Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Milyen gyakran szoktatok...

Milyen gyakran szoktatok elgondolkodni azon, hogy vajon jó-e az ahogyan most éltek?

Figyelt kérdés
2016. aug. 5. 05:49
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Elég gyakran. Egy panelban lakom de egy szomszédmentes falu széli házban nőttem fel. Gyakran megfordul a fejemben hogy azt a házat kellene rendbe hoznom és élvezni ott a csendet, a tiszta levegőt meg a természetet, a nagy kertben meg sok bioélelmet lehetne ismét termelni legalább önellátási célra. Mellette idegen munkahelyre sem lenne szükségem hanem évente néhányszor körül tudnák nézni a világban. A hely ahol most lakom eléggé depressziós szokott lenni és ez hatással van rám is. De az a falu vidám ma is.
2016. aug. 5. 08:17
 2/9 anonim válasza:
100%
Szerintem az emberek 75%-a nem gondol bele. Nemhogy változtatna. Inkább van egy történetük, h ez és az miatt nem tud változtatna rajta.
2016. aug. 5. 11:59
 3/9 anonim válasza:
Én gyakran és emiatt tudom (már a tény, hogy eszembe jut), hogy nem tökéletes minden. Ezért mindig keresem a változást, hogy hogyan tudnám jobbá tenni. Bár a kérdésed hangvételéből inkább pesszimizmust érzékelek, én ezt nem így fogom fel. Hanem, hogy akkor megoldást kell keresni, hogy jobb legyen. 2. válaszoló, az emberek többségének, tényleg eszébe se jut? ezt nem akarom elhinni, ez rettenetesen kiábrándító...
2016. aug. 5. 12:26
 4/9 anonim válasza:

Szinte mindennap, mert nem tudok olyan életet élni, ahol biztonságban érezném magam.

Itthonról nem tudok elköltözni, mert nincsenek tartalékaim, s az elköltözés is csak akkor valósulhatna meg, ha összeköltöznék valakivel. Tehát önálló életet nem tudok élni egyedül.

Másfelől egyfajta "várfal" vagyok anyám részéről, mert velem fenyegeti apámat, aki azért nem meri megverni, mert itthon élek, s bármikor gondolkodás nélkül közéjük merek állni. Ennek következménye az, hogy képtelen lennék elszámolni a lelkiismeretemmel, hogy hátrahagyok egy olyan valakit, aki nem ártott nekem, de nem tudja magát ellátni, mert nem egészséges, s nincs munkája, havi bevétele.

Ahol élünk az nem a mi házunk. Albérletet nem fizetünk, cserébe rendbe tartjuk az udvart, házat. Emiatt nincs meg a lakhatási biztonság, hiszen bármikor kitehetnek az utcára, ha úgy akarják. És a balhék miatt csodálom, hogy még nem tették meg.

Ezek miatt nincs meg a létbiztonság érzése, s a remény, hogy ebből valamikor is ki tudok törni. Egy ideje nincs nap, hogy ne jutna eszembe az öngyilkosság...

28/F

2016. aug. 5. 15:41
 5/9 cidrimaci válasza:
Kedves 4-es! Már ne haragudj, de 1 az öngyilkosság nem old meg semmit 2 ha nem teszel valamit a saját életedért akkor ugyank kifog? Kifogás, magyarázat mindig mindenre van. De felnyitni a szemed és szembe nézni azzal hogy mindjét szülőd lelkileg zsarol az rohadt kemény. Viszont utána megkönnyebbülsz. Mindig van kiút, mindig van lehetőség és esély egy jobb életre. Csak és kizárólag rajtad múlik hogy megéled vagy leéled az életed. Olvass egy kis Csernust, hátha felnyitja a szemed. Őszinte életet kívánok. Mostmár le lehet pontozni ;)
2016. aug. 6. 02:12
 6/9 anonim ***** válasza:

"hátrahagyok egy olyan valakit, aki nem ártott nekem, de nem tudja magát ellátni, mert nem egészséges, s nincs munkája, havi bevétele."

Tehát az anyukád beteg, nincs munkája, nincs bérlete, és ezen felül az apád még meg is akarja verni? De miért? Mit ártott az a szegény asszony neki? Az ilyen férfiakhoz miért mennek hozzá a nők? Az apád annak adja vissza, aki őt is bántotta! Ne az ártatlan feleségének!

2016. aug. 6. 13:57
 7/9 anonim ***** válasza:

A gonosz embereknek kénem meghalniuk, nem neked. Te eddig még egy ember életét sem tetted tönkre (gondolom) a gonoszságoddal, rosszindulatoddal. Látod, te ezért ne legyél ilyen! Te legyél különb, mint apád, soha ne verd a feleséged, legyél mindig rendes, ne csak a családoddal, mindenkivel! Mert aki nem az, az így tönkreteszi másoknak az életét! Ha valaki bántott jogtalanul, akkor annak add vissza, ne másnak.

"Ezek miatt nincs meg a létbiztonság érzése, s a remény, hogy ebből valamikor is ki tudok törni."

Ha majd esetleg meghalnak a szüleid, akkor ki tudsz kerülni ebből a helyzetből, ha tényleg mindent bele adsz, és erre törekszel. Ha nem is élsz majd szuper életet, de olyan helyzetbe hozhatod magad, hogy idősebb korodra ne kelljen félned, biztos lakhatásod legyen, normális családod, a gyerekeidet arra neveld, hogy legyenek jók, és akkor őnekik már jó életük lehet.

2016. aug. 6. 14:04
 8/9 anonim válasza:
Minden. Kicseszett. Nap.
2016. aug. 7. 19:21
 9/9 anonim ***** válasza:
Minden nap úgy alszom el, és úgy kelek fel. De nem baj, ez van.
2016. aug. 20. 22:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!