Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Élőhitű keeresztyének segítség...

Élőhitű keeresztyének segítségét kérném! Életbevágóan fontos! Túl régóta szenvedek. (? )

Figyelt kérdés
Nos ez egy eleg hosszu szoveg lesz viszont ha lesz. Remelem azert lesz valaki aki elolvassa es meg segiteni is tud/probal. En egy 17eves ELOHITU reformatus lany vagyok. Isten szuletesem ota szerves resze az eletemnek, nelkule nem is tudom mi lenne velem.. Viszont tortent valami ami miatt nagyon mehromlott Istennel a kapcsolatom.. Es ez amit most majd elmondok sokakban ketsegeket vet fel hogy lehetek e igy is valodi keresztyen. Ammi ertheto. Tehat tizenharom eves voltam amikor tisztazodott bennem valami. Nehez leirni de akkor en ""rajottem"" hogy csak es kizarolag a lanyokhoz vonzodom. Ez termeszetesen megremitett. Tudom hogy vannak olyan gyulekezetek akik elfogadjak a melegeket de konyorgom...a Bibliaban szorol szora le van irva hogy a homoszexualitas bun. Isten gyuloli a bunt. Eleinte azt gondoltam talan majd elmulik valahogy. El sem tudom mondani mit eltem at abban az egy-ket evben. Rettegtem Istentol es a pokoltol. Es ez a mai napig nemm szunt meg. Probalkoztam en de nem megy. Nem tudom elkepzelni magam egy ferfival. Egyszeruen nem megy. Nem tudnek boldog lenni egy ferfi oldalan. Elkepzelem ahogy evek mulva van egy felesegem es csodalatos gyermekeim es szo szerint megszakad a szivem. Annyira leirhatatlan amit olyankor erzek.. Maga a jovokep nemileg boldogsaggal tolt el. De mindekozben szornyen erzem magam. Tizenharom eves korom ota nem tudok ugy igazan Istennel beszelni. Nem erzem hogy ezek utan lenne barmj jogom is aahoz hogy vele beszeljek. Felek. Rettenetesen felek a jovotol es ugyerzem ez megkeseriti az eletem. Ez a dolog tonkretesz lelkileg es testileg is. Tizenharom eves korom ota fulig szerelmes vagyok egy nobe. Nem vagyok fius. O sem fius. Izig verig no. Es egyszeruen nem mulnak az erzeseim. Semmi nem mulik. A barataim is keresztyenek. Ha ok megtudnak akarmennyire kozel is allunk egymashoz, elveszitenem oket. Ok a legfontosabbak az eletemben nem birnam ki ha nem lennenek mellettem. Tenyleg nem tudom kihez fordulhatnek. Eleg abszurt ezt ide kiirni es remenykedni az eredmenyben. De remelem lesz valaki aki barmit hozza tud fuzni az elobbiekhez.
2015. júl. 16. 22:51
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Idióta paraszt, az ilyet leszel szíves a szektád honlapjára írni, nem ide!
2015. júl. 16. 23:09
 2/12 A kérdező kommentje:

idióta paraszt? szekta?

miért nincs egy cseppnyi együttérzés sem egyesekben?...

2015. júl. 16. 23:46
 3/12 anonim ***** válasza:
Ha hited van, akkor tudnod kell, hogy Istenben nincs gyűlölet. Azt is tudod, hogy mindenhol ott van, tehát benned is. Félned pedig nem kell semmitől! Nyugodj meg, nem olyan egyszerű pokolra kerülni. A szerelemet pedig varázsolt át, egy csodaszép mesévé magadban. Itt kibeszélheted magadból név nélkül, nem kell tartanod az ismerőseidtől sem.
2015. júl. 17. 01:13
 4/12 A kérdező kommentje:
koszonom!
2015. júl. 17. 01:48
 5/12 anonim válasza:
50%

Szia!

Én is hiszek Istenben, mint sokan mások is, de nem azért teremtett minket, hogy rettegésben éljünk, nem azért , hogy nélkülözzünk, hogy vágyainkat elfojtva éljünk.

Szerintem túl komolyan veszed a dolgokat, gondolj csak bele mit tanítanak már kiskorod óta: mindig és mindig felelj meg mindenki számára, szolgálj önzetlenül másokat, felelj meg mindig, és mindig. Legyél szép, vicces, okos, majd ha végeztél a sulival legyél tökéletes munkaerő persze éhbérért. Én most nem írom le a véleményemet az egyházról, mert az csúnya volna, csak annyit hogy a második világháború után a Vatikán Dél-Amerikába tucatszámra szöktette ki a náci háborús bűnösöket, persze pénzért.-Ez nem volt akkor bűn?

