Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért alakult ki Magyarországo...

Miért alakult ki Magyarországon ez a "ha van valamid, tedd ki az ablakba, hogy irigykedjenek rád"-jellegű viselkedés?

Figyelt kérdés

Nagyon ledöbbent az emberek felszínessége. Egyre több helyen olvasom, hogy "Van egy eredeti Gucci-m.", "Megvettem a legújabb Nokiát.", és hasonlókat. Látok embereket, akik csóró létükre százezer forintokkal pózolnak (pl. a napiszaron), vagy 15 évesen nagy testépítő-bajnokként mellet düllesztve, esetleg félmeztelenül, mindenüket mutogatva pózolnak a tükör előtt, azt gondolván, hogy most aztán nagyon kemény csávók/csajok lettek ettől.

Miért van ennyi felszínes ember? Miért hiszik azt egyesek, hogy többek lesznek attól, ha nem telefonjuk, autójuk és ruhájuk, hanem Guccijuk, Nokiájuk és Astrájuk van? Miért kérkednek az emberek?

Úgy vettem észre, hogy Nyugaton ez a fajta viselkedés nem menő, hanem egyenesen szánalmas. Kicsit gazdagabb országokban nevetségessé válnak azok, akik a ruhájuk vagy a kocsijuk márkájával dicsekednek, itthon mégis menő dolog. Miért?

2010. jan. 28. 20:15
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
mert egoisták
2010. jan. 28. 20:16
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
mert tudják magukról, hogy sz.r emberek, és így akarják magukat jobbnak, többnek mutatni.
2010. jan. 28. 20:19
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Mert ez nem nyugat.
2010. jan. 28. 20:19
 4/16 anonim ***** válasza:
90%
azért mert mi csórók vagyunk, és nálunk nagy szám, ha megvan az új Nokiád. Gondolom nehéz lett volna magadtól rájönni...
2010. jan. 28. 20:20
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Hát igen,azért tartanak sokan a csőd szélén.Mert a kirakatba kell a csilivilli kocsi,hitelből pazar lakásberendezés,márkás cuccok,laptop,lcd tévé,megatöbbi..Közbe a takaró igencsak rövidke,már a segg is kilóg belőle...
2010. jan. 28. 20:21
 6/16 A kérdező kommentje:

"azért mert mi csórók vagyunk, és nálunk nagy szám, ha megvan az új Nokiád. Gondolom nehéz lett volna magadtól rájönni..."

Igen, és miért is olyan nagy szám? Miért jó az, ha valaki irigykedik rád? Ettől látod magad többnek? Szánalmas...

2010. jan. 28. 20:23
 7/16 anonim ***** válasza:

jaj már rögtön nekem kell szegezni a kérdést, ha nem tetszik a válaszom? :)

amúgy meg én is kérdezhetnék: "Miért van Magyarorszáton annyi irigy ember, aki leszólja azokat, akiknek már egy kicsit is több pénze van?"

2010. jan. 28. 20:28
 8/16 anonim ***** válasza:
29%

Hát van igazság abban amit mondasz de ebből nagy része szerintem a cigókra jellemző. Nekem is újfajta Nokiám van és nem azért hogy menőzzek, hanem mert mikor megláttam a reklámban, hogy érintős megtetszett.

X-it nacijaim is vannak ami olyan 20-as körül vannak, nem azért, hogy kérkedjek vele, hanem mert azok is nagyon tetszenek van persze belőle nem márkás is de azoknak olyan furcsa a szabása és bénán áll.

2010. jan. 28. 20:30
 9/16 A kérdező kommentje:

jaj már rögtön nekem kell szegezni a kérdést, ha nem tetszik a válaszom? :)

amúgy meg én is kérdezhetnék: "Miért van Magyarorszáton annyi irigy ember, aki leszólja azokat, akiknek már egy kicsit is több pénze van?"

Nem mondtam, hogy nem tetszik a válaszod, egyszerűen csak visszairányítottalak az eredeti kérdéshez.

Szerintem nem azokat szólják le, akiknek pénze van, hanem azokat, akik úton-útfélen hangoztatják, hogy milyen sok pénzük van.

Én pl. nem szólok meg egy olyan embert, aki hétköznapi ruhákban jár, hétköznapi lakásban vagy házban lakik, hétköznapi autóval jár, (pl. Mihail Hodorkovszkij, mielőtt lecsukták volna) és nem írja ki a homlokára, hogy "Rohadt sok pénzem van.", még akkor sem, ha nyilvánvaló, hogy van mit a tejbe aprítani.

Ellenben nevetségesnek tartom azokat, akik csak azért vesznek Ferrarit, mert tudják, hogy rajtuk kívül nem engedheti meg magának túl sok ember. Azt is nevetségesnek tartom, ha valaki yachtokat és magánrepülőgépeket gyűjt, és tesz róla, hogy rendszeresen az újságok címlapján legyen, pl. Roman Abramovics. Akik attól tartják magukat valakinek, hogy pénzük van.

Szerintem ez nem irigység, hanem sokan egyszerűen tudják, hogy felvágni valamivel felszínességre utal. A felszínes embereket meg nem szeretik. De akkor mégis miért hiszik még mindig sokan, hogy menő dolog felszínesnek lenni?

2010. jan. 28. 20:39
 10/16 anonim ***** válasza:
Mint pl.: aki 35 milkás tv-t vett.
2010. jan. 28. 20:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!