Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért alakult ki Magyarországo...

Miért alakult ki Magyarországon ez a "ha van valamid, tedd ki az ablakba, hogy irigykedjenek rád"-jellegű viselkedés?

Figyelt kérdés

Nagyon ledöbbent az emberek felszínessége. Egyre több helyen olvasom, hogy "Van egy eredeti Gucci-m.", "Megvettem a legújabb Nokiát.", és hasonlókat. Látok embereket, akik csóró létükre százezer forintokkal pózolnak (pl. a napiszaron), vagy 15 évesen nagy testépítő-bajnokként mellet düllesztve, esetleg félmeztelenül, mindenüket mutogatva pózolnak a tükör előtt, azt gondolván, hogy most aztán nagyon kemény csávók/csajok lettek ettől.

Miért van ennyi felszínes ember? Miért hiszik azt egyesek, hogy többek lesznek attól, ha nem telefonjuk, autójuk és ruhájuk, hanem Guccijuk, Nokiájuk és Astrájuk van? Miért kérkednek az emberek?

Úgy vettem észre, hogy Nyugaton ez a fajta viselkedés nem menő, hanem egyenesen szánalmas. Kicsit gazdagabb országokban nevetségessé válnak azok, akik a ruhájuk vagy a kocsijuk márkájával dicsekednek, itthon mégis menő dolog. Miért?

2010. jan. 28. 20:15
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Szerintem a hangsúly ott van,hogy aki "megengedheti magának".Mert tény,hogy a többség többhelyről vesz fel hiteleket,hogy luxusozzon,osztán sír a szája hogy mekkora a törlesztő,nem tudja fizetni.

Az a kínos,mikor az oviba majd mindenki csodás újautóval hozza a gyereket,de ebédbefizetni elfelejt,vagy kölcsönkér a pótbefizetésre..kocsilízingre bezzeg futotta ugyi :)

2010. jan. 28. 20:45
 12/16 anonim ***** válasza:
de azért Magyarországon nincs is sok embernek yachtja meg Ferrarija...
2010. jan. 28. 20:53
 13/16 anonim ***** válasza:
Mert itt nincs jobb, ez egy ilyen ország...
2010. jan. 28. 22:02
 14/16 anonim ***** válasza:
és mi mind, együtt tettük ilyenné :)
2010. jan. 28. 22:07
 15/16 anonim ***** válasza:
Na, ezért vannak nekem inkább kulfoldi barátaim...
2010. jan. 28. 22:25
 16/16 anonim ***** válasza:

A gazdagabb országokba mindenki Guccit, Pradat, legújabb Nokiát és Astrát vezet, ezért tartják szánalmasnak, ha valaki nagyon kérked evvel.

Amúgy én is szánalmasnak tartom még azt is aki azt hiszi nagyobb ember hogy rajta Converse cipő van Esprit táskával, rajtam meg névnélküli cipő névnélküli táskával. Mondjuk nálam a szánalom kérdése amikor nagyzolnak nekik meg az, hogy ilyen márkátlan ember vagyok. Hát akkor most mi a kérdés?:D

Amúgy azért alakult ki, mert mindenki Alfa akar lenni. És ezt a 0 személyiséggel nem lehet elérni, magyarul Gucci, Chanel, Prada, Versache, faszomfitty cuccokkal próbál Alfa lenni. Ennyi.

Amúgy csak annak okoz az ilyen kérdés problémát akit zavar a saját gazdasági helyzete. Engem pl. rohadtul nem zavar, hogy csóró vagyok, mert van személyiségem és stílusom, míg az ilyen korcsok csak sablonra vannak gyártva.

2010. febr. 16. 17:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!