Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Utálom magam! Hogy tudnék...

Utálom magam! Hogy tudnék változtatni?

Figyelt kérdés
Én egy 15 éves lány vagyok. Az a problémám, hogy a többi embert magam körül nem birom elviselni. Csak akkor megyek utcára ha suliba kell menni, vagy ha télleg nagyon muszály mert félek attól, hogy valaki rámnéz és az arcomba röhög, hogy hogy lehetek ilyen ronda. A szüleim természetesen azt mondják, hogy nem vagyok ronda mert nem fogják lerondázni a saját gyereküket, de én tudom, hogy az vagyok. Ma elindultam a suliba, megyek a megállóhoz, meglátom, hogy áll 10-15 ember a megállóban és a megállótol 10 méterre elsírtam magam, és hazajöttem, hogy mért vagyok ilyen ronda és hogy nézhetek ki így. Amikor elmegyek apámmal néha vásárolni, és a ruharészlegnél járunk és meglátom egy tükörbe magam és nem hogy megnézem a hajam, meg a ruhám hanem gyorsan elfordulok hogy ne is lássam magam. Múltkor itthon belenéztem a tükörbe és egy az egybe elsírtam magam. Ha kapok egy új nacit ami tök jól néz ki, nem merek kimenni benne az utcára mert azt hiszem hogy kinevetnek,meg hogy azt mondják hogy ez szar. Ha be kell menni egy boltba és áll pár ember a bolt elött, nem merek bemenni és képes vagyok fél órát állni hogy elmeggyenek. Sajnos az álltalános iskola nekem borzalmas volt, konkrétan az egész suli utált, az osztályomtól minden nap megkaptam, hogy ronda, csúnya, meg a rondább szavak, szeméttel dobáltak és a szüleim se tudtam mit csinálni, csak hogy ne törődjek velük. Szerintem elég nehéz azzal nem törődni hogy 8 éven keresztül egy olyan helyre mész be minden ahol senki nem szeret, mindenki csak lenéz. Most átkerültem középiskolába, ott mindenki jófej meg aranyos velem, én meg egész nap csak a padomba ülök és ki se mozdulok a teremből. Ők nem csúfolnak meg semmi, de mégis úgy érzem hogy ez még mindig az álltalános iskola és megint el kell viselnem a csúfolást.
2010. jan. 29. 07:20
 1/7 anonim ***** válasza:

A gondolkodásmódodon kéne változtatni, hogy egyrészt, nem vagy csúnya - szerintem nem kell elvárni magunktól, hogy olyan szépek legyünk, hogy a napra lehet nézni, de ránk nem. Fogadd el magad olyannak, amilyen vagy, ez tényleg nagyon fontos. Elhiszem, hogy meghatározó élmény volt a 8 évnyi szivatás a köcsögöktől, de most más helyzet van, nemdebár? Ha jófejek meg aranyosak veled, te is legyél az, és az látszódni fog rajtad is. Próbálj kibontakozni, nem törődni azzal, hogy más mit gondol-a legtöbb ember ilyen erővel vacogó fogakkal mehetne utcára, hogy hú, kopaszodok, mit szólnak mások vagy van egy 2 méteres bibircsók az arcomon, stb. Magaddal foglalkozz-érezd jól magad, örülj, és szebbnek fogod magad látni ettől is. Egyébként lehet, hogy csak bebeszéled magadnak, hogy csúnya vagy, vagy a hülye osztálytársaid elhitették veled, nem gondolod? Nekem votl olyan barátném, akinek egyfolytában baja volt magával, mindig másokhoz akart hasonló lenni, miközben egy nagyon szép lány volt, de persze hiába mondtuk neki..

Szóval menj ki délcegen az utcára, ha kell változtass magadon valamit, vágasd le a hajad, fesd ki a szemed, mittudomén. És gondolj arra, hogy a gimiben jófejek vannak, és, jó lesz bemenni és beszélgetni velük. Mert ha gimiben is ezt folytatod tovább, hogy magadba gubózól és egyfolytában azon jár az agyad, hogy ronda vagy, az egyenes út a teljesen elszúrt életedhez, és testileg-lelkileg kész leszel.

