Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Csak egy segélykiáltás?

Csak egy segélykiáltás?

Figyelt kérdés

Napról napra olvasom itt a megzavarodott, magukba zuhant tinik segítségkéréseit. Mindig azt gondoltam, ez csak elhatározás kérdése. Aki nem akar, nem zuhan magába. Aki nem akar, nem marad egyedül. Hogy minden rajtunk múlik.

És most úgy érzem, én is megírhatnám azt a bizonyos levelet. Úgy érzem, a lelkem, az életem egy sűrű, szürke füst. Néha felvillan egy-egy rózsaszín vagy piros folt, de aztán a köd betakarja ismét. És én azért kűzdök heteken, hónapokon keresztül, hogy megpillantsam egy másodpercre ezt a színes foltot, ami aztánr ögtön el is illan. És most úgy érzem, nincs tovább értelme kűzdeni. Minek? Ennyiért? Akkor inkább beleveszek a ködbe. Tudom, tudom persze, hogy nem szabad ezt, nem szabad feladni.

De szinte bármin elsírom magam, nem akarok mást csak feküdni, nem szólni, nem csinálni semmit, csak feküdni és sírni. Az életem összeomlott. Próbálok egy szálba kapaszkodni, de ez is csak kényszer, hogy legalább a látszata megmaradjon a normális életnek, annak, hogy látom még értelmét, noha nincs így. És hogy ha egyszer ennek vége lesz, akkor legyen miből új életet építenem.

Köszönöm, nem kérek tanácsot. Kérhetnék, kérdezhetném, hogy mit tegyek, de mi értelme? Talán megtenném, talán nem, de az éltemet nekem kell irányítanom, nekem kell döntenem, nekem kell cselekednem, nem azt kell tennem, amit mások mondanak. Tudom jól. Elmondanám valakinek, elmesélném valakinek az életem, de a herceg fehér lovon nem létezik, nincs férfi, vagy nő, csak szerelem, aki meghallgatna, és kíváncsi lenne minden pici lényegtelen történtetemre.

Semmi más ez, csak egy kiáltás. Elveszik, és nem fog rá senki emlékezni, talán én sem. Cska megrezget pár hangot, majd eltűnik. Mint minden kiálltás.

2010. jan. 25. 21:11
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

segíteni nem tudok, tudom hogy nem is azért írtad ki. de elolvastam...

noorbyyy

2010. jan. 25. 22:23
 12/16 anonim ***** válasza:

Én is egy "megzavarodott, magamba zuhant tini" vagyok. Először is, gyönyörűen fogalmazol. Szerintem ha van kedved, írhatnál novellákat, ezzel ki tudod fejezni az érzéseidet, és nagy megkönnyebbülés, ha valami olyan van, amit nem mondanál el senkinek.

Aztán... A problémáink elég különbözőek, ahogy olvastam, de ha van kedved, szívesen beszélgetnék veled. Komolyan sokat tud segíteni ha valaki meghallgat. Nem kértél tanácsot, úgyhogy nem is adok; nem is tudnék, mert egyelőre magam sem jöttem rá, hogy lehet kimászni abból a fojtogató szürke füstből, csak tarts ki... Ha akarsz beszélgetni, írj privibe. 14/L

2010. jan. 26. 10:46
 13/16 anonim ***** válasza:
Szerintem is szépen fogalmazol :)
2010. jan. 26. 16:18
 14/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Ez az egyetlen, ami megmaradt nekem. Az életem szép lassan széthullott, széthullik, de ebbe még belekapaszkodok. Akkor lesz baj, ha már ez sem fog érdekelni.

Tegnap részegen hozott haza az osztályfőnököm. Úgyhogy ezek után én el sem tudom képzelni, hogy apámmal beszéljek. Eddig sem tudtam mondjuk. Nem ismer engem, semmit nem tud rólam. Amikor ezt elmondtam neki, azt mondta, ez az én hibám. Valóban az enyém, mert nem mondom el az igazi érzéseim, gondolataim, azt az életem, amit ezen a házon kívül élek. Úgysem értené meg. Cska lecseszést kapnék azért is. Nekem mindnhol meg kell felelnem, és tegnap ezt rúgtam fel, és nem bántam meg.

Minden reggel felkelek, azt hallom: XY kelj fel! Aztán XY, el fogsz késni, indulj már el! Indulj el, dolgozni akarok! (minden nap 3/4 órával az órám előtt a suliban vagyok). Ott X tanulj! X maradj csönben! X ne vitatkozz! X legyél kedves! X segíts annak, akinek nem megy! X ne legyél szomorú! X mosolyogj! (Aztán mondom én magamnak: X ne nézz rá! Ne bámuld őt! Ne képzeld, hogy ő is téged néz! Nem is ismered, nem szeretheted! )

Aztán bent vagyok a suliban óráim után, az a nap legszebb része. Van egy barátnőm, aki szintén problémákkal kűszködik, és vele elbeszélgethetek, és az jó. De akkor meg X menj haza végre! Aztán hazaérek, leülök egy kicsit ide, és X tanulj ! (amikor 4,9-es átlagom van) Aztán tanulok, ott meg már magam miatt. Akkor én mondom, hogy X tanulj! És tanulok. És X fürödj meg, mosst hajat, szárítsd be, hogy tökéletes legyél! És soha nem lehet azt, amit akarok. Most az volt. És nem érdekel.

2010. jan. 27. 06:58
 15/16 A kérdező kommentje:

14/L!

Ha szeretnél beszélgetni, írj privit, szivesen meghallgatlak!

2010. jan. 27. 06:58
 16/16 kizcar ***** válasza:
Szerintem menj el bulizni, érezd jól magad és csináld azt amihez éppen kedved van. Azért a tanulás rovására ne menjen, arra vigyázz. Szerencsés vagy, hogy ilyen jó tanuló vagy. A srácot meg hagyd a búsba ha úgysem jöhettek össze. Nekem is tetszik egy lány, Ő testesíti meg számomra a tökéletes nőt, és valószínűleg csak Őt bírnám szeretni őszinte szerelemmel. Sajnos viszont Ő nem szeret úgy engem ahogy kéne, és nagyon úgy néz ki, hogy ebből az életben már nem lesz semmi. Meg kell tanulni túllépni a dolgokon, elfogadni őket, ha már egyszer nem lehet ellenük tenni semmit. Az embernek tudnia kell önmagában alkotnia egy teljes egészet. Így gondolom én.
2010. febr. 21. 01:57
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!