Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan szabaduljak meg a...

Hogyan szabaduljak meg a félelmeimtől, mindig van valami, amitől félek? Szorongok.

Figyelt kérdés
Kisebbségi komplexusom is van, és állandóan negatív a hozzáállásom. Úgy érzem senki sem szeret, így alapból inkább elutasítom az emberek közeledését, bezárkózom. Szorongok, és ez a szorongás nagyon régóta tart, évek óta. Elveszettnem kérzem magam, és bevallom, gondoltam arra milyen lenne nem lenni. De úgy vagyok vele, hogy mindig van kiút, csak az a baj, hogy nem látom a sajét utamat és ettől nagyon rosszul érzem magam..
2013. febr. 11. 22:06
 1/4 anonim ***** válasza:
Pszichológus segítségével, nagyon hatékonyan. Ha tényleg szeretnél a problémától megszabadulni csakis szakember segítségével sikerülhet. A tüneteid generalizált szorongásra utalnak, de valószínű ezt szakember is megerősítene, ha látna, hallana élőben. Én így online nem bocsájtkozom jóslatokba, de amit megfogalmazátl erre utal. Ugyanakkor nagyon sikeresen lehet gyógyítani ezt a specifikus zavart! :)
2013. febr. 11. 22:09
 2/4 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy? Mióta érzel így? Talán ha kiírod magadból,mát attól jobb lesz.
2013. febr. 11. 22:13
 3/4 anonim ***** válasza:
0%
A pszihológusok nem hiszem, hogy segítenek, csak a pénz veszik el, és gyógyszert írnak.
2013. febr. 11. 22:14
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 3-as!

A szorongásos zavarok nagyon jól kezelhetőek különböző terápiás módszerek által. Sok esetet láttam már, sok szorongásától megszabadult kiegyensúlyozott emberrel találkoztam már...Megvannak a standardizált eszközök, módszerek az ilyen zavarok kezelésére. Nem megyek bele, nem releváns most.

Másrészről: A pszichológus NEM ír gyógyszert, aki gyógyszert ír az a PSZICHIÁTER, aki ennél sokkal komplexebb elváltozásokkal is járó neurológiai problémákat kezel, mint pl. depresszió, skizophrénia és társai.

Továbbá: Ha az iskolapszichológus kompetens ebben fel lehet keresni, akkor INGYEN segít, gyakorlatok, különféle eljárások segítségével.

Ugyanakkor a pszichológusokat meg kell válogatni, nem kell az első jött-ment emberrel szóba állni. Én pl. "saját szakállra" is szoktam segíteni emberségből...

Amihez nem értünk arról inkább ne is beszéljünk.

2013. febr. 11. 22:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!