeket, beszélgethet velük online, azokkal a gyerekekkel akikkel korábban minden nap volt játék, nevetés, mesélés, ölelés. Ennek vége. Csodás, mi? Az én hibám, minek váltam el? Ja, nem a gyerekektől váltam, csak az érzelmi zsarolástól és bántalmazástól.
Ehhez képest neked ott a gyereked veled, van hol laknotok és független vagy. Mindjárt nem akkora érvágás, nem?
Ha valaki mindig a rosszat nézi az életében, az sosem lesz boldog és nem is nevelhet boldog gyereket.
Én is továbbléptem már, új környezet, új házasság, új gyerek és család. Vagy ez, vagy a halálig tartó önmarcangolás és bánat. Köszönöm, nem.
Neked sem javaslom.
Az eleted sajat donteseid kovetkezmenye.
Onsajnalat igy nem jogos.
Neked most rossz de ezt magadnak koszonheted ugyanugy ahogy csak te magad lehetsz boldog senki mas nem segithet rajtad.
Elpocsekoltad az eleted ? Nem inkabb kemeny leckevel tanultal.
Egy buncselekmeny borton az pocsekolas egy rossz hazassag egy eletlecke
Biztonság, nyugalom , béke, együttérzés , támogatás, szeretet , elfogadás, stabilitás.....
Ezek nekem nem jutottak . Masnak magatól ertetödö
Balga ember nez mast.
Mindenkinek megvan a sajat keresztje csak nem latvanyos.
Masoknak jobb ? Komolyan ? Kerdezz csak ra
Biztonság, nyugalom , béke, együttérzés , támogatás, szeretet , elfogadás, stabilitás.....
Ezek nekem nem jutottak . Masnak magatól ertetödö
Mindezt ne másoktól várd, mert azok bizony nagyon illékonyak. Saját magad teremtsd meg saját magadnak.
A belső biztonság, a nyugalom, a béke, szeretet... ha ott van a szívedben, a lelked legmélyén, akkor lesz igazán a tied.
Ha mástól várod, ha mástól kapod, azt leginkább egy idő után vagy megvonják, vagy a hétköznapok szürkeségében "elfelejtik" neked naponta oda-adni... és ugyanúgy vesztesnek fogod magad érezni.
Benned is ott vannak ezek az érzések, keresd meg, találd meg a belső békét, a belső erőt, a nyugalmat, a szeretetet. Add ki magadból, légy te az, aki adja, mert van neki, és ne te légy az, aki sóvárog, akinek hiányérzete van.
Szívesen! Szép hétvégét, szép vasárnapot.
Csinálj magadnak valami különleges délutáni programot, menj el sétálni, menj uszodába, akárhova, csak ne ülj a 4 fal között!
Hihetetlen mekkora árat , vérdijat fizet az ember egy szinte gyerekfejjel elkövetett tévedésért .
Újrakezdeni meg semmit nem lehet , csak folytatni .
Szerintem ez így felesleges, még nem tartasz ott, hogy változtass. Ezzel csak elüldözöl mindenkit, aki segítene.
Csak ismételgeted a sérelmeket, mert a megoldás nem érdekel.
Akkor kérj segítséget, amikor már készen állsz, hogy meghalld.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!