Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mikor végre megtaláltam...

Mikor végre megtaláltam önmagam, akkor dől össze minden. Miért?

Figyelt kérdés

Mindenkinek van egy hobbija (vagy párkapcsolata), ahol kiteljesedhet. Mivel az utóbbira nem igazán vágyok (és rám sem vágynak, de ez mellékes), maradt az első.

Nagyon szeretem a sportot és végre találtam is egy sportágat, ami megfogott. Illik hozzám, a genetikámhoz.

Most áprilisban lett volna egy verseny, amire már hónapok óta becsülettel készültem. Erre be jön egy betegség az utolsó 2 hétben, a versenyt ki kellett hagynom. Semmi gond, majd indulok a legközelebbi versenyen. Szarul esett, hogy ez kimaradt, de nem adom fel.

Ám a betegségről kiderült, hogy komolyabb, mint aminek látszott. Valószínűleg nem csinálhatom tovább ezt a sportágat. (Nagy terheléses edzéseket nem igazán végezhetek.)

És ettől teljesen kiborultam. Olyan ez nekem, mintha egy férfinak meghalt volna a párja, ha egy fotós megvakulna, vagy ha egy zenész elvesztené a hallását.

Nekem már csak ez volt. Az utolsó szalmaszál az életemben, amibe kapaszkodhattam volna. Nekem nincs semmi más.

Dolgozni járok, és lepörög mellettem az élet. Mikor rátaláltam önmagamra a sors pont akkor húzza ki alólam a széket. Az utóbbi 1 évben megtudtam milyen élni és nagyon tetszett.

Az öngyilkosságon csak és kizárólag az anyukám és a testvéreim miatt nem gondolkozok. De úgy érzem, hogy ha ők nem lennének, akkor semmi gátja nem lenne ennek. És ezt nem indulatból írom. Már belefásultam az életbe. Főleg így, hogy az utolsó kapaszkodót is ellökték tőlem.

Tudni kell rólam, hogy sok évbe telt, mire megtaláltam azt az elfoglaltságot, ami tetszik és amiben jó is vagyok.

26 éves vagyok csak.

2015. máj. 4. 21:05
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

"Irigylem azokat, akiket nem gátol a sors."

De igazából mindenkit gátol a sors, csak vannak olyan emberek akikre te és legtöbben úgy tenkintenek, hogy kivételesek. Pedig nem. Akiről úgy tűnik, hogy nem gátolja a sors, az képes volt megoldást találni a problémájára, elég bátor volt megtenni a lépéseket. Neked is ezt kéne tenned. Mi az a sport amit nem űzhetsz? Testépítés? Ennek a sportnak például van egy olyan része is, amitől nem "izomállat" leszel (ha ez lenne a célod) mégis kíméletesebb mint a nehéz súlyok emelgetése, közben ugyanúgy sportnak nevezik.

Tényleg ez van, ha valaki egy dolog köré építi az életét. Jobban meg kéne magad ismerni, ha érdekel ajánlok pár könyvet erre a célra.

Továbbá tanulságos kis történetet ír le ez a könyv: Dan Millman: A békés harcos útja. - Egy tornászról szól aki találkozik egy bölcs tanítóval és folyamatosan oktatja őt. Majd egy balesetet szenved és úgy tűnik, hogy mégsem folytathatja a tornász karrierjét. Hogy mi lesz a végkimenetel, tessék elolvasni. :) Film is készült belőle, ugyanezzel a címmel. Lehethogy erőt öntene beléd.

2015. máj. 5. 11:43
 12/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2015. máj. 5. 12:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!