Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit tegyek az ellen, hogy 21...

Mit tegyek az ellen, hogy 21 évesen ne féljek?

Figyelt kérdés

Az a problémám, hogy amikor egyedül vagyok az albérletben, félek. Égetem a villanyt, amíg a párom haza nem jön. Megnézem a szekrényeket, benézek az ágy alá, sőt a spájzot is bezárom, nehogy valaki kijöjjön onnan. :S

Konkrétan nem hiszek a szellemekben meg ilyenek, de irracionális félelmeim vannak, és nem tudom magam meggyőzni, hogy pl. senki nincs a lakásban, és nem bújik el az ágy alá, hogy utána rám hozza a frászt, feldaraboljon vagy mit tudom én... Tudom, mindez hülyeségnek tűnik, meg csak a gyerekek ilyen értetlenek. Én mégsem nőttem ezt ki. Az is aggaszt, hogy mi lesz, ha majd anya leszek. Akkor majd ketten fogunk félni a sötétben?

21/L

2010. ápr. 15. 19:00
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Vegyél kutyát,persze ha tarthatsz állatot az albérletben.Eleinte én is féltem,de még lehet,hogy most is.Hallgas zenét,nézd a TV-t csak az a lényeg mindig csinálj valamit és akkor nem lesz ilyen gond!
2010. ápr. 15. 19:05
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Hát, szerintem tereld el valahogy a figyelmedet :) Én úgy szoktam csinálni, mivel anyum sokat nincs itthon, és akkor egyedül vagyok a lakásban :/ Szóval vagy zenét hallgatok, vagy bekapcsolom a TV-t, de sose hagyom hogy csönd legyen, akkor félelmetesebb :) 15/L
2010. ápr. 15. 19:07
 3/12 A kérdező kommentje:
Igen, a tv és a zene jó ötlet. Bár nekem a tv jobban bejön, mivel olyan, mintha "zajlana az élet", és nem lennék egyedül.
2010. ápr. 15. 19:07
 4/12 anonim ***** válasza:
Hát, lényegében leírtam, amit az első :D Na nem baj ^^
2010. ápr. 15. 19:08
 5/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. :-)

Arra esetleg van valakinek ötlete, hogy ez miért van? Miért félek?

2010. ápr. 15. 19:56
 6/12 anonim ***** válasza:

Biztonság utáni vágy,némi öbizalomhiány lehet a félelmek oka,vagy valami gyermekkorból megmaradt tudatalatti félelem,rossz emlék.Egy idő után hozzá fogsz majd szokni az egyedülléthez és nem fogsz félni.

Én sem szeretek egyedül lenni (huzamos ideig,vagy éjszaka)a szellemek és egyéb furcsaságok nem érdekelnek,nem azoktól félek,azokat már megszoktam,én a magányt nem bírom elviselni, attól rettegek.

Na meg a pókszázlábútól!Mi lesz velem,ha egyszer akkor tűnik fel,amikor egyedül leszek?...

Szerintem is az lenne a legjobb megoldás,ha beszereznél egy bátor kutyust,éreznéd,hogy van,aki megvéd.Ha egész éjjel megy a tv ,ég a villany az nagyon idegesítő lesz egy idő után és fárasztó,mert sosem fogod rendesen kipihenni magad.

2010. ápr. 15. 20:35
 7/12 A kérdező kommentje:

Szerencsére vagy éppen ellenkezőleg nem sokat vagyok egyedül. Főleg nem éjszakánként. Volt, hogy egyedül töltöttem az éjszakát, de az borzasztó volt. Telefon mellettem, és minden egyes zajra összerezzentem. Amúgy nem szeretem a tv-t éjszaka működtetni. A kutya jó ötlet, de lakásban tuti nem tartanám! A kertben viszont igen. Ha lenne.

Ismertem egy lányt, aki azért félt a bogaraktól, vagyis egy fajtától, mert kiskorában rossz élménye volt vele, és odáig fajult a félelme, hogy ha meglátott egyet, akkor fulladni kezdett.

2010. ápr. 15. 20:48
 8/12 anonim ***** válasza:

én is így vagyok, habár 15 éves. :/

anyumékkal élek persze, de amikor senki nincs itthon, folyton hangokat hallok meg árnyakat látok.

pár órát nem birok egyedül, mert rettegek...(attól, hogy valaki elbújt a házban meg ilyenek)

2010. ápr. 16. 12:19
 9/12 A kérdező kommentje:
Megnyugtató, hogy nem csak én félek egyedül. Bár ez biztos másnak se jó, de azért enyhíti a magányom, hogy mások is vannak így vele.
2010. ápr. 16. 12:33
 10/12 anonim ***** válasza:
Sokszor nem tudjuk megmagyarázni,mitől jönnek elő a félelmeink.és is féltem minden sz@rtól(kutya,sötétség pl.)tanácsom az,hogy ne állj ellen a félelemnek! ha rádjön a félelem ne menekülj előle mert annál nagyobb erőt fog venni rajtad! maradj mindig a jelen pillanatban,akármekkora kísértést is érzel,hogy vmilyen formában elmenekülj! nekem buszon volt már pánikrohamom,és egyik haverom tanácsolta ezt(neki is volt rohama)hogy nem szabad ellenállni,és tényleg bejött! a félelem hamar elszáll és csak nevetsz az egészen.csak az agyad játszik veled.
2010. ápr. 18. 17:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!