Hogyan lehet elviselni azt, hogy az én életem másként alakult mint a gyerekkori barátaimé?
21 évesen, fiatalon kötöttem egy rossz házasságot , ami megpecsételte az életem , hiába váltam el .
Elvesztegettem tiz évet egy férfi mellett, aki súlyosan kihasznált , bántalmazott . Végül a zéróról kellett újrakezdjem ....
Nagyon küzdelmes évek voltak , nagyon sokaig tartott a házasságban az érzés h biztos minden az én hibám.
Emiatt vártam annyit a válással .
Született egy gyerekem is , ö az egyetlen akinek fontos vagyok.
Miatta küzdök pèldásan egyedul es teremtek elö mindemt .
Néha elégedett is lennék , de olyankor látom h a volt játszópajtasaim zöme boldog házasságban él , semmi gondjuk , utazgatás , férj intéz mindent , büszkén fotózza a családot .
Én egyedül viszek a vállaimon mindent , sokszor betegen is, például tavaly télen kificamodott bokával.
Most már 41 éves vagyok ...
Minden éjjel úgy alszom el h imádkozom h fel tudjam nevelni a gyerekem es tudjam fizetni a lakbért, ne betegedjek meg stb.
Senkinek nem szamitok , es senkire nem szamithatok.
Sok pechem is volt , pár öröm is az ürömben.
Legvadabb rémálmomban se jutott volna eszembe h ilyen szamkivetett szerencsétlen leszek, egyetemi diplomával ....
Kiút nincs ebböl már , de remélem h eröt ad az isten mindennek az elviselésére , nem szeretném azt sem h a gyerek boldogtalannak lásson es nem is vagyok az ...
De néha fáj.
Nem tudom , aki hasonló helyzetben van, hogyan éli meg ?
Általános tanácsok minden élethelyzetre:
Pihenj többet, olvass egy jó könyvet, sportolj minden nap egy keveset.
Először is, ne az Istentől reméld hogy erőt ad mindenhez!
Magadban bízz. Azt mondod most már 41 éves vagy? Én azt mondom, még csak 41 vagy. Hozzáállás kérdése minden!
Nem kell tökéletesnek lenni. Néha lazíts. Menj sportolni. csatlakozz olyan csoporthoz, akiknek hasonló az éedeklődési köre mint a tiéd. Akár fészen is...aztán jöhetnek a személyes találkozások. Tegyél szert barátokra.
A gyerek akkor lesz boldog, ha te is az vagy.
Én is voltam egyedül sokáig, két gyerekkel. Aztán 42 évesen futni kezdtem. Brátokra leltem, majd szerelemre. Most leszek 45.
Ha 21 évesen mentél férjhez, és 10 évig éltél házasságban, akkor 31 éves korodban váltál el, és most vagy 41. Vagyis a gyermeked most kb. 14-16 éves!Nem is annyira kicsi már! Úgy néz ki, hogy a legnehezebb éveket végigcsináltad, még további 5-6 év, amíg tanul.
Légy büszke magadra, nem volt könnyű, amit végig csináltál, de te megcsináltad. Neked volt bátorságod kilépni egy rossz házasságból, volt erőd, kitartásod, hogy teljesen egyedül csináld végig!!
Kezdd el gyermekedet "kis felnőtt"-ként kezelni, kezdjetek el olyan közös programokat, (wellnes, kirándulás, túrázás stb.) amikben benne van, hogy egy kicsit te is tudj lazítani, kicsit kiszakadni a hétköznapi taposómalomból.
Ha otthon ülsz a 4 fal között, ott nem fogsz társra találni! :))
Ne hidd, hogy más házasságokban minden tökéletes! Csak a problémákat szőnyeg alá söprik, minél szebb és jobb kifelé, annál romlottabb belülről. Ne irígyeld azt a feleséget, családanyát, aki "a gyerekek érdekében" jelszó mögé bújva nem meri meglépni azt, amit szíve szerint meglépne. Pedig nincs más, mint gyenge, és nem meri felvállalni a nehézségeket, az esetleges nélkülözést, akár anyagiakban, akár kapcsolatokban.
Nagyszerű nő vagy, jól csináltad! Most már egy kicsit változtatni kell: a szürke hétköznapokba esetenként becsempészhetsz egy ki lazítást is. Megteheted! :))
Ne haragudj, de szerintem te elég buta vagy. És nem, nem a rossz házasság és az életed alakulása miatt. Hanem, mert:
1. Azt gondolod, hogy a facebook fotók tényleges igazságot tükröznek.
2. Azt gondolod, hogy fontos nézegetni, kinek hogyan alakult az élete ahelyett, hogy a sajátod rendbetételével foglalkoznál.
3. Csak keseregsz és depizel és panaszkodsz.
4. Azt gondolod, hogy ha más is szenvedne, az neked jobb lenne.
Kösz a valaszokat !
Nem a férfiröl vagy társról van szó , hanem a sok szenvedesröl amit utólag megspóroltam volna magamnak
#9-es, egyáltalán nem arról van szó, hogy örüljünk, mert másnak is szar. Az élethez hozzátartoznak a hibák, csalódások is, nagyon ritka, hogy valakinek születésétől a haláláig fenékig tejföl minden, de nem mindegy, hogy ezeket hogyan éljük meg - lásd a félig üres és a félig tele pohár példája.
Kérdező, van családod, a gyermeked egészséges, szeret téged, te értelmes, tanult nő vagy, akiben volt erő ahhoz, hogy kilépjen egy rosszul sikerült kapcsolatból, és megoldja önállóan a gyermeke és a saját életét. Nem mindenki képes erre. Itt az ideje, hogy az önmarcangolásból is kilépj, mert még mindig ezt csinálod... Ez már a múlt, fölösleges visszanézegetni, az energiádat fektesd a jövőtökbe! Mások életét, pontosabban annak a kirakatát (mert a Facebookon megjelenített image alapvetően erről szól) meg azért nem érdemes nézegetni, mert te a saját életedet éled, nem másét, azt tudod úgy alakítani, hogy boldog légy.
Banális hülyeségnek hangzik, de a problémádon sokat segítene az, ha végiggondolnád, mik azok a dolgok, amikért hálás vagy, ezek lehetnek apróságok is. Ha minden este megteszed ezt, ilyen szempontból végignézve a napodat, sokkal jobban tudod értékelni az életedet.
"...sok szenvedesröl amit utólag megspóroltam volna magamnak"
Csak azért hiszed ezt, mert áldozatként tekintel önmagadra, a veled történt eseményekre. Egyébként saját döntésed nyomán alakult életed úgy, ahogyan alakult. Kár ezért a körülményeket okolni.
Örömmel, boldogsággal is eltölthetnének ezek az események, amennyiben nem sajnálnád magad, hanem büszke lennél magadra azért, amit végig csináltál. És a továbbiakhoz is ebből merítenél erőt, nem pedig magad mellé zuhanva nyalogatnád a sebeidet!!
Állj talpra, minden nap új nap, új lehetőségek, új sikerek napja, amennyiben úgy döntesz, hogy véget vetsz az eddigi szürke hétköznapoknak.
Sok mindent végig csináltál, sok-sok lemondás árán, de olyasmit vittél véghez, ami nem volt könnyű, de nézz gyönyörű gyermekedre, gyakorlatilag kész felnőtt!
Itt az idő, hogy esetenként önmagadat is kényeztesd, magadnak is lopjál hetente pár órát, amikor igazán azt teszed, ami boldoggá tesz. Légy boldog!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!