Ismerek embereket, akik a vízben minden evezés nélkül
úgy tarják fenn magukat, hogy nem süllyednek el. Mi a
titka ennek?
Figyelt kérdés
2015. jún. 6. 10:13
1/10 anonim válasza:
Az emberi test alap esetben fent marad a víz tetején. Ez köszönhető a zsírnak, a levegővel telt tüdőnek. Akkor szoktak elsüllyedni az emberek, amikor erőlködve megpróbálnak a víz felszínén maradni. A buborékok, örvények mind rontják a felhajtó erőt. Én is fent tudok maradni erőlködés nélkül a víz tetején akár hason, akár álló helyzetben. Csupán ereszd el a tested és hagyd hogy a fizika dolgozzon. Max kicsit stabilizálhatod magad, de fent fogsz maradni.
2015. jún. 6. 13:26
2/10 anonim válasza:
nekem sem sikerült, mikor próbáltam, még teliszívott tüdővel sem, pedig tuti, hogy nem nagy kunszt csak valaki előbb ráérez
2015. jún. 8. 15:38
3/10 Doruss válasza:
Nekem csak háton fekve megy. Úgy szoktam pihenni, mikor úszásnál egy tóban elfáradok de nem ér le a lábam.
Én csak a légzésemre figyelek. Amikor belélegzek fölemelkedek, mikor ki, akkor lesüllyedek picit. Ha jó mélyeket lélezgem, akkor simán fönnmaradok.
2015. jún. 8. 22:51
4/10 Doruss válasza:
Ja, és háton fekve ha próbálgatod először ne törődj vele, hogy nem vagy egyenes, vagy lóg lefele a lábad. Csak feküdj rá a vízre és menni fog.
2015. jún. 8. 22:53
5/10 anonim válasza:
60/F vagyok, hetente kétszer úszok.
Lesüllyedek, mint a kő, amint elengedném magam.
Még sovány vagyok, de már dagadok a korom miatt.
Mire 80 leszek, már nem kell kalimpálnom a vízben, fönnmaradok, mint egy hulla.
2015. jún. 9. 07:02
6/10 glaslo1 válasza:
130kg táján ingadozom, melyből kb 60 kg zsír és egyáltalán nem tart fenn!-van annak titka csupán az ki tudja nem árulja el mint a bűvész sem!
2015. jún. 9. 08:12
7/10 anonim válasza:
Semmi titka nincs! Én pl. még úszni sem tudok, hiába jártam úszás tanfolyamra nem bírtam megtanulni, de háton fekve fenn maradok a vízen. Fogalmam sincs hogy miért...
35/N
2015. jún. 9. 09:07
8/10 anonim válasza:
Semmit sem tesznek. Az emberi test sűrűsége kisebb az őt körülvevő vízénél, tehát a felszínre igyekszik. Vegyél egy mély levegőt, kulcsold át a térdeidet, és engedd el magad. Azt fogod tapasztalni, hogy a hátad kiáll a vízből.
Attól egyenesen hülyét tudok kapni, amikor a tengeri katasztrófafilmekben süllyednek lefelé az ember testek. Sós Vízben!
2015. jún. 9. 13:25
9/10 anonim válasza:
*emberi testek
2015. jún. 9. 13:26
10/10 anonim válasza:
Minden ember fennmarad, ez természetes, csak nem kell erőlködni , hanem felfeküdni a vízre, s a fejed is benne legyen, ne tartsd ki. Kisunokámat is pillanatok alatt megtanítottam, megmutattam hogy kell, s sikerült is azonnal.Fiatal koromban sajnos olyan is előfordult, hogy balhéból felfeküdtem, elaludtam, s miközben a víz mozgatott, mikor felébredtem, nem tudtam hirtelen hol vagyok, más irányban álltam.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!