Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Másoknál is gyakran előfordul,...

Másoknál is gyakran előfordul, hogy nem érzi magát annyi idősnek, amennyi valójában?

Figyelt kérdés
21 éves lány vagyok, egyetemre járok (nem is "büfészakra"), szinte mindenki azt mondja, hogy agyilag sokkal idősebbnek tűnök a koromnál. Magasságra, alkatra igaz, hogy nem is nézek ki 14-nél többnek, de én valamiért lelkileg mindig úgy érzem, mintha csak 15-16 lennék, pedig sose voltam olyan, mint egy átlagos tini, nem buliztam, nem ittam, nem dohányoztam, stb., ahogy a mai napig sem. De akkor ez az érzés mitől lehet? Túl gyorsan megy az idő és a szervezetem nem bírja követni? Valaki egyszer mondta, hogy akinek tele van az élete kudarccal, az lényegesen többnek érzi magát, de eszerint akkor nekem már 40 körül kéne lennem, annyi pofont kaptam az elmúlt években. A szüleim szerint beteg vagyok, legalábbis valami bajom van, ha ilyet érzek. De én ebben a pszichológia témában egyáltalán nem vagyok otthon, szóval nem tudom, normális az ilyen érzés, és az, hogy gyakran elkeserít, hogy mennyire öreg vagyok már, miközben 21 évesen ez még mondható el?
2015. aug. 29. 05:07
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Persze, hogy előfordul, sőt.

Magam az értékrendszerem alapján a nálam sokkal idősebbekhez tartozónak érzem magam.

Viszont a dolgok megkérdőjelezése szerint inkább a tizenévesekhez.

Elég furcsa.

2015. szept. 11. 18:03
 12/12 anonim válasza:
Szerintem egyáltalán nem olyan ritka, mint amilyennek tűnik, csak kevés szó esik róla más dolgokhoz képest. Privát üzenetben bővebben is kifejtettem. Nyugodtan olvasd. :)
2016. ápr. 10. 18:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!