Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Halál az egyetlen út?

Halál az egyetlen út?

Figyelt kérdés

Félreértés ne essék, nem az önsajnáltatás céljából írok ide. Olyan 5-6 éve jár a fejemben a gondolat, hogy véget kéne vetni mindennek, akkoriban úgy gondoltam, hogy a 25-t én már nem fogom megélni.

2010-ben érettségiztem sulimból az egyik legjobb ha nem a legjobb eredménnyel, fel is vettek minden gond nélkül egyetemre, olyan szakra amit kimondottan nekem szántak. Nem bírtam az egyetemi rendszert valahogy nem tudtam integrálódni így 1 év után ott is hagytam, hiába volt meg a kellő kreditem.

Utána 1 évig kerestem munkát, közben csak ilyen MLM meg hasonló munkákról telefonáltak. Az unokatestvérem szigetelői vállalkozásánál is voltam egy hetet, de a cég így csődbe is ment, ráadásul nem azt csináltam amiért oda is hívtak, kemény állványozás ment helyette. Közben anyám is folyamatosan zaklatott, hogy miért nem megyek el dolgozni valahova.

Ez után gyorsan elmenekültem egy OKJ-ra, amit már 2 évvel azelőtt meg kellett volna tennem, 2 éves képzés volt semmi kihívás, közben diák melóztam pár helyen.

2014-ben újra felvételiztem, ilyenkor már úgy voltam vele ha nem megy akkor Pesten végzek az egésszel. Nos mivel nem ment így az első ZH-k után elmentem újra diák melózni, hogy legyen egy kis haza adni valóm.

Aztán 2015 januárjában volt egy műtétem 1 hónapig nem nagyon tudtam semmit se kezdeni magammal. Mivel aktív félévem lejárt közben így vissza menni se tudtam volna diákmelóra, újra jött a reménytelen álláskeresés jobban szűrve a hirdetések között. Júniusra sikerült is egy viszonylag rendes állást találnom, persze nem bejelentett jellegűt.

Egészen 2016. február közepéig csináltam. Év eleje óta folyamatosan kértem, hogy legyen szerződésem majd miután a sarkamra álltam szó nélkül elküldtem.

Na most azóta bátyám cégének tudnék tolmácsolni angolról magyarra de mivel a piaci ár kevesebb mint negyedéért (kevesebb mint maga a minimálbér) gondolta, hogy majd megcsinálom, így nem vállaltam.

24 éves vagyok, októberben lesz a 25. születésnapom. Az utóbbi 4 évben már a saját anyám se köszöntött fel. Igaz barátaim sose voltak vagy ha volt is az hamar tett róla, hogy ez a gondolat megvoltozzon róla, mindig kívül állóként kezelten akárhogy is viselkedtem, inkább ismerősnek nevezném őket akik szemében olyan vagyok mint az utasnak a buszsofőr, köszönsz neki, de különösebben nem érdekled.

Sose volt barátnőm, pedig nem vagyok se csúnya se beszari, személyesen legalább 20 lánnyal ismerkedtem az évek során, de sose lett semmi hiába voltam kicsit szűziesebb vagy éppen rámenősebb, netes oldalakról nem is beszélve. Mondjuk ez nem is baj annyira, valószínűleg ha lett volna valakim az hamar tovább állt volna.

Persze jó pillanataim is, nyertem is dolgokat, ismertem meg újabb embereket, de csak a megszokott dolgok történtek végül. Az évek alatt lassan minden érzés kihalt belőlem, régebben sokat politizáltam, pofáztam, szerveztem osztálytalálkozókat, jártam moziba, piálni, túrázni, stb... szavazni se voltam legutóbb, köszönésen kívül nem folytatok kommunikációt már,osztálytalálkozókon kb 2-3 óra alatt beszélek pár mondatot miközben mindenki jól elvan és lelépek, 3 éve nem voltam se moziba se piálni, ha megyek is valahova az hivatali ügy vagy hasonló, stb...

A napjaim abból állnak, hogy netezek 1-2 órát, játszok 2 órát, edzek 1 órát, photoshoppozok vagy épp videót vágok, zenét hallgatok, eszek, lefürdöm és alvás.

Öngyilkossággal az a problémám, hogy hozzá fegyvert/ciánt gyakorlatilag lehetetlen beszerezni, marké gyógyszert kihánynám, vonat/busz/kocsi elé vetni magam meg túl problémás másoknak, épületről leugrani sok mocsokkal jár, akasztás/öngyújtás/folyóba ugrás meg túl hosszadalmas.

Teljesen ingermentesnek érzem a létezésem, nem is szeretném érvágással meg hasonlókkal felhívni magamra a figyelmet,a legjobbnak azt tartom ha szépen egyik reggel nem kelnék fel többé, így csak be kéne tenni egy zsákba és vinnének a krematóriumba és csókolom.

2016. febr. 28. 02:12
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Miből élsz, hol és kivel laksz ?

Nekem úgy tűnik, hogy az életben neked minden megadatott, ami szép és jó és huss elengedtél mindent könnyelműen .

"A napjaim abból állnak, hogy netezek 1-2 órát, játszok 2 órát, edzek 1 órát, photoshoppozok vagy épp videót vágok, zenét hallgatok, eszek, lefürdöm és alvás."

Így csak az engedheti meg magának, hogy éljen akit valaki kitart vagy eltart .

Ennyi idős lennék mint TE most szétrúgnám a világot .

