Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Teljesen bezárkóztam, nem...

Teljesen bezárkóztam, nem igénylem, hogy bárkivel beszéljek. Lehet bármi 'bajom' belőle?

Figyelt kérdés

Sosem voltam egy barátságos, társasági ember. Középiskola alatt próbálkoztam vele, nagy társaságokban lógtam, az "elvárt" viselkedést produkáltam, de nem éreztem jól magam, depressziós lettem és teljesen elzártam magam másoktól, senkivel sem találkoztam, senkivel sem beszéltem.

Valahogy kievickéltem belőle.

Később ismét próbálkoztam az egyetemen a nagy társasági élettel, de szintén kudarcot vallottam.

Párkapcsolatban élek már évek óta, és most ismét elkezdtem észlelni magamon a tüneteket.

Van egy szokott kis társaságunk, akiket szerettem, de mindig kívülállónak éreztem magam. Ez az érzés mostanság fokozódik, ha találkozom velük, elfáradok és hetekig utána ki sem lépek. Már egy hete senkivel sem beszéltem, a párom, ha átjön, nem is szólok hozzá. Szeretem, érdekel, mi van vele, de fáraszt a kommunikáció.

Nem érzem magam depressziósnak, de aggódom magam miatt.

Az nem opció, hogy beszéljek az emberekkel, mert rosszul érzem magam utána, belefáradok és lelkifurdalásom lesz, nem tudom megmondani, miért. Ha mégis elmegyek otthonról valamiért, találkozni valakivel, szintén lelkifurdalásom lesz...

Nem tudom, mit tehetnénk, nemsokára ismét iskola és már most fáraszt az, hogy emberek közé kell mennem.

Próbálom elfogadni már, hogy én nem vagyok egy hatalmasan nyitott ember, de úgy érzem, kezd egészségtelen lenni a zárkózottságom..

Amúgy szuperül elvagyok egyedül, ami tök jó, csak miért vagyok ennyire rosszul másokkal, akik elvileg ráadásul a barátaim is?

Volt már valaki ilyen helyzetben?

Van erre megoldás?

2014. aug. 25. 12:38
 1/3 anonim válasza:
Nos,erre a válaszokat én is szívesen olvasnám.Hasonló helyzetben vagyok,kivéve hogy én régen nagyon is társasági ember voltam.Én sem érzem magam depisnek,jól elvagyok egymagamban,de másokat idegesít,azt hiszik,hogy valami bajom van.
2014. aug. 25. 13:00
 2/3 anonim ***** válasza:
Csak orvos tud itt segíteni.
2014. aug. 25. 13:15
 3/3 anonim válasza:
Pont ugyanilyen vagyok,szünetekben most már egyedül elmegyek valahova sétálni vagy leülni,lényeg hogy nem az iskolánál mert már nem birom hallgatni hogy mindenki azzal jön hogy mért nem beszélek senkivel stb..Nem tudom elképzelni hogy én egy társaságban beszéljek és mindenki rám figyeljen,esélytelen... Egyszerüen nem tudok megváltozni,11 év alatt nem sikerült,szerencsére még nem egész 1 évem van hátra.
2015. szept. 23. 00:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!