Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Szociálisan esetlen vagyok...

Szociálisan esetlen vagyok vagy csak szorongok?

Figyelt kérdés

Nagyon gyakran, 3-4 naponta van olyan, hogy egy átlag beszélgetésben mondok valami kínosat. Alapvetően nagyon ügyelek rá, hogy politikailag korrekt legyek, ne sértsek meg senkit, de azért valahogy mindig becsúszik valami ilyesmi.

Pl. elkezdem mondani milyen halottkeztős-zombis filmet láttam, és utánna jut eszembe, hogy a társoságban az egyikük épp a hétvégén temette el a nagymamáját. Vagy megdicsérem az alakját, mert tényleg jó színben van, habár ő mentegetőzik hogy kövér... aztán kiderül, hogy várandós. Vagy a múltkor láttasm egy hosszú vágást az egyik lány lábán-azt hittem megkarmolta valami, ezért megkérdeztem kér-e rá egy tapaszt...kiderült hogy vagdossa magát.

Szóval ilyen szituációk. Ott helyben teljesen lefagyok, legszívesebben elsüllyednék.

Utánna 1-2 napig ezen rágódom, érzelmileg teljesen felkavar, félek az illető társoságába menni, holott általában ők úgy viselkednek mintha mi sem történt volna.

Ennek ellenére lelkiismeret furdalásom van, szeretnék bocsánatot kérni, de ugyanakkor nem akarom felemlegetni mert az még akkor duplán lenne rossz. Ezerszer is átrágom magamat rajta, újra és újra elönt az a "most öntöttek a nyakamba egy vödör vizet" érzés. Meg a önutálat, hogy msot sem tudtam szociálisan kicsit kevésbé esetlen, empatikusabb lenni.

Utánna napokig úgy érzem inkább jobb lenne ha meg se szólalnék, és rettegek hogy előzöm magam mellől az embereket.

Másnak is van ilyen?

2014. nov. 26. 20:56
 1/4 anonim válasza:
Szerintem kicsit túlgondolod az egészet. Bárkivel megesnek ilyen "bakik", nem kell túl komolyan venni őket. Hidd el, velem is nem egy ilyen fordult már elő. Ne aggódj ezek miatt, szerintem természetes dolgok. Nem a te hibád, nem tudhattad :)
2014. nov. 26. 21:23
 2/4 A kérdező kommentje:
Tehát akkor nem normális hogy én ezeken napokig eszem magamat? És ez mi? Megfelelési kényszer? Érzéketlenség? Szorongás? Szociális fóbia? Amúgy szeretek emberek között lenni.
2014. nov. 26. 23:16
 3/4 anonim ***** válasza:
Inkabb balszerencses vagy es marcangolod magad miatta, semmi egyeb.
2014. nov. 27. 01:04
 4/4 Vadkorte81 ***** válasza:
Minden a megfelelesi kenyszeredbol adodik....probalsz folyamatosan beilleszkedni a kornyezetedbe,ezert hinbazol annyit....torodj tobbet magaddal,es tegyel jobban masok velemenyere,mert mindenki ismer,es tudja hogy nem bantasbol szurogatsz be dolgokat...mas:nekem is volt egy ilyen ismerosom aki vagdosta magat.teljesen addig a napig amig egyszer italozas kozben felbosszantott hogy kapargatja a csuklojat zsilettel,lefogtam es mondtam neki hogy en sokkal szakszerubben at tudom vagni az utorerit,mert mar unom amit csinal,szivesen segitek.(csak egy kicsit durvabban ennel).Azota nem vagdos.....ajanlom neked is..
2014. dec. 18. 13:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!