Mit jelent számodra a "barát" fogalom. Mi az hogy barát? Nem értem. :S
Barát számomra az, akivel szívesen töltök el időt, tudunk beszélgetni, megértjük egymást és ha baj van, minden körülmények között számíthatok rá és ez fordítva is így van - tehát a szokásos klisé. Akivel mindig lehet nevetni és szomorkodni is:)
Viszont ma már az, hogy barát, egyre ritkább. Ma már barát az a lány pasija, barátnő meg a fiú csaja. Az nekem marad pár...
Pl.: nekem nem barátom van. Hanem párom:)
De lány és fiú között lehet barátság? Miért zavar,hogy van pasija, ha én nem "úgy" gondolok rá (nem akarok ráhajtani, stb.) ???
Ezek szerint most akkor lelkem mélyén többet szeretnék a csajjal mint barátság? Mennyi választja el a szerelmet a barátságtól szerintetek?
Lány és fiú között VAN barátság. Igazából nincs olyan, hogy az egyik többet szeretne, csak a hülye tini társadalom ezt bemeséli magának és úgy is történik.
Nekem számtalan olyan fiúbarátom van, akiknek eszükbe sincs járni velem (igen, nem vagyok egy sminkelős riszálvajárós lányka), többségüknek eleve van barátnője, meg nekem is van párom (szintén ok). Egyszer esett meg általános ötödikben, hogy a fiú szerelmes volt, én meg észre se vettem: egy éve, mikor az esküvőjéről beszélgettünk, jót nevettünk ezen:)
Lényegében a barát egy olyan embertárs, akivel az ember közel azonos hullámhosszon van.
Úgy él, úgy gondolkodik, úgy vélekedik a Őt is körülvevő dolgokról, eseményekről, jelenségekről, mint Te.
A barát az, akire bármikor számíthat az ember, mikor válságos helyzetbe kerül, - amikor az ember már nem képes önállóan orvosolni, megoldani egy vagy több, összetettebb, az életében felmerült problémát.
A barát az, aki meghallgat, végighallgat, vitatkozik Veled, - de ez a vita érveken alapul, - Ő az, aki "bármit" megtenne érted, nem hazudik Neked, ugyanakkor a barát az az ember is, akitől elviseled (el kell, hogy viseld, ha igaz barátok vagytok) az őszinte kritikát, - ha gyakorol irányodban, - tőle kaphatsz tanácsokat az általad megválaszolni kívánt kérdéseiddel kapcsolatosan is.
Igaz barátot nagyon nehéz találni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!