Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Kihez forduljak ilyen helyzetben?

Kihez forduljak ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Soha nem gondoltam volna, hogy odáig jut a családom, ahol most tartunk. Próbálom röviden vázolni. A saját lakásunkat egy éve elveszítettük, egy éve albérletben élünk anya, a tesóm és én. Mi ugyan nagykorúak (22, 23) vagyunk, de én 2 éve nem találok munkát, a nővérem pedig egyetemre jár, és az órabeosztása mellett lehetetlen munkát vállalnia. Szeptember közepén el kell innen költöznünk, mert lakbér és közös költség elmaradásunk van. A kauciót is elveszítjük, de még azon felül is minimum 300 ezer forintra lenne szükségünk, hogy új helyre tudjunk költözni. A családsegítő minden segélykérelmet figyelmen kívül hagyott/visszautasított, jelenleg nulla forinttal állunk, nincs kajára sem pénzünk (anya egy hete nem eszik) és fogalmam sincs, kihez forduljak, vagy mit tegyek, hogy kihúzzuk a fizetésig. Hogy azután mi lesz... fogalmam sincs. Nem tudtok valami szervezetet, vagy bármilyen lehetőséget arra, hogy segítséget kapjunk? Nem magamért kérdezem, magamról már lemondtam, de fáj látnom, hogy anyu kétségbe van esve, nem alszik, nem eszik, és kezdi teljesen feladni. Nem tartom igazságosnak, hogy egy tanárnőnek, aki 35 éve 'neveli a társadalmat' ilyen nehéz nyugdíjaskorral kell szembenéznie. Nem ezt érdemelné.

Köszönöm a válaszokat!

2010. aug. 27. 23:26
 1/6 anonim ***** válasza:
Uhhh...ez elég felkavaró...:(
2010. aug. 27. 23:47
 2/6 anonim ***** válasza:
Rokonok nem tudnának segíteni? És apukáddal mi van?
2010. aug. 28. 00:22
 3/6 A kérdező kommentje:
Apám elhagyta anyámat, amikor 2 éves voltam. Azóta sem tudunk róla semmit, a rokonsághoz pedig nem fordulhatunk, mert a saját lakásunkat is miattuk veszítettük el. Több, mint egy éve nem tartjuk velük a kapcsolatot. Azóta egy telefon sem érkezett a családból senkitől. Nem is érdekli őket, hogy élünk-e még, vagy hogyan élünk... Rengeteg harag van bennem feléjük, főleg a nagyszüleim és anyu testvérei felé...
2010. aug. 28. 00:40
 4/6 anonim ***** válasza:

Hát figyi akármennyire is utáljátok egymást akkor is valahogy beszélni kéne velük...a legnehezebb helyzetekben össze kell tartani...

Apám és húga soha nem volt fényes kapcsolatuk..A nagynéném kitagadta őt megfosztotta egy csomó mindentől...aztán egy idő múlva kiderült hogy Rákos (a nagynéném) éshát akkor nagy lett hirtelen az összetartás..

A mi rokonságunk se volt nagyon jóban egymással de ez a hír összehozott minket és ez jó is meg rossz is...

Szóval a legnehezebb helyzetekben össze kell tartani szval..engem nem érdekel mennyire voltatok rosszban velük..Talizzatok valahol és beszéljétek meg...

Bocsi ha sokat írtam :P

2010. aug. 28. 03:11
 5/6 A kérdező kommentje:

Úgy látszik, nem fogalmaztam elég világosan... Az én hibám. Elvették tőlünk a lakást, és utána elvárták, hogy mi kérjünk tőlük bocsánatot azért, mert haragudni merészeltünk. Ha felkeresnénk bármelyiküket azzal, hogy nekünk problémánk van, elküldenének a pi...., és SOHA nem ismernék el, hogy vétettek. Soha...

A nagyszüleim szemében anya, a testvérem, és én mindig is semmirekellő emberek voltunk, akikből soha nem lesz senki. (...mert nem azt csináltuk, amit ők mondtak.) Én voltam a lecsúszott heroinista (nem volt közöm soha heroinhoz), akinek meg akarták tiltani, hogy tanuljon. Az anyám sem kapott tőlük szeretetet, csak mert a maga útját akarta járni, és ez nem tetszett az öregeknek. Tulajdonképpen semmibe vettek minket, és ha segítettek, csak azért tették, hogy a szánalmas önszeretetük ne lankadjon.

Legyél őszinte magadhoz: elfogadnál segítséget egy olyan embertől, akit mélységesen megvetsz? Ha megtennéd, nem lenne iszonyatos bűntudatod saját magaddal szemben?

Ne gondold, hogy nem fordult meg a fejünkben, hogy a nagyszülőket megkeressük, de 22 év tapasztalata mondatja velem, hogy eszükben sem lenne segíteni, ezen felül nem állnám meg, hogy ne véleményezzem mindazt, amit velünk/ellenünk tettek az évek során. Egyszer már elpattant a cérna, akkor én voltam a hálátlan, tiszteletlen, szemtelen fruska, hogy szólni merészelek. Még egyszer nem adok nekik lehetőséget arra, hogy a lelkembe tiporjanak.

(Ne haragudj, hogy kisregényt írtam. Másképp nem tudtam volna jól kifejezni magam.)

2010. aug. 28. 03:39
 6/6 anonim ***** válasza:
Lassan mi is ebbe a helyzetbe jutunk...:SVagyis afelé tartunk:(
2010. aug. 29. 12:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!