Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért könnyebb valamit leírni,...

Miért könnyebb valamit leírni, mint kimondani?

Figyelt kérdés
Pl valami dolgot, amit szégyellek, azt szerintem sokkal könnyebb leírni, mint kimondani, ez miért van? Annak ellenére, hogy "a szó elszáll, az írás megmarad"
2010. jan. 1. 13:28
 1/5 anonim ***** válasza:
Ez tényleg érdekes, nem tudom miért. Én személy szerint teljesen másképp "beszélek" írásban, mint szóban...
2010. jan. 1. 13:38
 2/5 anonim ***** válasza:
94%
mert zavarban vagy gátlásos
2010. jan. 1. 13:47
 3/5 anonim ***** válasza:
Mert ha beszélsz, az illető szemébe mondod, ott vagy a helyzetben, és nem gondolkozhatsz azon, hogy mit fogsz reagálni, egy szóval tényleg te vagy ott, abban a helyzetben. Viszont ha írsz, akkor van időd megfontoltnak lenned, ha azt esetleg te olvasod fel a hallgatónak, akkor sem kell gondolkoznod már a mondanivalódon. :)
2010. jan. 1. 16:23
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Mert ez már olyan világ ami elképzelhetetlen msn,fórum,iwiw,stb nélkül.

Másrészt m az élő beszéd jóval összetettebb mint az írás,a másik szemébe kell nézni,figyelni kell hangsúlyra,mimikára,külsőnkre, gesztusokra, a visszajelzésekre stb

2010. jan. 1. 17:26
 5/5 anonim ***** válasza:
A mimika, jelenlét, hangszín stb. plusz kiszolgáltatottság.
2010. jan. 1. 18:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!