Én egy 18 éves lány vagyok, 15 éves koromig láttam. ( Mielőtt valaki belekötne, hogy hogyan számítógépezem, beszélő számítógéppel írok, ami felolvassa nekem a képernyőn lévő dolgokat és azt, hogy milyen betűt ütöttem le) Korszülött voltam, ezért megvakultam, de hála a többszörös műtéteknek, legalább a bal szememmel tudtak valamicskét kezdeni. 15 éves koromig láttam vele, de 3 éve sajnos felmondta a szolgálatot. Én azzal vígasztalom magam, hogy hátha lehet még tenni vle valamit, de közben meg mondják, hogy ne is reménykedjek. Akkor most bízzak még (mert sokan meg azt mondják), vagy fölöslegesen inkább ne tápláljak reményt magamban? Nagyon nehezen dolgozom fel:( Kíváncsi vagyok a véleményetekre, hogy mi lenne a legjobb. 18/l
Köszönöm, akkor mondom anyukámnak és felkeressük! Mindegyik válaszolónak hálás köszönet a bíztatásért és az információkért! Minden jót!
2010. jan. 24. 22:48
22/49 anonim válasza:
Hát aha azt gondoltam,hogy vannak szüleid,akik lától,de úgy barátokra,kortársakra gondoltam!(ami tudom,hogy nem könnyű,ezt is csak úgy "okoskodásból" írom,én se tudok barátokat szerezni,pedig én még látok is!) Jársz iskolába?Tervezel egyetemre menni?
2010. jan. 24. 22:49
23/49 anonim válasza:
Nézd, ez egy 2006-os cikk a netről. Az utolsó mondata elég bíztató:
A glaukóma kezelése
A cél a látóideg sorvadásának megállítása. A terápia lényege a szemnyomás csökkentése és a látóideg vérellátásának javítása. Az elhalt látóidegszálak már nem helyettesíthetők, ezért a látás javítása nem lehetséges. A szemnyomás csökkentése a csarnokvíz elfolyásának javításával vagy a termelés csökkentésével érhető el. A csarnokvíz termelésének csökkentésére béta-receptor-blokkolókat, alfa2-receptor-izgatókat és karboanhidráz-bénítókat használunk. A prosztagladinszármazékok forradalmi változást jelentettek a glaukóma kezelésében, mivel kevés a mellékhatásuk, és speciális módon fokozzák a csarnokvíz elfolyását. A páciensek életminőségét javítják a kombinált készítmények, amelyek több hatóanyagot tartalmaznak, így nagyobb mértékben csökkentik a szemnyomást. A Ginkgo Biloba-származékok fokozzák a szem mikrocirkulációját és így a látóideg vérellátását. Ha a gyógyszeres kezelés nem eredményes, lézeres vagy műtéti eljárás segítségével kell csökkenteni a szemnyomást.
A glaukóma diagnosztikája és kezelése az utóbbi időben forradalmi változásokon ment át. A tudomány további fejlődésével a jövőben ezt a betegséget remélhetőleg nem csak kezelni, hanem kikezelni is lehet.
Dr. Farkas Beáta
[2006. 04. 28.]
2010. jan. 24. 22:51
24/49 anonim válasza:
Talan csak reszlegesen haltak el az idegek es van mod a stimulalasra.Mindent meg kell probalni.Keresd fel Dr. Hegedűs Juliannat,hidd el megeri!!!
2010. jan. 24. 22:52
25/49 A kérdező kommentje:
Nem könnyű barátokat szerezni.... Járok iskolába, a Vakok Iskolájába. Gondolkodom az egyetemen. Szerintem megyek majd. Szerintem a barátommal együtt fogok menni, mert Ő meg masszőr szeretne lenni és úgy tudom, ahhhoz kell egyetem, azt mondták neki.
2010. jan. 24. 22:53
26/49 A kérdező kommentje:
Köszönöm a cikket, megkeresem a doktornőt mindenképpen!
2010. jan. 24. 22:55
27/49 A kérdező kommentje:
Minden válaszolónak köszönöm a bíztatást, információkat, most mennem kll lefeküdni, mert holanp suli:)))
2010. jan. 24. 22:57
28/49 anonim válasza:
Igen, ragadj meg minden lehetőséget, szakértőt, ajánlott orvost! Nagyon fiatal vagy még ahhoz, hogy feladj bármit is! Szerintem sikerülni fog.. legalábbis én úgy érzem. És remélem! :) Sok sikert. És kívánom, hogy gyógyulj meg ebből a betegségből!
Én is megyek aludni, mert a kislányom sajnos korán kelő reggel. : ( Jóéjt!
2010. jan. 24. 22:59
29/49 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó:) Minden jókívánságot köszönök!!! Én is bízom benne, hogy egyszer helyre fog jönni a szemem.... Jóéjt Önnek is:)
2010. jan. 24. 23:03
30/49 anonim válasza:
Jóéjt ismét.. De itt nem szokás a magázódás, főleg nem ismeretlenül.. Itt mindenki tegez mindenkit, ne légy ilyen "távolságtartó" :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!