Naplót írók! Nektek segített valamiben a naplóírás? Hogy írtok naplót?
Depressziós vagyok, nagy fokú szorongásban szenvedek, azt javasolták, hogy írjak naplót, attól jobb lesz, de nem hiszem. Nektek miben segített a naplóírás? Változtatott valamin? Jobb lett tőle a hangulatotok, stb? Tehát minden tapasztalatra kíváncsi lennék, mert én nem érzek ellenállhatatlan vágyat a naplózás iránt.
Másik kérdés: ti hogy írtok naplót? Mit írtok bele? Hogy milyen volt az időjárás, minden aznapi cselekvést, vagy csak a fontosabb dolgokat, érzéseket?
Én kiskorom óta naplót írok, mindig is úgy fogtam fel, hogy ezt azért írom, hogy majd felnőttként elolvashassam, és mondhassam mosolyogva, hogy "ja tényleg!". Szóval olyan dolgokat írok bele, amik fontosak, és amikről úgy gondolom, hogy el fogom felejteni. (Tehát nem írom bele azt, hogy most épp egy pénteken lejáró túrórudit eszem, de azt sem, hogy tegnap meghalt a nagymamám. Utóbbinál inkább az érzéseimet írom le, a gondolataimat a helyzetről-már ha ilyenkor van kedvem írni-nem magáról a tényről.)De néha, ha nem tudok valamit elmondani senkinek, úgy érzem, egyedül vagyok, nincsenek barátaim, akkor szinte öntudatlanul írok a naplóba, jelentéktelen dolgokat is, és ettől kissé megnyugszom.
Amit észrevettem, hogy a naplóírástól jelentősen megnőtt a kedvem az íráshoz, órákon is szívesen írok a füzetbe, sőt, elkezdtem írni egy kitalált történetet is. Továbbá az írásom is szebb lett.
Amikor megkaptam életem első üres könyvecskéjét amolyan "nesze, manapság a lányok szeretik ezt" mondattal, én is úgy éreztem, hogy semmi szükségem rá, csak pénzkidobás, stb, de mostmár örülök, hogy elkezdtem. Úgy gondolom, hogy nyugodtan kezdj el naplót írni, bajod nem lesz tőle, és lehet, hogy a depressziód nem fog megjavulni, de egészen biztosan jó lesz visszaolvasni a jó emlékeket. Megnézni, hogy régen miken gondolkoztál, milyen voltál. Mert minden ember változik az idő folyamán.
Remélem, valamit tudtam segíteni. :)
Szia!
Köszönöm a választ, sokat segített. Nekem semmiféle könyvecském nincs, nekem egy füzetem van, de közel áll a szívemhez... :)
Ment a zöld pacsi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!