Élőhitű keeresztyének segítségét kérném! Életbevágóan fontos! Túl régóta szenvedek. (? )
Mivel Isten maga a Szeretet, ezért nem hiheted azt, hogy ő nem szeretne úgy, ahogyan megálmodott téged. A problémádat/kétségedet inkább abban látom, hogy te a barátaid elvesztésétől félsz.
Az, hogy az állapotod bűn, valóban így van, de nem te akartad, hogy így legyen. Küzdöttél ellene, de elbuktál. Én ugyan katolikus vagyok, s van egy barátom, akiről még én sem tudom 100 %-ig biztosra, csak olyan 90%-osan, hogy homoszexuális (férfi). A nagyobb ünnepeken azonban ugyanúgy elmegy, meggyónja (gondolom ezt is - ha ez így van) és áldozik. Aztán nyilván, mikor ismét bűnt követ el, akkor ismét gyón.
A barátaid, ha szeretnek, s ha óvatosan adagolod nekik a dolgokat, akkor elfogadnak olyannak, amilyen vagy. Hiszen attól, hogy megtudnak rólad egy dolgot, te nem leszel rosszabb ember, nem leszel kevésbé kedves, együttérző stb.
De ők úgy érezhetik, hgoy átverted őket éveken át. Talán, ha nem mondod el, akkor az nem fáj annyira. Hogy ez árulás lenne? Nem. Még csak nem is hazudsz, hiszen nem kérdezték. Inkább füllentés vagy terelés.
A szüleid elfogadják? Tudják? Ha ők elfogadják, ha te elfogadod saját magadat így, akkor másoknak is el kell!
Kitartást és sok kegyelmet!
Ja, és ne felett: Isten nem mér rád nagyobb keresztet, mint amit el tudsz viselni!
Szerintem ha igaz szívvel hiszel, akkor nem baj.
(Ateista vagyok, tehát ne kövezzetek meg, ha rosszat írtam.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!