Trónok Harca. Én vagyok az egyetlen, akinek tetszett Jon Snow halála?
Nem biztos,hogy meghalt.
Először a könyvet olvastam és sztem szükség volt erre a lázadásra vagy igazságszolgáltatásra (attól függően,h ki szemszögéből nézzük).
Én azért örülnék ha meghalna, mert szerintem az egyik legunalmasabb karakter. Az egyetlen érdekesség a származása. De maga a karatker egy nulla. Teljsen érdektelen a számomra.
De sajnos én is úgy gondolom, hogy nem halt meg. Viszont a teste és a szelleme ezek után szét fog válni. Nekem eléggé úgy tűnik, hogy bele fog vargolni Szellembe, a rémfarkasába.
A testét pedig egy erős varg fogja ezek után használni. Vérholló, Bran vagy esetleg valamelyik Más.
És a származásának ezért lesz kulcsszerepe. Csak a "vére" fontos, ami a testében van. Ezért tökéletes hordozó egy olyan vargnak, aki továbbra is erős akar maradni. Szerintem.
Ha meghalt, akkor is van értelme. Sőt, dramaturgia szemptonjából is. Tegyük fel: Jon Snow volt a hős, aki azért tért vissza, hogy megmentse az emberiséget. De az emberek a saját kicsinyes érdekeik miatt megölték az egyetlen embert, aki megmenthette volna őket. És a saját butaságukkal a gyilkosai csak később szembesülnek, amikor megérkeznek a Mások és már nem
lesz senki, aki megmentheti őket.
Ennek is lenne egy olyan afféle üzenete.
Egyetértek az egyik előttem hozzászólóval, egy nulla ez a karakter. Meg az egész Éjjeli Őrség...pedig mindig ezeknek kellett volna lennie a legizgalmasabb és legvérfagyasztóbb részeknek a könyvben és a sorozatban is, ehelyett legszívesebben átugrottam volna ezeket a részeket.
Az oké, hogy mindenhol máshol megy a politizálás (Királyvár + majdnem mindehol máshol), de komolyan még a kistanács ülései is izgalmasabbak voltak, mint a Falon játszódó jelenetek.
Én egyáltalán nem bánkódom miatta, mármint Jon miatt. a Rhaegar + Lyanna szál meg...azt el kell ismernem, hogy nagyonis logikus lenne, de Jon annyira borzasztóan érdektelen a számomra, már a kezdetektől fogva az volt és sajnos az is maradt.
Nagyon remélem, hogy nem hozzák vissza, mert az egyrészt halál sablonos volna (különösen, hogy a könyvben Catelynt már visszahozták).
Bocsi minden Jon fantól, de engem sosem nyűgözött le a fickó :(
Nem azt mondom, hogy felesleges volt őt létrehozni, de nagyot csalódnék, ha hirtelen ő lenne a megváltó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!