Csak én vagyok ilyen lusta és kedvetlen karácsony harmadnapján? ) :
Az egész karácsony úgy telt el,hogy kevés boldog percem volt, 0 karácsonyi hangulattal.
Most volt a negyedik karácsony, amit apum nélkül kellett ünnepelnünk, az egész készülődés úgy telt el,hogy anyum osztogatta a parancsokat,és ha én nem értem rá mindig segíteni ordibált, semmirekellő voltam, fájt a feje folyton.
Már ez elrontotta az egészet.
Szentestére a fa díszítés is veszekedésből állt, a barátom kellett vigasztaljon közben.
Aztán az ajándékozgatásnál meg mintha mindenkit megszállt volna a szentlélek, anyumtól nagy ölelés,puszik, holmik...
Első napján barátom haza kellett menjen, szó szerint kényszerítették,hogy templomba menjen a család. Mi is elmentünk templomba, aztán mire pihenhettem volna jöttek 'rokonok' ugye csak a látszat miatt, egész évben alig beszéltünk. Utána nagynénémék érkeztek és az egész 5 percenkénti néma csenddel és tv nézéssel telt el valahogy.
Este érkezett a barátom, elmentünk táncolni, éjfél után haza.
Másnap barátom megint a családjával, én itthon, délután jött, felköszöntöttük nagyszüleimet, újra haza majd barátokkal elmentünk meginni valamit.
Most megint itt vagyok egyedül, semmi kedvem, energiám.
Az egész nagyon slamposan telt el, a rokonok többsége egy smst sem dobott, bár igazán nincs is értelme. Elmúlott az a varázs,amit gyerekként éreztem, már együtt sem vacsoráztunk anyummal,nemhogy megterített nagy asztal lett volna.
Az egészet az dobta fel kicsit,amikor a barátom is itt volt velünk.
Folyton csak arra gondolok, hogy az én gyerekeimnek majd nem akarok ilyen karácsonyt.
A rokonokkal való kapcsolat már el van lőve, de legalább annyit szeretnék, hogy a gyerekeimmel és majdani férjemmel szereteten teljen, finomságokkal, együtt tartalmasan töltött idővel. Abban reménykedem,hogy akkor majd újra visszanyeri számomra is a karácsony az igazi értékét és nekik majd nem így kell felnőniük.
Ti mit gondoltok erről? Változott valami,miután nektek is lett saját családotok? Rokonokkal milyen viszonyban vagytok?
Én most teljesen üresnek érzem napjaimat, és várok arra,hogy ha eljön az idő,akkor én jobban fogom csinálni.
18L
Szia! Csak a kérdést olvastam el.
Nekem is nagyon rosszul telt, 0 hangulattal.
2 éves kapcsolatom rohamos szinten megy tönkre, és vele együtt én is.. nagyon jó :(
18/L
Szia!
Én is így vagyok vele.
Nem telt túl jól a karácsonyom :(
A rokonokkal nem tartjuk a kapcsolatot így még rosszabb volt..
24/L

Mi a hagyományos karácsonyt tartjuk, nem ezt a mű dolgot, ami mostanában van.
A divatkarácsonyozás címszavakban: "pénz" "mit vegyek ajándékba" "facebook karácsonyfa pózolás" "jópofizás" "tiszta ideg mindenki" "haszontalan ajándékok" "mindenkinek elege van mindenből" "mi a mostani fenyődivat"....stb.
Olvass utána mit is jelent valójában a karácsony és előtte az adventi időszak.
Jövőre elvileg már párommal saját karácsonyunk lesz és szeretném "hagyományosan" tartani. Nem ezt a mű dolgot. Mondjuk én már azt sem értem, hogy nem vallásos embereknek miért olyan fontos ünnep ez. Hogy legyen ajándékozás, meg álszeretet meg világbéke?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!