2016. febr. 28. 02:46
 2/13 anonim ***** válasza:
Együtt èrzek a kèrdezövel,mert èn is hasonlò cipöben járok, mondjuk èn 21 vagyok ,ès fösulin vaguok mèg,de èrdekes nekem is hasonlò kapcsolatom van az emberekkel mint neked, valahogy rajtam is keresztül nèznek,nincs egy öszinte ember akivel beszèlgethetnèk, barátnöm se volt,hogy is lenne hiszen mèg barátom sincsen.Èn is gondolkoztam öngyilkosságon,de gondolj bele a testvèred/szüleid mit szòlnának hozzá.. Az ö èletüket teljesen tönkre tennèd evvel. Gondolom èrtèkeled/szereted öket annyira,hogy nem csinálnál olyat, ùgy ahogy èn sem.Helyette pròbálj valami hobbit találni.Mi az ami èrdekel? Csak van valami amit szìvesen csinálnál nem? Èn szemèly szerint a zenèbe menekültem a világ elöl,bezárkòzok a szobámba ,ès gitározok.Az a lènyeg ,hogy lekösd magadat valamivel,hogy ne gondolkodjál hülyesègeken,mondjuk nem feltètlen baj ,ha annak a tevèkenysègnek van is èrtelme,ès van profitod belöle.
2016. febr. 28. 05:37
 3/13 anonim ***** válasza:

Nem ártana, ha mégis keresnél valami munkát, akkor is, ha nem az elvárásaidnak megfelelően fizetnek. Ha itthon nem boldogulsz, menj ki külföldre. Azt viszont tudnod kell, hogy általában jobbak a bérek, de - minő csoda - dolgozni is kell ezért.

Nem értelek: felvettek az általad kiválasztott helyre, de ott hagytad. Annyi kitartás nem volt benned, hogy végig vidd. Nem bírtad az egyetemi rendszert! Mi volt olyan rettenetes? Az, hogy vizsgázni és ehhez tanulni kellett?

Szedd már össze magad! Elvileg jó képességű ember vagy, mégis inkább önsajnálkozol. Az öngyilkosság "csak" egyszeri megoldás. Az igazi kihívás: élni nap mint nap.

2016. febr. 28. 08:15
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos nem sajátítottad el a kitartást és a felelősségtudatot. Emellett komoly kihívás elé állítod az embereket, hiszen értékelniük kellene téged, miközben Te sem tudod értékelni magadat.

Tucatnyi lehetőséget kaptál eddig az érvényesülésre, az önmegvalósításra, hogy kipróbáld magad, és önbecsülésre szert tegyél, vagyis idővel életed tartalommal töltődjön fel és boldog legyél, de könnyedén eljátszottad őket. Azonban még csak 25 vagy, valószínűleg még kétszer ennyi hátra, vagyis bőven adódhatnak lehetőségek, de most már jobban oda kellene figyelned.

2016. febr. 28. 08:19
 5/13 anonim válasza:
Ha a bátyád cégének tudnál tolmácsolni, akkor azért azt érdemes átgondolni, igaz kevés pénz, de lehet belőle tanulni, plussz tapasztalat stb.Onnan már lehet valami jobb, de ugyanilyen területre továbblépni.
2016. febr. 28. 11:25
 6/13 anonim ***** válasza:
Nézd meg a Harcosok klubja c. filmet. (1999 - David Fincher)
2016. febr. 28. 12:21
 7/13 A kérdező kommentje:

1:

Itthon élek még, de adok haza havi 20e-t.

2:

"...A napjaim abból állnak, hogy netezek 1-2 órát, játszok 2 órát, edzek 1 órát, photoshoppozok vagy épp videót vágok, zenét hallgatok..."

Valószínűleg nem nagyon érdeklem őket mivel gyökérf***, f***szopó meg f***verő jelzőkkel illet a családom.

3:

Munkát folyamatosan keresek most is.

Mivel a vizsgáim amikre hónapokat tanultam 0-1-2 pontosak lettek (ha lemaradt egy vessző valahonnan, onnantól az a feladat 0 pont, stb) és csak az lett meg amin tudtam puskázni. Nem mindenkinek való az egyetem, pláne nem ELTE IK proginfo.

A 2014-ben meg már a ZH-k se lettek meg.

4:

Már nem tudom mire értékelni magam, jelentéktelen minden tettem.

5:

Bátyám apámat is megkérte, hogy csinálja meg neki a lakást, végül nem fizette ki rendesen azt amit ígért neki.

6:

1st RULE: You do not talk about FIGHT CLUB.

2016. febr. 28. 14:14
 8/13 A kérdező kommentje:
Külföldre nem tudok kimenni mivel 2014-ben aláírtam a röghöz kötést így, legalább 1 évet itthon kéne dolgoznom papíron vagy kifizetni a képzést (300e Ft).
2016. febr. 28. 14:18
 9/13 anonim ***** válasza:
Ha nekem így elegem lenne mindenből, összepakolnék egy hátizsáknyi holmit és gyalog nekivágnék a nagyvilágnak, mondjuk Tibet lenne a végcélom. Elvégre ha már az öngyilkosságok gondolkodsz, az azt sugallja, hogy nincs veszteni valós, akkor meg miért ne? Mondjuk nyilván nyáron érdemes elindulni :)
2016. febr. 28. 17:47
 10/13 anonim ***** válasza:
0%

Most mit vársz tőlünk? Vigasztalást? Ha szạr az élet, változtass a nézőpontodon. A szạrt is tudni kell élvezni. A halálban nincs semmi izgalmas. Sehogy még sosem volt.

Amit adsz, azt kapod vissza. Talán ha másképp állnál a dolgokhoz, mások is másképp állnának hozzád. Panaszkodással nem érsz el semmit. Az csak önsajnálatra jó. Annak meg semmi értelme.

2016. febr. 28. 17:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!