Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Ilyen helyzetben mit csináljak...

Ilyen helyzetben mit csináljak, kihez forduljak?

Figyelt kérdés
Sziasztok. 19, lassan 20 éves leszek. Az lenne a problémám, hogy már több éve önbizalomhiányban szenvedek, de ez mára már súlyos depresszióvá teljesedett ki. Egyszerűen nem tudom mit tegyek, ronda vagyok, nincsenek barátaim, nincsen kivel megbeszélnem semmit sem, nem merek elmenni pszichológushoz, mert félek, hogy hülyének néz majd és elküld, amiért ilyen undorítóan nézek ki. Folyton csak sírok és ha néha van olyan, hogy jókedvem van, akkor hirtelen elkezdek sírni, mert visszagondolok, hogy nekem nem lehet jó a kedvem, nem érdemlem meg, mert ilyen ronda vagyok. Akármilyen hajat vágatok az összes csúnyán áll. Általános és középiskolában folyton piszkáltak a külsőm miatt, meg hogy hogy nézek ki. Azt hittem idővel változom majd, mert mondják, hogy a férfiak későn érnek csak idő kell, de nálam nem, én nem leszek sohasem jóképű. Nem tudom mivel érdemeltem ezt ki, mindig is normális voltam az emberekkel és állandóan én kapom a sok rosszat, állandóan. Mindig másokat nézek, hogy milyen jó nekik amiért ilyen boldogak, van barát/barátnő, mosolyognak, más fiúk helyesek, jóképűek, nincs az arcukon semmi pattanás stb, én meg csak itt szerencsétlenkedek magammal. Már jó pár hónapja foglalkoztat az öngyilkosság gondolata és igazából tényleg egyre inkább jövök rá arra, hogy minek élnem így, minek. Ezen a világon nekem nincsen keresnivalóm, aki a legfontosabb volt nekem, az édesanyám, Őt már elveszítettem amikor 6 éves voltam autóbalesetben. Apa kidobott otthonról a mostohám miatt. És a legrosszabb az, hogy ha elmennék pszichológushoz ő sem tudna segíteni, sem a pszichiátria. Nem vállalnának el, könyörgöm ki akar egy ilyen gusztustalan embernek segíteni. Nem hiszem el, hogy miért van ez pont énvelem, a kutyának sem ártok soha. Ti ilyenkor mit tennétek? Interneten rátaláltam, hogy létezik olyan öngyilkossági mód, ahol folyékony káliumot adnak be és nem is érzel semmit úgy halsz meg. Ilyen létezik tényleg? 19/fiú

2014. okt. 23. 22:24
1 2 3
 21/21 anonim válasza:
Szia! Tudom, hogy mit érzel, de hidd el minden fordulhat jobbra is. Lehet, hogy egy napon majd szeretni fog valaki, de ha most véget vetsz az életednek akkor elveszed magadtól ezt az esélyt. Én is azt gondoltam amikor depressziós voltam, hogy a pszichológus nem segíthet, de segített, hidd el ő nem nevet ki és megért, ha valaki akkor ő segíthet. Annyira fiatal vagy még. Szerintem próbálj meg ejteni azokra akik bántanak téged. tűzz ki magadnak egy célt és érd el. Hidd el ez segít. Minden kis megvalósított cél növeli majd az önbizalmad. És ne arra gondolj, hogy ronda vagy, mert az meglátszik. Mondogasd magadnak, hogy szép vagy és talán egyszer képes leszel elhinni magadról. Fel a fejjel. kérlek ne dobd el az életed.
2014. okt. 29. 22:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!