Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Ilyen helyzetben mit csináljak...

Ilyen helyzetben mit csináljak, kihez forduljak?

Figyelt kérdés
Sziasztok. 19, lassan 20 éves leszek. Az lenne a problémám, hogy már több éve önbizalomhiányban szenvedek, de ez mára már súlyos depresszióvá teljesedett ki. Egyszerűen nem tudom mit tegyek, ronda vagyok, nincsenek barátaim, nincsen kivel megbeszélnem semmit sem, nem merek elmenni pszichológushoz, mert félek, hogy hülyének néz majd és elküld, amiért ilyen undorítóan nézek ki. Folyton csak sírok és ha néha van olyan, hogy jókedvem van, akkor hirtelen elkezdek sírni, mert visszagondolok, hogy nekem nem lehet jó a kedvem, nem érdemlem meg, mert ilyen ronda vagyok. Akármilyen hajat vágatok az összes csúnyán áll. Általános és középiskolában folyton piszkáltak a külsőm miatt, meg hogy hogy nézek ki. Azt hittem idővel változom majd, mert mondják, hogy a férfiak későn érnek csak idő kell, de nálam nem, én nem leszek sohasem jóképű. Nem tudom mivel érdemeltem ezt ki, mindig is normális voltam az emberekkel és állandóan én kapom a sok rosszat, állandóan. Mindig másokat nézek, hogy milyen jó nekik amiért ilyen boldogak, van barát/barátnő, mosolyognak, más fiúk helyesek, jóképűek, nincs az arcukon semmi pattanás stb, én meg csak itt szerencsétlenkedek magammal. Már jó pár hónapja foglalkoztat az öngyilkosság gondolata és igazából tényleg egyre inkább jövök rá arra, hogy minek élnem így, minek. Ezen a világon nekem nincsen keresnivalóm, aki a legfontosabb volt nekem, az édesanyám, Őt már elveszítettem amikor 6 éves voltam autóbalesetben. Apa kidobott otthonról a mostohám miatt. És a legrosszabb az, hogy ha elmennék pszichológushoz ő sem tudna segíteni, sem a pszichiátria. Nem vállalnának el, könyörgöm ki akar egy ilyen gusztustalan embernek segíteni. Nem hiszem el, hogy miért van ez pont énvelem, a kutyának sem ártok soha. Ti ilyenkor mit tennétek? Interneten rátaláltam, hogy létezik olyan öngyilkossági mód, ahol folyékony káliumot adnak be és nem is érzel semmit úgy halsz meg. Ilyen létezik tényleg? 19/fiú

2014. okt. 23. 22:24
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:

Hívj fel egy telefonos lelkisegély szolgálatot. Lehet, hogy foglalt lesz a vonal, próbálkozz többször. [link]

De a rondaság nem akadálya a kapcsolatoknak, pláne nem a szakember segítségének.

2014. okt. 23. 22:44
 2/21 anonim ***** válasza:
2014. okt. 23. 22:49
 3/21 anonim ***** válasza:

Szia!

Nagyon sajnálom, hogy ennyire el vagy keseredve. Én azt tudom mondani, hogy nyugodtan keress fel egy pszichológust, attól amit leírtál nem kell tartanod, ha pedig igen, akkor kifogtad a világ legrosszabb pszichológusát és újat kell keresned. :)

Nem te vagy az első akinek ezt elmondom és amit egyébként akár ott a szakember is helyeselne véleményem szerint, hogy segíteni annak lehet, aki akarja, hogy segítsenek neki. Az írásodból sajnos látszik, hogy eddig a pontig még nem jutottál el. Tudom, hogy borzalmasan nehéznek hangzik, de olyan ponton vagy, amikor összeszorított fogakkal el kell határoznod, hogy irányításba veszed az életedet, hogy kimászol a gödörből magadtól. Ezt fogják segíteni, asszisztálni a szakemberek, de eddig el kell jutnod, muszáj, mert hidd el senki nem fog tudni rajtad segíteni. Pedig biztosan vannak akik akarnak.. én biztosan. :)

2014. okt. 23. 22:55
 4/21 A kérdező kommentje:
Nem, sajnos nincs senki, aki akarna is bármennyit segíteni rajtam. Mert nem tud, senki sem tud rajtam segíteni. Isten véletlenül teremtett meg engem és most azt akarja, hogy végetvessek az életemnek. Ő is ezt akarja én érzem. Van olyan ember, aki egyszerűen nem való ebbe a világba, mint én, mert nem érzi itt jól magát, elveszett, mindenki csak bántja, és mert...nem ide való, ennyi. Nem vagyok tényleg ide való, én nem is vagyok ember, nem vagyok normális, nekem máshol lenne a helyem. Ezt senki nem érti az a baj.
2014. okt. 23. 23:10
 5/21 anonim ***** válasza:
Facén vedd fel barátnak Kassai Csillát, és tréniglelj vele.
2014. okt. 23. 23:17
 6/21 anonim ***** válasza:

Szia!

Ezért vagyok, vagyunk másokkal együtt nehéz helyzetben azok akik segíteni próbálunk neked. Mert mi írhatjuk, mondhatjuk neked, hogy de igen is értjük, hogy a pszichológus tud rajtad segíteni és őt nem érdekli, hogy hogyan nézel ki, hogy mi de minimum én itt vagyok, egy random valaki GYIK-on, aki igen is akar neked segíteni, de tehetetlenek vagyunk, ha nem akarod hogy segítsenek neked. Emeltél egy falat magad köré, ami mögött borzasztóan el vagy keseredve, de mi nem tudjuk bedönteni ezt a falat és végigráncigálni a felépülés útján téged az akaratod ellenére.

2014. okt. 23. 23:19
 7/21 A kérdező kommentje:
Ez a baj. Nem érti senki a helyzetemet. Én alig beszélek idegen emberekkel, mert egyszerűen túl alacsonyan vagyok, hogy mással beszéljek. Itt mindenki értékes ember csak én nem. Éppen ezért nem vagyok fent egy közösségi oldalon sem fent, mert nem lehet. Nem engedhetem meg magamnak, hogy legyen akár facebookom vagy bármi más, mert ez irreális lenne. Én csak vagyok, mint valami tárgy. Éppen ezért írtam ki a kérdésemet ide, mert ezt talán még megengedhetem magamnak, hogy kérdezzek névtelenül.
2014. okt. 23. 23:25
 8/21 anonim ***** válasza:

Szia!

Ne haragudj, de én mindent leírtam, amit tudtam. Ha van kedved olvasd át egyszer-kétszer hátha..

2014. okt. 23. 23:29
 9/21 anonim ***** válasza:
Nem azért nem tudok neked segíteni mert nem értem a helyzetedet, vagy mert nem akarok, hanem te nem engeded. :(
2014. okt. 23. 23:30
 10/21 A kérdező kommentje:
Elolvastam, amiket írtál, de nem segít, egy kicsit sem. Rajtam nem lehet segíteni és nem azért, mert nem akarom, hanem mert nem lehet és ennyi. Senki sem fog megérteni sohasem. Ha meghalnék az lenne a legjobb, megszűnne a szenvedés, a szorongás, a sírás. Minden gondom elszállna.
2014. okt. 23. 23:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!