Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan kezeljem a gazdagságot?...

Hogyan kezeljem a gazdagságot? (sok a hirtelen új barát)?

Figyelt kérdés

Helló Lóri vagyok (19),árva voltam,de nagypapámnak volt egy testvére akiről én nem tudtam de ő tudott rólam. és kb egy fél éve szívinfarktusban meghalt. Örököltem tőlle egy jelentős vagyont,és vettem egy panelt+bmw 3-as széria alapfelszereltséggel a többit bankba tettem,a suliba persze hogy kiderűlt hogy meggazdagodtam és egyszerre csak sok lett a barátom olyanok is akiket eddig nem is ismertem(én egy elég csendes gyerek vagyok,és nem volt csak 2-3 igazi barátom a többit csak úgy ismertem)és aki eddig ellenség volt az barát lett és mindenki aki megbántott hirtelen megértő lett nem úgy gondolta stb. Én tudom hogy csak a pénzemért ilyen jók velem de mégse mondhatom szemükbe!

HOGYAN KEZELJEM EZT KIBEN BÍZZAK MEG,HIRTELEN MNINDEN LÁNY A CSAJOM AKAR LENNI MIT CSINÁLJAK? (a válaszokat előre is köszönöm de viccet/hülyeséget senki ne írjon)

2010. febr. 6. 09:44
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:

18 éves korod óta dolgozol, árva vagy, tehát minden pici pénzt meg kell becsülnöd, hogy megélj. Kérdésem, hogy nyilvánvalóan mert szegény voltál, így nem lehetett kocsid, mióta van jogsid? mert most bmw-vel futkározol. 1 év alatt amikor kajára is alig volt gondolom pénzed, simán tudtál félretenni jogsira és le is tenni?

mesélj kicsit!

2010. febr. 8. 20:11
 22/44 A kérdező kommentje:
szakiskolába autószereló szakra járok és kedvezményesen megcsinálhattam csak a benzint kellet fizessem,és az osztályfőnököm tanított :-)
2010. febr. 8. 20:20
 23/44 A kérdező kommentje:
Tudok mesélni mertr olyan szitukba kerülök amibe még soha és ez újdonság nekem
2010. febr. 8. 20:22
 24/44 A kérdező kommentje:
Félretenni csak az örökségből tudtam,
2010. febr. 8. 20:28
 25/44 A kérdező kommentje:
Ja a BMW-vel nem luxxolok csak olyankor használom ha muszály,és van bkv bérletem azzal járok pont mint rég,most nem vagyok szegény de nem szórom a pénzt és spórolok most is!
2010. febr. 8. 20:34
 26/44 anonim ***** válasza:
100%

Először is, ha spórolsz, az nagyon jó, nem vakít el a pénz. Ha esetleg ez nem megy könnyen, le is kötheted, úgy nem olyan egyszerű hozzányúlni, elszórni. Érdemes ezt a lehetőséget is átgondolnod.

Ebből a helyzetből jól, rosszul egyaránt kijöhetsz.

az újdonsült népszerüséged sajnos nagyon könnyen vezethet tévútra, ha eddig nem éltél "nagyvilági" életet, akkor valószínüleg sok dologgal (főként társasági dolgokkal) nem vagy tisztában.

Ha szórakozni hívnak, vagy bármi ilyesmi, nyugodtan menj el, nem kell bunkónak lenni, nem kell visszautasítani csak azért, mert hűű, hátha a pénz miatt, mert ebbe belebolondulhastz, mert azt hiszed, mindenki csak azt akarja. Menj el és szórakozz, de ne fizesd ki senki részét, ne te vedd a piát (akkor is, ha tudod, hogy neked megy a legjobban, mert ki fogják használni).

Ha bulihelyre mentek, a belépőjét fizesse mindenki, esetleg jó megoldás lehet, ha nem viszel magaddal sok pénzt szórakozni, csak annyit, amennyit magadra szánsz. Így nyugodtan hivatkozhatsz erre, nem fogsz bunkónak tűnni. Ha valaki mégis szóvá teszi, akkor megmondhatod neki, hogy nem szeretnéd elszórni a pénzt, próbálsz spórolni. Aki ezt nem fogja fel, annak a barátságára szerintem nincs is szükséged.

Persze ez nem azt jelenti, hogy a barátaid nem hívhatod meg egyszer-egyszer egy fagyira vagy stb.

De a barátaid. Az újdonsült ismerőseid nem azok.

2010. febr. 8. 21:43
 27/44 A kérdező kommentje:
KÖSZÖNÖM és várom a további válaszokat
2010. febr. 8. 21:51
 28/44 A kérdező kommentje:
És ha egy csaj meg akar vetetni velem valamit hogy mondjak neki nemet úgyhogy ne sértődjön meg?
2010. febr. 8. 22:52
 29/44 anonim ***** válasza:
Feltétlen tegyél félre és kösd le a pénzed. A statisztika szerint aki hirtelen jut nagyobb vagyonhoz, hamar eltapsolja és rossz helyzetbe kerül, a sok "barát" pedig otthagyja... Kíméld meg ettől magad!
2010. febr. 9. 01:40
 30/44 anonim ***** válasza:

Előző vagyok.

Szerintem ha valaki kedvel, szeret, nem fogja erőltetni hogy vegyél meg bármit is.

Hagyd a francba azt, aki "meg akar vetetni" veled valamit és besértődik ha nem veszed meg, mert az a pénzre megy és nem is akarja megérteni, hogy miért döntesz úgy, ahogy.

Mondjuk ha nem tudsz ilyen esetben dönteni afelől, hogy miért van veled a lányt, lepd meg néha valami aprósággal, így azért tudni fogja hogy érdeklődsz iránta és értékeli, ha nem csak a pénzre hajt. Ezek után nem lehet kifogása annak aki ki akar használni az, hogy figyelmetlen vagy, vagy smucig, ha nem veszed meg az áhított dolgot.

21/L

2010. febr. 9. 01:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!