Teljesen butának érzem magam. Hogyan tehetnék ellene?
Amikor valakivel egy komolyabb témáról kezdek el beszélgetni, egyszerűen elvesztem a fonalat, vagy hallgatom-hallgatom, és egyszer csak azt veszem észre, hogy... nem értem. (Jó hallgatóság vagyok.) Teljesen ostobának érzem magam ilyenkor, sőt, mindig. Azt mondják, én sem vagyok buta ember, de ha valami komolyabb beszélgetésről esik szó, lesüllyedek annak a szintjére, hogy... nem értelek... A saját témáimról meg nem szeretek beszélni, mert akkor a másik fél nem értené.
Szóval... ez ellen mit tehetnék?
Először is, ne csak hallgass és hallgass, hanem aktívan kapcsolódj be a beszélgetésbe, így nem veszted el a fonalat.
Másodszor, ha valamit nem értesz, akkor kérdezz, és legközelebb már érteni fogod. :) Ezzel nem butának tűnsz, ne aggódj, hanem kíváncsinak és érdeklődőnek. Kérdezz bátran!!!
Legyél tájékozott, olvass sokat, és nem igen lesz olyan téma, amihez nem tudsz hozzászólni.
Érdekesen kicsillámlik ez a mndatod, "saját témáimról meg nem szeretek beszélni, mert akkor a másik fél nem értené". Nekem ez valahogy azt mondja, hogy igenis vannak olyan témák, amikről többet tudsz, mint az átlag. Akkor pedig nem kell szégyenkezned. Ugyanis kétféle ember létezik. Az egyik fajta sokat tud, de csak egy dologról, a másik sokat tud, de csak sok apróságról, semmit sem tud eléggé mélyen. Vajon melyik értékesebb az emberiség számára...?
De ha nagyon zavar, hogy olyan gyakran nem tudsz hozzászólni dolgokhoz, szakíts minden nap egy kis időt arra, hogy olvass, olvass. Vegyesen, mindenfélét, hogy egyre tágúljon vízszintesen is a tudásod.
Hiába hallgatok, próbálok bekapcsolódni a beszélgetésbe: nem értek hozzá. Nem is kifejezetten vonz az a bizonyos tevékenység.
Első: Sokat keresgélek olykor pszichológia téren, az ezotérikus dolgok is érdekelnek... meg a babonák is.... minimálisan a grafikához is. Ezek nem érdeklik legtöbbször a környezetemben élő embereket.
Második: Hogyha az a bizonyos téma dem érdekel, amiről napi mint nap meggyőződöm, akkor nem veszem a fáradságot, és nézek utána, mert nem szeretnék róla többet tudni, néha unalmasnak találom. Az információk tömkelegét próbálom felszínen tartani, hallgatni, megjegyezni... úgy ahogy tanulni belőle...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!