Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Jellemhiba vagy valami más a...

"Ricsi" kérdése:

Jellemhiba vagy valami más a probléma? Ha egyáltalán ez probléma.

Figyelt kérdés

17 éves fiú vagyok elég magas intelligenciával rendelkezek(tanárok, értelmiségiek alátámasztásával) és érettebbnek érzem magam a korosztályomnál mindenki olyan "gyerekes" felfogással rendelkezik. A lányok se érdekelnek annyira mint 1-2 éve mert csak frusztrálnak, de szinte minden emberrel így vagyok, és nem értem hogy miért, lehet hogy csak én nőttem fel túl korán ? (egyéb családi okok miatt) vagy csak "görbe tükrön" keresztül látom a világot, és velem van a baj ? Vagy valami teljesen más oka lehet ? Ezzel csak annyi a baj hogy minden napom egyre szürkébb egyre rosszabb és folyamatosan negatív a gondolkodásom és rossz a hangulatom... Tippeket/tanácsokat kérnék szépen

Ui.:Bocsi hogy ilyen hosszú de elég komplex dologról van szó.

2016. márc. 11. 21:07
 1/4 anonim válasza:

Akinek magas az intelligenciája és érettebb az átlagnál, annak nehéz vagy éppen lehetetlen beilleszkedni a közösségbe, mert mindenről máshogy gondolkozik.

Szerintem két megoldás lehetséges, attól függően, hogy mit szeretnél.

Ha igényelnéd a társaságot, barátokat, ne a saját korosztályodban keresgélj, hanem a kicsit idősebbek között, hátha találsz olyat, akinek az érettségi szintje hasonló a tiédhez.

Ha nincs akkora igényed a társaságra, akkor foglald el magad mással: sport, valamilyen hobbi, alkotás, ha magas az intelligenciád, akkor magad fejlesztése, új nyelv tanulása, stb. Egyébként pár év múlva valószínűleg a kortársaid is eljutnak arra a szintre, amin te vagy.

2016. márc. 17. 12:53
 2/4 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy ebből még nem derült ki, példázni is lehet ilyen helyzetekre, amikor túl gyerekek hozzád.

Szerintem ezt nem kell szétválasztani és eldönteni, lehet egyszerre mindkettő.

Sok olyan embert ismerek, aki barátságos nála éretlenebb emberekkel, igaz, hogy ilyenből nem lesznek a legmélyebb barátságok, de nem ok a barátságtalanságra.

Pl. az ember mindig változtathat azon, hogy kifejezze a véleményét úgy általában, mások is azon, hogy elfogadják azt.

Nehézségek biztos lehetnek, de ez nem ok az elidegenedettségre. Attól, hogy valaki érettebbnek érzi magát egy környezetben, még rátud hangolódni másokra. Persze az is biztos egészen kellemes, ha "hozzád hasonlóakat" ismersz meg.

2016. ápr. 5. 15:31
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat/segítségeket! :) a beilleszkedésről csak annyit hogy 1-2 barátom van akik úgy tudnak viselkedni de mégsem olyanok, de a többi engem néz le hogy én milyen vagyok, hogy kimerem mondani a véleményem és sokszor akaratlanul is elhagyja a számat, és ennek a sértődések és sustorgások amit alapból nem szívlelek és nagyobb probléma lesz az egészbőlami természetesen az én hibám.
2016. ápr. 11. 22:19
 4/4 anonim ***** válasza:

"de a többi engem néz le hogy én milyen vagyok, hogy kimerem mondani a véleményem és sokszor akaratlanul is elhagyja a számat,"

Konkrétan miért néznek le? Én pl. sok mindenkinek elfogadom a véleményét, de olyan is biztos akad, akinek épp nem. Ennek is van szubjektív és objektív oldala, ami alapján pl. eltúlzott, félrelátott vagy érthetetlen lehet mások számára egy vélemény.

Szerintem nem kell föltétlenül az intelligencia kérdésével keverni.

Ha valaki azt mondaná nekem, hogy "ő intelligens, ezért Mindenben neki van igaza, és az ő véleménye mindenben releváns ", elég rossz néven venném, mert szerintem nem épp így van.

Sőt, ha nagyon értek különféle dolgokhoz, még lehetnek olyanok is, amihez nem értek, és abban nem érdekes az én véleményem. Helyzettől függ.

2016. ápr. 12. 13:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!