Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Szerintetek ezek beteg gondola...

Szerintetek ezek beteg gondolatok?

Figyelt kérdés

Nem egyszerű a helyzetem, mivel gazdag családba születtem, és ez sok gondot okozott már. Az emberek szeretik azt hinni, hogy akinek sok pénze van, az automatikusan boldog is, de ez nagyon nem így van. Barátságaim és egy kapcsolatom is ráment már erre, és már ott tartok, hogy soha nem beszélek senkinek arról, hogy mivel töltöm el a szabadidőmet, mert egyből villogásnak venné mindenki, és csak irigykednének, pedig soha nem voltam felvágós típus, távol áll tőlem az ilyesmi. De ha egyszer ilyen az életem, akkor most mit csináljak?

Tudom, hogy ez őrülten hangzik, de unom már ezt a nagy luxust. Azt, hogy ha pl. szeretnék egy tévét, azonnal kapok is, vagy ha el akarok menni egy fesztiválra, már veszik is meg nekem a jegyet a szüleim, mert persze, király dolog ez, de nem tudom igazán értékelni, mert nem küzdöttem meg értük, csak mindig minden az ölembe hullik. Az egyetlen dolog, aminek igazán tudtam örülni eddig, az a nyelvvizsgám volt gimiben, mert azt a saját erőmből értem el, és küszködtem meg érte, illetve az első komoly kapcsolatom, amihez önállósodnom kellett, nem is kicsit, mivel idősebb srác volt, és tőle távol állt ez az elkényeztetett világ.

Valamiért most egy kis nélkülözésre vágyom. Ki akarok menni külföldre dolgozni valamit, meg csak úgy ellenni, és az sem érdekelne, ha éheznem vagy koldulnom kellene az elején, mert egyszerűen vágyom valami kihívásra, valamire, aminek köze van a való élethez. Amikor saját magamnak kell megállnom a lábamon, és nem támogat örökké valaki.

Szerintetek vágjak bele?

20/L

2016. ápr. 12. 18:41
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Én nagyon próbálom átérezni, beleélni magam a problémáidba de nem igazán jön össze mivel fogalmam sincs hogy milyen lehet egy gazdag családban élni és mindent megkapni. Persze értem én mire gondolsz úgy érzed hogy "csak élősködsz" a világban és ez érthető mivel nem kellett igazán megdolgoznod semmiért (a vizsgád leszámítva) és nem tudom ez milyen érzés lehet mert nem vagyok a bőrödben de valamennyire el tudom képzelni szóval ha ez téged tényleg zavar ez a gazdag élet akkor csak azt tudom mondani mint már az előttem szólók is írtak vállalj diákmunkát a szüleidnek pedig mond meg hogy ne vegyenek meg neked mindent mond nekik hogy szeretnéd megtapasztalni milyen az ha te dolgozol meg a cuccaidért ha ezt bírod akkor elvégzed a sulit munkába állsz és önállósodsz a szüleidtől függetlenül. De az erős túlzás lenne hogy kimész külföldre koldulni szűkölködni mert az hülye és meggondolatlan döntés lenne inkább kezd azzal amit írtam ha változtatni akarsz az életeden/életszínvonaladon. Amúgy azokat akik elkezdtek bunkóskodni őket tojd le csak sárgulnak az irigységtől bár azt be kell vallanom azért én se bánnám ha nagyobb tőkét tudnának rám fordítani a szüleim :D 20/F
2016. ápr. 13. 20:49
 12/16 anonim ***** válasza:
Szerintem ez jó amiket írtál, de látszik, hogy nincs közöd a való élethez :D szerintem csak kezdj el egyetemre járni, mellette keress valami melót amiből tudsz egy albérletet fizetni, már ez is nehéz lesz hidd el, külföld nélkül is.
2016. ápr. 14. 11:52
 13/16 anonim ***** válasza:
Azok akik itt most háborognak, akkor szerintetek csak a pénz számít az életben? Igennel vagy nemmel válaszoljatok, köszönöm.
2016. ápr. 14. 12:21
 14/16 90-ben született F.. válasza:
Nem csak a pénz számít, de pénz nélkül semmilye nincs az embernek hosszú távon.
2016. ápr. 14. 19:47
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Menj el önkéntes munkát végezni valami szegény országba.
2016. ápr. 15. 02:54
 16/16 anonim ***** válasza:

Nemrég volt egy dokumentumfilm egy a horvát határ melletti, Pécstől nem messze levő faluról.

Azóta sem tudok nyugodtan aludni.

A falu kb 1500 lakosából 2 nem cigány, a pap és egy filozófus. A pap úgy néz ki, mint egy télapó, hosszú fehér szakállal. Ő viszi a régi mikrobuszával az embereket, ahova menniük kell. Kedves, barátságos értelmes emberek, megtesznek, amit tudnak, mégis nagyon szegények.

Elmehetnél közéjük élni, lenne olyan, mintha külföldre, másik világba csöppennél. Nagy szükségük lenne segítőkész, tenniakaró dolgos kezekre. Vihetnél egy kis pénzt is magaddal, lenne helye.

Ha jól emlékszem Alsószentandrás a neve.

2016. ápr. 24. 00:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!