Valaki megmondaná mit jelent hullócsillagot látni? Életemben először most láttam ma este. Nagyon fura volt. Gyerekkoromban mindig erre vágytam és ma 28 évesen láttam először kutyasétáltatás közben. Van jelentősége? :-) )
Figyelt kérdés
2015. nov. 19. 00:02
1/2 anonim válasza:
Egy ici pici kavicsdarab, ezer és ezer fényévnyire tőlünk millió és millió évvel ezelőtt levált egy kisebb aszteroidáról. Útja során sokszor eltérítette különféle gravitációs hatás. Aztán a Földünk gravitációja végleg megpecsételte sorsát. Ütköző pályára került a Földdel. Csakhogy ez egy picike kis kavics nem a filmekből ismert hatalmas aszteroida. Így a kicsi kavics száguldva a Föld felé, belépve annak légkörébe, az oxigén hatására a hatalmas sebesség okozta súrlódástól elkezdett izzani. A kis kavics olyan hőfokon izzott, hogy elkezdett széthullani, s míg ragyogva széthullott, s elégett a légkörben te láthattad őt. Ha kívántál valamit, az ugyan nem teljesül, de betartottad a hagyományokat, hogy ilyenkor kívánni kell valamit. Olykor egy egész kavics tenger talál el minket, olyankor van hullócsillag eső, azt be is szokta mondani a tv. Olyankor nálunk általában felhős az idő..
2/2 vatafak válasza:
azt jelenti h mázlid volt, főleg h nem vágott kupán :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!