Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Élőhitű keeresztyének segítség...

Élőhitű keeresztyének segítségét kérném! Életbevágóan fontos! Túl régóta szenvedek. (? )

Figyelt kérdés
Nos ez egy eleg hosszu szoveg lesz viszont ha lesz. Remelem azert lesz valaki aki elolvassa es meg segiteni is tud/probal. En egy 17eves ELOHITU reformatus lany vagyok. Isten szuletesem ota szerves resze az eletemnek, nelkule nem is tudom mi lenne velem.. Viszont tortent valami ami miatt nagyon mehromlott Istennel a kapcsolatom.. Es ez amit most majd elmondok sokakban ketsegeket vet fel hogy lehetek e igy is valodi keresztyen. Ammi ertheto. Tehat tizenharom eves voltam amikor tisztazodott bennem valami. Nehez leirni de akkor en ""rajottem"" hogy csak es kizarolag a lanyokhoz vonzodom. Ez termeszetesen megremitett. Tudom hogy vannak olyan gyulekezetek akik elfogadjak a melegeket de konyorgom...a Bibliaban szorol szora le van irva hogy a homoszexualitas bun. Isten gyuloli a bunt. Eleinte azt gondoltam talan majd elmulik valahogy. El sem tudom mondani mit eltem at abban az egy-ket evben. Rettegtem Istentol es a pokoltol. Es ez a mai napig nemm szunt meg. Probalkoztam en de nem megy. Nem tudom elkepzelni magam egy ferfival. Egyszeruen nem megy. Nem tudnek boldog lenni egy ferfi oldalan. Elkepzelem ahogy evek mulva van egy felesegem es csodalatos gyermekeim es szo szerint megszakad a szivem. Annyira leirhatatlan amit olyankor erzek.. Maga a jovokep nemileg boldogsaggal tolt el. De mindekozben szornyen erzem magam. Tizenharom eves korom ota nem tudok ugy igazan Istennel beszelni. Nem erzem hogy ezek utan lenne barmj jogom is aahoz hogy vele beszeljek. Felek. Rettenetesen felek a jovotol es ugyerzem ez megkeseriti az eletem. Ez a dolog tonkretesz lelkileg es testileg is. Tizenharom eves korom ota fulig szerelmes vagyok egy nobe. Nem vagyok fius. O sem fius. Izig verig no. Es egyszeruen nem mulnak az erzeseim. Semmi nem mulik. A barataim is keresztyenek. Ha ok megtudnak akarmennyire kozel is allunk egymashoz, elveszitenem oket. Ok a legfontosabbak az eletemben nem birnam ki ha nem lennenek mellettem. Tenyleg nem tudom kihez fordulhatnek. Eleg abszurt ezt ide kiirni es remenykedni az eredmenyben. De remelem lesz valaki aki barmit hozza tud fuzni az elobbiekhez.
2015. júl. 16. 22:51
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Mivel Isten maga a Szeretet, ezért nem hiheted azt, hogy ő nem szeretne úgy, ahogyan megálmodott téged. A problémádat/kétségedet inkább abban látom, hogy te a barátaid elvesztésétől félsz.

Az, hogy az állapotod bűn, valóban így van, de nem te akartad, hogy így legyen. Küzdöttél ellene, de elbuktál. Én ugyan katolikus vagyok, s van egy barátom, akiről még én sem tudom 100 %-ig biztosra, csak olyan 90%-osan, hogy homoszexuális (férfi). A nagyobb ünnepeken azonban ugyanúgy elmegy, meggyónja (gondolom ezt is - ha ez így van) és áldozik. Aztán nyilván, mikor ismét bűnt követ el, akkor ismét gyón.

A barátaid, ha szeretnek, s ha óvatosan adagolod nekik a dolgokat, akkor elfogadnak olyannak, amilyen vagy. Hiszen attól, hogy megtudnak rólad egy dolgot, te nem leszel rosszabb ember, nem leszel kevésbé kedves, együttérző stb.

De ők úgy érezhetik, hgoy átverted őket éveken át. Talán, ha nem mondod el, akkor az nem fáj annyira. Hogy ez árulás lenne? Nem. Még csak nem is hazudsz, hiszen nem kérdezték. Inkább füllentés vagy terelés.

A szüleid elfogadják? Tudják? Ha ők elfogadják, ha te elfogadod saját magadat így, akkor másoknak is el kell!

Kitartást és sok kegyelmet!

Ja, és ne felett: Isten nem mér rád nagyobb keresztet, mint amit el tudsz viselni!

2015. júl. 20. 22:56
 12/12 anonim ***** válasza:

Szerintem ha igaz szívvel hiszel, akkor nem baj.

(Ateista vagyok, tehát ne kövezzetek meg, ha rosszat írtam.)

2021. ápr. 6. 15:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!