Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Önző szemétláda vagyok ha nem...

Önző szemétláda vagyok ha nem elég nekem annyi, hogy örülök más boldogságának?

Figyelt kérdés

Például ha látok egy párt az utcán és nekem éppen nincs barátnőm, akkor nem tapsikolok és táncolok örömömben, hogy juj de jó annak a párnak hanem ismerkedek, hogy barátnőt szerezzek.

Vagy ha egy kollégámat előléptetik nem bontok otthon pezsgőt és nem rendezek tűzijátékot, hogy juj de jó hanem helyezkedek és dolgozok, hogy engem léptessenek elő.

2015. jan. 10. 14:01
1 2
 11/16 anonim válasza:

Ez normális.

Én a hozzám közelálló emberek sikereinek szoktam örülni, idegené nem hat meg.

2015. jan. 10. 15:44
 12/16 A kérdező kommentje:

"A kolléga előléptetése is csak akkor érdekli a többi kollégát, ha amúgy is jó barátok, vagy ha az ő munkájukra is hatással lesz."

Én is ezt tartom normálisnak éppen ezért vagyok "irigykedő perszóna" lásd a másik kommentelőt.

2015. jan. 10. 17:08
 13/16 anonim ***** válasza:

Ez nem önzőség. Irigység.

Én se bontok otthon pezsgőt, ha előléptetik a kollégámat, de igenis vele együtt örülök az előléptetésének. Ha te is együtt örülnél a kollégáddal az ő sikerének, boldogabb ember lennél, és a boldog emberek sikeresebbek, mint a boldogtalanok.

2015. jan. 10. 20:13
 14/16 A kérdező kommentje:
És ezért nem értél el semmit sem az életben, mert ahelyett, hogy a saját boldogságodért és sikeredért dolgoztál volna, te más eredményeire vered magad. Gondolom devizahiteles vagy.😊
2015. jan. 10. 20:36
 15/16 anonim ***** válasza:

Te meg, kedves kérdező, azért ragadhatsz le itt, mert nem a saját fejlődésdet szolgáló tanulási és önfejlsztési tréningeket csinálod, csak irigykedsz a más sikerei miatt.

Láthatóan zavar a másik sikere, és grandiózus képeket festesz, a tapsikolástól a táncon keresztül a tűzijátékig, hogy kibosszankodhasd magad. Nem kéne, hogy ennyire túlspilázd ezt az előléptetést. Foglalkozz magaddal, a saját fejlődéseddel, a saját értékeid fejlesztésével. Többet fogsz elérni vele, mint a valós, vagy vélt sérelmeken való túráztatással...

Egyedül csak zseniként fogsz elérni sikereket. Azon igyekezz, hogy mindenki jó csapatjátékosnak tartson. Ekkor fogsz előre jutni a ranglétrán.

2015. jan. 12. 11:51
 16/16 A kérdező kommentje:
Legalább levezetheted a frusztrációdat azzal, hogy kivetítesz engem mint a csúnya gonosz irigy embert és jól megmondod neki, te a minden bûntôl mentes tökéletes ember aki csak másokért él.
2015. jan. 12. 14:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!