Van egy ismerősöm, aki temetkezési vállalkozó volt, ő mesélt nekem dolgokat pl: sokszor ő maga látta, hogy a részeg papok mit művelnek az apácákkal- akik ugyanúgy részegek voltak, vagy említsem az egyházi árvaházakat, a mellettük található tömegsírokat, ahol megcsonkított gyermek holttesteket tucatszámra találtak- ez mára már nem divat ,de régen előszeretettel űztek ilyen jellegű dolgokat az egyházi "nevelők".

Én tiszteletben tartom a te vallásod, de kérlek nézz utána a dolgoknak az egyházzal kapcsolatban.

Higgy Istenben, mert van, de a Bibliát emberek írták,úgy formálták, hogy az nekik jó legyen. Sajnos a papság úgy állítja be az embereket, hogy már megszületésükkor bűnösek lesznek, és rettegjenek , ha nem azt teszik, ami az egyház gondol, a halál után senki sem tudja mi lesz velünk. "De bizonyára ha mondjuk a Föld népessége hirtelen kihalna, akkor a pokol csúnyán megtelne rossz lelkekkel és a mennyország meg kongana az ürességtől"

Én rengeteg könyvet olvastam már, most is egyszerre hármat olvasok, ha utána nézel a dolgoknak persze nem a Bibliában, hanem szakkönyvekben nagyon meg fogsz lepődni, majd rájössz arra , hogy amit tanítanak neked, az valójában azt a célt szolgálja,hogy élj rettegésben bármerre jársz is, és szolgáld a rendszert.

Ha szeretsz olvasni , olvass Hamvas Béla könyveket, nehezen értelmezhető, de mindenre bennük van a válasz.

HIGGY ISTENBEN, MERT VAN ÉS SZERET , DE VÁGYAID NE FOJTSD EL. ,, ÉLJ , NEVESS , SZERESS ! ''

Ha valamiben tudok segíteni írj nekem, és segítek! 25 F

2015. júl. 17. 16:20
 6/12 anonim ***** válasza:
37%
A Bibliát emberek írták. Ezek az emberek pedig kiirtották az indiánokat, rabszolgává tették az afrikai őslakosokat, üldözték azokat akik mások voltak. Én ugyan nem vagyok meleg, de így is ért rengeteg atrocitás az életemben. Arról nem tehetsz, hogy homoszexuális vagy. Ez veled született. Nem hiszem, hogy az Úr gyűlölne ezért. Kitartás. ezért nem szabad feladni. Küzdeni kell. Sosem szabad feladni. Az első lépés pedig, hogy elfogadod magad. Sajnos ezen nem tudsz változtatni. Ettől függetlenül még sok minden történhet az életben, a lényeg, hogy mindig helyesen cselekedj.
2015. júl. 17. 17:52
 7/12 anonim válasza:
a homoszexualitást is isten teremtette ...
2015. júl. 17. 18:02
 8/12 A kérdező kommentje:
Nagyon koszonom mindenkinek a valaszokat! Ez most ugyerzem kellett.. Koszonom!!
2015. júl. 17. 19:37
 9/12 anonim ***** válasza:
49%

Annyira tipikus példa, hogy a vallás hogy rombol le embereket. Isten nem létezik, barátkozz meg a gondolattal, ne magyarázd meg magadnak, hogy miért létezik nevetséges indokokkal. A Bibliában le van írva, hogy a homoszexualitás bûn, mert az az ember, aki írta azt a részét, valószínûleg elég primitív volt. A Biblia nem istentôl származik, és semmiféle termëszetfeletti erôtôl, hanem egyszerû emberektôl, olyanoktól mint Te, vagy én, esetleg sokkal idiótábbaktól. De majd akkor jössz rá, hogy nincs isten, amikor sikerül elfogadnod a másságod, de mások elkezdenek bántani emiatt. Megkérdezheted magadtól most is, és majd akkor is, hogy "ha istennek szenteltem az életem, és hittem benne, akkor miért kapok ennyi szenvedést, depressziót?" Természetesen a válasz, mert nincs isten. Persze Jehova tanúi, meg Te is bemagyarázhatod magadnak, hogy isten csak próbára tett, meg stb, de nem így van. Ne szenteld az életed egy kitalált, gyilkos agymosásnak, nem éri meg, tapasztalat.

És te csak egy vagy a sok közül.

2015. júl. 19. 21:44
 10/12 anonim válasza:
37%
Többek között azért nem szeretem a vallásos embereket, mert minden szart elhisznek, dogmatikus nézeteket vallanak. Legyél kétkedő, és nyitott a világra. Honnan tudod, hogy van egyáltalán Isten? Ha létezik, és szeret mindenkit, mint ahogy a Biblia is írja, akkor szerinted a nemi identitásod miatt elítélne? Milyen jogon? Elvégre ő teremtett téged, és olyannak, amilyen vagy. Szóval hagyj fel a Biblia hül.yeségeivel, és éld az életedet. Ez nem bűn.
2015. júl. 20. 14:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!