Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Ilyen helyzetben mit csináljak...

Ilyen helyzetben mit csináljak, kihez forduljak?

Figyelt kérdés
Sziasztok. 19, lassan 20 éves leszek. Az lenne a problémám, hogy már több éve önbizalomhiányban szenvedek, de ez mára már súlyos depresszióvá teljesedett ki. Egyszerűen nem tudom mit tegyek, ronda vagyok, nincsenek barátaim, nincsen kivel megbeszélnem semmit sem, nem merek elmenni pszichológushoz, mert félek, hogy hülyének néz majd és elküld, amiért ilyen undorítóan nézek ki. Folyton csak sírok és ha néha van olyan, hogy jókedvem van, akkor hirtelen elkezdek sírni, mert visszagondolok, hogy nekem nem lehet jó a kedvem, nem érdemlem meg, mert ilyen ronda vagyok. Akármilyen hajat vágatok az összes csúnyán áll. Általános és középiskolában folyton piszkáltak a külsőm miatt, meg hogy hogy nézek ki. Azt hittem idővel változom majd, mert mondják, hogy a férfiak későn érnek csak idő kell, de nálam nem, én nem leszek sohasem jóképű. Nem tudom mivel érdemeltem ezt ki, mindig is normális voltam az emberekkel és állandóan én kapom a sok rosszat, állandóan. Mindig másokat nézek, hogy milyen jó nekik amiért ilyen boldogak, van barát/barátnő, mosolyognak, más fiúk helyesek, jóképűek, nincs az arcukon semmi pattanás stb, én meg csak itt szerencsétlenkedek magammal. Már jó pár hónapja foglalkoztat az öngyilkosság gondolata és igazából tényleg egyre inkább jövök rá arra, hogy minek élnem így, minek. Ezen a világon nekem nincsen keresnivalóm, aki a legfontosabb volt nekem, az édesanyám, Őt már elveszítettem amikor 6 éves voltam autóbalesetben. Apa kidobott otthonról a mostohám miatt. És a legrosszabb az, hogy ha elmennék pszichológushoz ő sem tudna segíteni, sem a pszichiátria. Nem vállalnának el, könyörgöm ki akar egy ilyen gusztustalan embernek segíteni. Nem hiszem el, hogy miért van ez pont énvelem, a kutyának sem ártok soha. Ti ilyenkor mit tennétek? Interneten rátaláltam, hogy létezik olyan öngyilkossági mód, ahol folyékony káliumot adnak be és nem is érzel semmit úgy halsz meg. Ilyen létezik tényleg? 19/fiú

2014. okt. 23. 22:24
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Kemény leszek, mert most az kell.

Most komolyan az a bajod, hogy szüleiddel voltak hatalmas problémák? Képzeld nekem is voltak, meg másnak is. Csak egyet említek apám részéról szexuális bántalmazás, és még sorolhatnám.

Már felnőtt vagy, itt az ideje saját magadat felépíteni mert a múltban élsz. Most itt vagy , és a múltad határoz meg? Akkor még 40 évesen is úgyanezt a kérdést kiírhatnád. Sőt ismerek olyan 60 évest, hogy azon sírt, mit tettek vele a szülei.

Önismeret, önismeret,önismeret.

Azon egyetlen egy pszichológus se tud segíteni, ha piszkálnak, ezért azért és nem állsz ki magadért.

Mindenkit piszkálnak! Mindenkit!

Akin érzik, hogy lehet, ne ez lelkileg gyenge, az kicsinálják. Az erősebb győz.

Akin érzik, hogy nincs önbizalma, kisugárzása, Aki Túlságosan meg akar felelni másoknak, soha nem lesz vége, mert senki soha nem elég jó. Kikészül.

You tubén van egy csomó önbizalom erősítő videó. Mindet nézd végig. Épísd fel magad. Jellemet senki se adhat neked, csak te saját magad.

Azon sírni, hogy mindenki piszkál, senkinek se vagy elég jó, na ezen kell változtatni.

Mert ameddig azt mondod alázatosan, jajj bocsánat hogy itt vagyok, akkor ilyen lesz a fogadtatás is, hogy akkor miért vagy itt? Ne legyél itten, és nem kell bocsánatott kérni.

Érted?

