Ilyen helyzetben lehetnék tanár? Mit gondoltok? (tovább lent)
Úgy érzem, hogy szívesen lennék tanár a jövőben, mert valahogy vonz a dolog. Viszont felmerült bennem néhány probléma magammal és a képességeimmel kapcsolatban. (Van még időm dönteni bőven, de azért már most el szeretnék kezdeni gondolkodni rajta.)
- Az az egyik gond, hogy mivel nincs kisebb testvérem, nem vagyok hozzászokva a gyerekekhez (mindig is felnőttekkel éreztem jól magam), és amikor gyerek(ek) társaságában vagyok, nem tudok vele/velük mit kezdeni (vagy csak ritkán). Sőt, bizonyos idő után nagyon idegesítenek is!
- A másik gond pedig az, hogy nem vagyok túl magabiztos, és több ember előtt félek beszélni.
Szóval a kérdésem az, hogy a fent említett problémák mellett szerintetek lehetnék tanár?
A "gyerek-gond" mondjuk megoldható lenne, ha gimiben (vagy esetleg egyetemen) tanítanék és nem általánosban, vagy ha többet lennék gyerekek között, nem?
Viszont a másikkal mit kezdhetnék? Le tudnám küzdeni a mások előtti beszédtől érzett félelmem? Bele lehet szokni? Na és a bizonytalanság?
Elsősorban tanárok véleménye/tapasztalata érdekelne, de bárki írhat véleményt! Köszönök minden értelmes választ előre!
Értem, köszi a választ!
De az nem okoz gondot, hogy tényleg nem vagyok oda huzamosabb ideig a gyerekekért? Mármint jó, ez attól is függ, hogy hány évesek. Mert az oké, hogy megtanulom, hogyan kell velük bánni, de az, hogy idegesítenek, még változhat, ugye?
ha annyira nem szereted a gyerekeket akkor menj egyetemre tanítani
talán a középiskolát de az sem különb sokkal a kisebbeknél
Nem az a gond, hogy nem szeretem őket..... Én szeretem őket, csak ha kb. egy órán keresztül velem van egy kisgyerek, akkor iszonyatosan elkezd idegesíteni, és fel akarok robbanni, mert nehezen bírom elviselni. De mindez azért van, mert nincs kistestvérem és nem vagyok hozzászokva.
Amúgy köszönöm az összes eddigi választ, hasznosak voltak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!