Boka törés után mit lehet sportolni? (Többi lent)
Üdvözlök mindenkit!
Lenne egy olyan problémám hogy 1 éve eltörtem a belső boka csontomat, nem akartam csavaroztatni ezért 4 hónapig gipszben voltam.Elég sok volt a gipszlevétel utáni regenerálódás (ami nem is meglepő ennyi fekvés utána a 3 hónap fekvő 1 hónap járógipsz után) ,de úgy érzem hogy még mindig nem jött rendbe teljesen a lábam.Mint ahogy ma is rosszul léptem kicsit jobban erősebben hátrahajlott a lábfejem egy lépcsőfokon és azóta is fáj , mintha ki akarna "roppani" (mintha az ujjaimat ropogtatnám olyan érzés) .Már elég régóta fogalmazódott bennem a gondolat , hogy elhagytam magam és szükségem lenne valami sportolási alkalmatosságra , de félek hogy a bokám nem bírná túl sokáig az utóbbi 2 évben felszedett kilóim miatt is .Tudni kell rólam hogy régebben 5 éven keresztül versenyszerűen eveztem és szeretném folytatni valamilyen formában ezt a szenvedélyem de ott főleg a lábra mennek az edzések ,sokat kell lábra gyúrni , és a vízen és lényegében a "lábammal húzom meg a lapátot". Ezért azt szeretném kérdezni hogy szerintetek mennyire lenne egészséges visszatérni a sportomhoz legalább valamilyen formában ha nem versenyszerűen de valahogy rendszeres sportoláshoz (heti 6 edzés mivel jön a nyár reggel 9től este 7ig), vagy esetleg konditeremben (mivel ott is van evezőpad).Semmiféleképpen nem szeretném abbahagyni de érezhetően a bokám 50%os aminek nem biztos hogy jót tehet egy -egy keményebb edzés.Ha esetleg tudtok valami jó lehetőséget mit érdemes elkezdeni (más sport) vagy tud tanácsot adni a lehetőségeimhez viszonyítva (mennyire érdemes visszatérni 3-4 év kihagyás után) akkor annak szívesen várom válaszát és előre is köszönöm, remélem érthető volt a leírásom ha nem kérdezzetek rá!
Üdv
A lovaglás igencsak terheli a bokát...:)
Nekem orvos mondta, hogy lehet csak gipsz is, de hosszú távon azt nagyon megbánom, ő a műtétet ajánlja csavarokkal, lemezekkel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!