Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért van ez és mit tehetnék...

Miért van ez és mit tehetnék ellene?

Figyelt kérdés
sziasztok! szerintetek mért van az és mit tudnák az ellen tenni hogy akit "szeretek" barát barátnő haverok tehát egy pár valaki aki tényleg fontos számomra. utálom hogyha mással vannak azt szeretném hogy mindig csak velem legyen(legyenek) és ha pl egyik barátom nem melletem állki (akit a legjobb barátomnak tartok akkor általlába megsértödök pedig probálom vissza fogni magam de mindig összevesszünk pont azzokkal akikell nem akarok... pl ilyeneken hogy:azt szeretném hogy csak velem legyen és nagyon xarul esik ha pl más van nálluk és engem nem hivott át hozzájuk ..... ezek mért vannak féltékeny vok vagy mi???? lécci segitsetek mert régebben nemvolt ilyen csak egy ideje és nagyon rossz
2010. márc. 27. 21:24
 1/4 A kérdező kommentje:
jah és kimaradt fiu vok
2010. márc. 27. 21:32
 2/4 anonim ***** válasza:

Tényleg minden barátoddal kapcsolatban így érzel, vagy csak egy ember miatt szoktál féltékenykedni?

Lehet, hogy attól félsz, elhagynak? Hogy találnak nálad jobb barátot? Régebben voltak olyanok, akik úgymond "hátbatámadtak", vagy elárultak? Lehet, hogy nem tudsz megbízni a barátaidban, de az sem kizárt, hogy nem tartod magad elég értékesnek. Vagy esetleg túl is értékeled magad, és úgy gondolod, megérdemled, hogy minden pillanatban körülötted sürgölődjenek?

Hát, figyelj... én nem tudom, hogy ez ellen mit lehet tenni, de megértem a problémádat, én is ilyen vagyok. Sosem mutatom ugyan ki, de borzasztóan irigykedem, amikor egy barátomat mással látom szórakozni. Még én sem értem magam, hiszen sokszor elmondta, hogy fontos vagyok neki, de attól félek, egyszer majd lesz valaki, akit sokkal jobban fog szeretni. Félek, hogy megutál... bár ez talán még jobb, mintha szimplán nem venne rólam tudomást, lehetséges, hogy emiatt vagyok néha vele undok. Ilyenkor csak az jár a fejemben, hogy "kije van" még rajtam kívül.

Azt hiszem, ez már beteges :D Remélem, te nem fogsz idáig jutni.

2010. márc. 27. 21:54
 3/4 A kérdező kommentje:
szia 21:54 nem minden barátommal csak 1,2 vel de ha hiszed ha nem énis tök ugy érzem mint amit te leirtál de azért azon nem szoktam töprengeni hogy kije van de a többi 1 az 1-ben illik rám:) amugy régebben sokszor volt hogy kihasználtak átvertek....
2010. márc. 27. 22:23
 4/4 anonim ***** válasza:
Ez egy birtoklási vágy ami arra irányul, hogy az ember ösztönösen kizárólagosságot szeretne. Én is pasi vagyok és hetero, de a suliban anno én is haragudtam, ha legjobb haverok mással is szóba állnak. De az eszemmel tudtam, hogy ez butaság és nem is hagytam elhatalmasodni magamon. Ma már, 37 évesen pedig pláne tisztában vagyok azzal, hogy ugyan ösztön, de tenni kell ellene, hiszen senki sem a tulajdonom. Még a feleségem sem. Épp ezért mindenkinek tiszteletben tartom a barátkozási szokásait. Ezt tudom Neked is ajánlani.
2010. márc. 28. 11:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!