Magabiztosság. Csak játszd meg magad, hogy magabiztos vagy, és a hajad is tökéletes, és imádsz élni! Szereted az embereket. Csináld ezt 30 napig. Játsz. Aki nagyképú szerinted nem játszik szerepet? Dehogynem? Csak túlságosan belejött. :D

Figyeld meg ha szívből csinálod, és szinte elfelejted, hogy szerepet játszol, meg fognak változni körülötted az emberek.

Ha meg valaki leszól na és? Mindenkinek úgyse lehet tetszeni. A lényeg az, hogy saját magaddal legyél megelégedve, a 30 nap alatt, és ne másnak akarj megfelelni.

Ha valamit csinálsz , csináld azért mert neked jó. Még akkor is, ha nem így van, de szerepjáték emlékszel?

csak 30 napot kérek.

Akinek nemkellesz, az úgy járt.

Ha nem kellesz az apádnak, na ő veszített sokat nem te!

Tényleg ajánlom you tuben Kassai Csilla videóit, pláne a régebbieket.

Pattanás az arcodon. Hord büszkén, hiszen most változnak a hormonjaid. Ha nagyon durva, vagy eleged van belöle, mostmár a férfiak is elmehetnek kozmetikushoz, arctisztításra. Az olyan, hogy felgözölik az arcodat, aztán tüvel kinyomkodja. ( Csukd be a szemed, nem kell a lámpába nézned. Bátjám amikor volt, mert merte becsukni a szemét. :)

Vagy vannak a drogériákban különböző pattanás leszárító készítmények.

Ha nagyon zavarnak, tehetsz ellenük, de persze nem muszáj.

Aki a másik ember kinézetére tesz megjegyzést, az egy nagy paraszt, ne is tödj velük. Csak érezd jól magad!

A boldogság nem a körülményektől függ.

A boldogság, egy döntés kérdése.

Boldogvagyok, mert úgy döntöttem. A többi le van ejtve.

2014. okt. 23. 23:44
 12/21 anonim ***** válasza:

"A boldogság, egy döntés kérdése.

Boldogvagyok, mert úgy döntöttem. A többi le van ejtve."

Az az érzésem van, hogy sokszor ez tényleg lehet ilyen egyszerű. De talán nehéz megérteni.. ha kimásztunk egy addig lehetetlen mélynek tűnő gödörből magunktól, akkor én is tapasztalatból tudom mondani, hogy valami elkattan és egyszerűen csak azért is jól fogom érezni magamat, csak azért sem fogom feladni soha. De lehet ezt érteni ott lent (vagy ott fent, ha az ember sohasem tudta meg milyen a padló alatt lenni)? Nem kell ehhez végigjárni egy utat? Biztosan, csak nagyon kevés ember képes rá, ahhoz az átlagnál jóval nagyobb empátia szükséges.

Kedves kérdező:

"Rajtam nem lehet segíteni és nem azért, mert nem akarom, hanem mert nem lehet és ennyi."

Pontosan szóról szóra ezt írják és/vagy mondják azok, akik nem akarják autentikusan hogy segítsenek rajtuk. Azt senki nem mondja ki konkrétan, hanem pontosan így, ahogy most te.

2014. okt. 24. 00:04
 13/21 anonim ***** válasza:

Biztosan, csak nagyon kevés ember képes rá, ahhoz az átlagnál jóval nagyobb empátia szükséges.

Tudod ki felé kell hogy mutass enpátiát? Saját magad felé. Mert ha magadat ne szereted, mások se fognak.

Az, hogy elesünk, és felkelünk , és megint elesünk, ez a gyógyulás legbizotabb jele. :D

Úgy tanulunk meg járni, ha sokszor elesünk. Úgy tanuljuk, meg ebben a világban hogyan kell élni, ha sokszor felkelünk.

2014. okt. 24. 00:09
 14/21 anonim ***** válasza:

Abszolút egyetértek. Én csak arra gondoltam, hogy szerintem a mai világban az emberek nagy többségének borzalmasan nehezen megy az, hogy beleképzelje magát mások helyzetébe és úgy próbáljon meg tanácsot adni hogy közben a helyzetet megvizsgálja az illető szemszögéből is.

