Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan tudnám leszoktatni...

Hogyan tudnám leszoktatni magam arról, hogy mindig mindent felírjak valahova?

Figyelt kérdés
Az elkövetkezendő életem napokba van szedve. Idén érettségizem, és fel van írva, hogy ez idő alatt mi mindent kell még tennem. Nem olyan dolgok ezek, hogy holnap fogorvos, hanem pár évre tervezek, de egyfolytában. Főiskola, hogy min változtatok, felírtam, mit csinálok nyári szünetben. Főiskola után kimegyek fél évre Londonba apukámhoz (állampolgársági, tudom), elterveztem fejben a repülőutat, az albérletet, munka, mindent! Még annyira soká lesz! Miért csinálom ezt? Ha nem írkálom fel, akkor nyugtalan leszek, de ha felírom, kicsit rendezem a gondolataim, és utána kidobom a papírt..Aztán újra felírom, újra, meg újra. Nem rossz ha az ember tervez, de nem ennyire nagyon előre! Mit kéne tennem?

2015. márc. 6. 13:24
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Nincs ezzel gond. Azok az emberek, akik leírják a céljaikat, terveiket általában sikeresebbek.

Miért nem vezetsz egy füzetet a terveidhez? Nem kell mindig kidobni, és év végén segít összegezni.

Csak arra figyelj, hogy legyél rugalmas és nyitott a változtatásra.

2015. márc. 6. 13:45
 2/13 anonim ***** válasza:
Előzőre ne hallgass, használj okostelefont és keress szép appokat a jegyzeteléshez!
2015. márc. 6. 14:02
 3/13 A kérdező kommentje:
Persze, de évekkel előre..Ez azért már túlzás. Fel kéne már fognom, hogy előbb utóbb úgy is eljön az az idő is, ahogy a mögöttem lévő....Na, akkor irány füzetet venni :) Köszi!!
2015. márc. 6. 14:04
 4/13 anonim ***** válasza:

2-es:

Az appok is jók, de szerintem a kérdező el tudja dönteni, hogy neki mi a megfelelő.

2015. márc. 6. 14:05
 5/13 A kérdező kommentje:
Újabb hülyeségem: tv-t is csak hetente nézek, hír hallatán, hogy rohasztja az agyat, vagy nem tudom mit csinál, így a telefonomat se használom másra telefonáláson kívül, hiába androidos okostelefon..nem is tudom miért van. :) .de éppen ez a baj, nem szeretném sehova felírni, bele akarok törődni, hogy majd el jön, ne írd fel, ne írd fel, ne írd fel!Elkezdem ezt a jegyzetelést, aztán majd csak leszokom, miután beteljesül :D
2015. márc. 6. 14:09
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem meg ne szokj le a jegyzetelésről! Nekem is van egy kis füzetem, van olyan nevű célom, hogy: Mit érek el 10 év alatt?

Ezek után neked a pár év tervezés soknak tűnik? :D Nekem rá kéne szoknom erre a napi jegyzetelésre, mert sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy véghezvisszük a célt ha papírra vetjük. De néha csak két, három napra rá jut eszembe, és csak akkor jegyzetelek. Pedig ha leírjuk arra ösztönözzük a tudatalattit, hogy összpontosítson az adott célra, és minden erővel azon dolgozik, hogy elérjük azt. Persze ezt nem úgy kell érteni, hogy leírod és meg is kapod anélkül, hogy tettél volna valamit érte. Neked kell érte megdolgozni, a szükséges akadályokat le kell küzdeni, és haladni előre.

Mit gondolsz kérdező: melyik a jobb? Úgy élni, hogy tervezel, még ha sokat is, vagy úgy élni, hogy sodródsz az árral, nem érzed azt, hogy te irányítod az életed, a dolgok úgy történnek ahogy, és ezt elfogadod.

2015. márc. 6. 16:14
 7/13 anonim ***** válasza:

Az újabb hülyeségedhez pedig annyit, hogy nagyon is jól teszed a TV és a telefon hanyagolását. Mindenhol azt látom, hogy mindenki a telefonjába bámul és nyomkodja.. Kész katasztrófa ez a világ. Tv-t már 6 éve nem nézek, filmeket szoktam néha-néha, de azt sem Tv-ből.

Inkább a könyv híve vagyok, jobb olvasni mint a sok reklámot és az okostelefont bámulni..

18/F

2015. márc. 6. 16:17
 8/13 anonim ***** válasza:

Egyetértek 6-os válaszolóval.

Ne szokj le róla! Én most próbálok rászokni, hogy leírjam a dolgokat, ami a fejemben van. Úgy sokkal hatékonyabban lehet koncentrálni a megoldandó feladatokra.

A tv hanyagolása is jó megoldás. Én sem nézek nagyon híreket, mert csak lehúzza a kedvem.

2015. márc. 6. 16:22
 9/13 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm, tényleg, nagyon sokat segítettetek!:)
2015. márc. 6. 16:24
 10/13 anonim ***** válasza:
Kedves hetes vajon miről írta ezt a választ, kődarabról? Hanyagold a számítógépet is akkor kérlek..
2015. márc. 7. 10:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!