Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Milyen egy borderline/depressz...

Milyen egy borderline/depressziós emberrel élni? Hogy lehet segíteni/elviselni?

Figyelt kérdés
2014. nov. 24. 17:02
 1/5 anonim ***** válasza:
95%
Sz@r és úgy, ha elköltözöl. Nekem anyám Borderline-os, nem kívánom senkinek se. Amikor jó napja van, egy tündér, és egyébként feltétel nélkül szeretem őt, sokat segítek neki, de a gyerekkorom egy rémálom volt, és én is pszichiátriai kezelésre szorulok, mert súlyos depresszióm van, amit egyébként nagyszerűen palástolok a külvilág felé, mintha minden a legnagyobb rendben lenne. Eddig 4-szer próbáltam öngyilkos lenni, és mindig csak a véletlenen, vagy perceken múlt, hogy nem sikerült. Ha szívszerelmed Borderline-os, azt javaslom, keress egy ép elméjűt! 26N
2014. nov. 24. 17:08
 2/5 anonim ***** válasza:
a borderline-nal most nem foglalkoznék, mert túl sok emberre rámondják, hogy az és szerintem nincs is pontosan definiálva. A depresszióból pedig sokféle van, általában kezelhető pszichoterápiával, rosszabb esetben gyógyszerrel, így én azt gondolom, hogy ha ez egy párkapcsolat, akkor ki kell próbálni, hogy milyen az összeköltözés. Azt hiszem én mindenképpen adnék egy esélyt a dolognak, egy enyhe depresszióból egyébként már akár a párkapcsolat öröme is ki tudja rántani az illetőt.
2014. nov. 24. 17:37
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Alaposan mérlegelve az összeköltözést. Ha esetleg mégsem bírnád vele, lehet hogy érzelmi zsarolással vagy valós öngyilkossággal okozna neked lelkiismeret furdalást.
2014. nov. 24. 17:40
 4/5 anonim ***** válasza:
36%

Nos egy depressziossal egyutt elni nem egy faklyasmenet, turelemmel, szeretettel lehet csak megelni, kibirni:-))Nekem a parom az, gyogyszert szed ra, de sokszor ez sem eleg,En ugy szoktam h kepzeltben 3 dobozt tartok fennt, az egyikbe azok mennek amik a betegsegebol fakado vitak, a masikba azok amik a jellemebol fakadnak, a harmadibka azok a vitak amikben en is hibas voltam es jogos volt a kiakadas.

Ami az elso dobozba tartozik azert nem okolom, hiszen nem tehet rola, de fontolgatom a valast:-)))Szerencsere en egy optimista vagyok, velemszuletett szoval az o depije nem ragad ram,de neha ugy erzem h jobb lenne nelkule:-))))

2014. nov. 24. 18:23
 5/5 anonim ***** válasza:
72%
MÉG nem élünk együtt, de napi legalább 6 órát ülünk a skype előtt és hétvégente találkozunk. Láttam a mélyrepüléseit és a mániás időszakokat is. Sosem hagynám magára. Nem bírnék önmagam lenni többé nélküle. Szeretem. Akit pedig szeretek, azért áldozatot hozok.
2014. nov. 24. 22:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!