Szóval állj másképp a dolgokhoz, okszi?

2010. jan. 29. 08:26
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Általánosban szinte még mindenki "gyerek",

olyanokat tesznek amit később megbánnak...

Emléxel a Rút kiskacsa mesére?

Lehet,hogy Te leszel a legszebb "Hattyú". :)

Remélem segítettem egy picit...

2010. jan. 29. 08:30
 3/7 anonim ***** válasza:

Szerezz pár új barátot az új helyen.. :) Ha jófejek szerintem kivitelezhető, és ne gondolj mindig erre, próbáld elterelni a figyelmed.

Köcsögökkel meg nem törődni.. f*szfejek.. lehet szépek kivülről de mint látod milyen csúnyák belül..

És ha tényleg annyira csúnyának tartod magad növeld az önbizalmad.. annyi dolog van mivel széppé varázsolják magukat a csajok.. (festék, smink stb.) Nézz meg néhány sztárt smink nélkül .. Jaj :D, de szerintem nem ez fog meghatározni, max az önbizalmadon segit

Na sok sikert!

22/F

2010. jan. 29. 12:11
 4/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Ahogy olvastam, néhány dologban nagyon hasonló vagy mint én (voltam). Engem is rendszeresen b*sztattak az általános suliban, mai napig ha visszagondolok rá akkor összeszorul a gyomrom, és csak rossz emlékeim vannak. Viszont szerencsére középsuliban már nagyon jó volt. Ott tényleg azt éreztem, hogy engem is lehet szeretni, mert mindenkivel jóban voltam, és sok barátom lett az osztályban. Habár én egy elég visszahúzódó lány vagyok, de megpróbáltam összebarátkozni sokakkal. Azt írod, hogy aranyosak és kedvesek veled az osztálytársaid, legyél velük te is az! Próbálj velük beszélgetni, csapódj oda néhány szimpatikus lányhoz és hívd el őket büfébe, mosdóba, vagy bármi más helyre. :)

A másik dolog meg az, hogy ne foglalkozz azzal, hogy miket mondtak az idióta kis hülyegyerekek általánosban. És főként ne hidd el. Sok olyan van aki attól érzi magát jónak, hogy a másikat beledöngöli a földbe....

Fel a fejjel, és hidd el magadról, hogy nem vagy csúnya. Öltözz olyan ruhákba amik jól állnak és jól érzed magad bennük. Tudom, ez így semmi hogy leírom, de tényleg segítene egy kicsit. De ami a legfontosabb amit már az elején is írtam, hogy barátkozz olyan lányokkal akik szimpatikusak. Az is hoz önbizalmat!!

20/L

2010. jan. 29. 18:03
 5/7 anonim ***** válasza:

Ilyenkor jó lenne látni egy képet Rólad. Mert így hiába mondanám hogy nem vagy ronda.

Amúgy én is így vagyok, már nem merek tükörbe nézni sem :s meg én sem megyek ki soha csk ha muszáj :s 17F

2010. jan. 29. 21:09
 6/7 anonim válasza:
Próbálj meg hamar beilleszkedni.Szerezz új barátokat, vagy találj valami hobbit, ami kikapcsol egy kicsit.Teljes önbizalom hiányod van, tehát csak szép fokozatosan.Menj fodrászhoz, vegyél pár ruhát a barátnőiddel.Próbálgatsd mi áll jól,biztosan megfogod találni azt a stílust, ami tetszik.És legyél mindenkivel kedves, mert így a Te hangulatod is jobb lesz. Ha elfogadod magad, a környezeted is elfogad téged :)
2010. jan. 29. 21:28
 7/7 anonim ***** válasza:
Dettó én is ilyen vagyok 14/L
2010. febr. 1. 16:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!