Hogy példát mondjak: "menjek el futni 1 órára mert 45 perc után nagyon elfáradsz és utána kezded el úgy abban igazán élvezni a dolgot". Én meg: "Remek és arra gondoltál, hogy én szeretek e futni? Hogy én akarok e futni? És ha esetleg igen a válasz akkor 1 órán keresztül?" :D De ez túl magas a többségnek. Vagy nem tudom. De nem is érdekel. Én így fogadom el őket. Ők meg ilyennek engem, de ha nem azt meg borzasztóan leszarom. :D

2014. okt. 24. 00:17
 15/21 anonim ***** válasza:
Értelek, én. De negatív énképpel nem lehet futni. Ha valaki segítséget kér, akkor elmondom, hogy mit tartok én jónak ebben a helyzetben. Vagy megfogadja, vagy nem. Mivel nem ismerem, nem tudom, hogy szeret-e futni, ezért természetesen nem eröltetem, csak elmondom, hogy nekem ez jó, és én így álltam talpra.
2014. okt. 24. 00:31
 16/21 anonim válasza:

Én egy dolgot tapasztaltam amit leírnék. Ha van egy gyenge pontod és azt kimutatod, egyből lesznek akik rátalálnak, és szívóznak.

Nem minden ember ilyen t*tű, de sokan vannak olyanok... és ezt mindenki tapasztalja élete során.

Ilyen szavakkal illeted magad hogy ronda gusztustalan, mindenki kiröhögne stb. Sokan vannak akik szívesen segítenek, a fő gond az lehet hogy rossz közegben mozogsz, nem ismersz olyanokat, akik megértenek.

Első lépésként, ha az soknak tűnik hogy szeresd magad, akkor próbálj megbékélni magaddal. Próbáld meg nem másokhoz hasonlítani magad -végképp ne a az általad tökéletesnek látott emberekhez- mert az nagyon le tud húzni. Persze ha folyamatosan ezen pörög az agyad, nehéz ettől elvonatkoztatni - ebben pl segíthet egy sport. Járj konditerembe, vagy futni, sokat, addig, míg nem lesz energiád ilyesmin gondolkozni. Nekem ez segített.

2014. okt. 24. 01:31
 17/21 anonim ***** válasza:

Ilyen szavakkal illeted magad hogy ronda gusztustalan, mindenki kiröhögne stb.

Törvény: Legyen meg az akaratod. Szóval mindenki kinevet, mindenki rondának tart majd...

Alábbi videót nézd meg, ez rád is érvényes, és mindenkire.

http://www.youtube.com/watch?v=rXarqtfWb9U

2014. okt. 24. 09:58
 18/21 anonim ***** válasza:
Legalább a háziorvoshoz menjél el, aki továbbirányít egy pszichiáterhez, sőt oda talán beutaló nélkül is lehet menni, csak időpontot kell kérni, mert a depressziódat, ami biokémiai eredetű, gyógyszerrel is lehet javítani, hogy immáron egy gyógyszerrel elért jobb állapotban fogékony legyél egy pszichoterápiára. Azért írtál ide, mert segíteni akarsz magadon. Ez volt az első lépés. Akkor tedd meg a másodikat is: az orvos felkeresését. Csak akkor lesz jobb a közérzeted, ha te magad teszel ennek érdekében.
2014. okt. 24. 17:23
 19/21 anonim ***** válasza:
Ahogy kiveszem az írásodból, rengeteg gyerekkori trauma, ami ide juttatott. Nagyjából én is így érzem, bár én nem írnék ki ide kérdést, mert tényleg nem tud pár névtelen emberke segíteni. A problémád eredete valójában nem is a kinézeted, csak részben. Jóval inkább ezek a lelki gátlások, blokkok azok, amiktől szenvedsz. Abban igazad van, hogy az ilyen emberek nem valóak a világra, mert nem tudnak boldogok lenni, ehhez egyszerűen túl könyörtelen a többi ember, a gyengét eltapossák. Két lehetőséget látok, teletömeted magad gyógyszerrel, amitől ki leszel ütve, mint egy zombi vagy megölöd magad. Más lehetőség nincs az ilyen súlyos esetekben.
2014. okt. 24. 17:57
 20/21 anonim ***** válasza:
Sajnos nem tudok tanácsot adni mert ugyanilyen vagyok, csak gondoltam hátha jobban érzed magad ha tudod hogy más is van ilyen helyzetben. Bár nekem van párom, de mindig más lányokkal lóg akik jófejek, szépek, és lehet velük hülyéskedni, nem félénkek és önbizalomhiányosak mint én. :)
2014. okt. 27. 16:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!