Miert van az, hogy nehezen tudok kimondani par szavakat?
Pl. fuzetet- ugy elhadarom,hogy alig lehet megerteni.
Valahogy ugy jon ki,hogy fuetet vagy futet... pedig kitudom mondani a " z"- t.
Mintha a " z "- be beleakadnek :P
Voltam hasonló helyzetben, nekem a stressz, nagy nyomás miatt volt. Folyamatosan kerestem a hibákat magamban és bemagyaráztam, hogy beszédhibás vagyok (pedig egyáltalán nem). Szóval ne figyelj/koncentrálj annyira ezekre a szavakra és akkor menni fog. :)
Mellesleg én is határon túli magyar vagyok, de ez egy rossz felfogás, hogy mi nem beszélünk magyarul... Én nem beszélem azt a nyelvet, amelyik országban élek (megértetem magam, de elég minimális beszélek). Szóval marad a magyar, s mivel magyar filmeket, sorozatokat, tv-t nézek, magyar könyveket olvasok (főleg szépirodalmi) és magyar körökben mozgok, nem zavart be egy nyelv sem, csupán magamnak kreáltam a "beszédhibám van" hülyeséget. Szóval nyugi. :)
10:25 vagyok
Jól van na, csak egy ötlet volt. De ha nem ez a gond, akkor fogalmam sincs. Csak azért gondoltam rögtön erre, mert volt egy évfolyamtársam, aki szinte egész életében Nyugat-Európában lakott, aztán hazaköltöztek, és ő például eléggé törte a magyart. Persze sok függ attól is, hogy a környezetedben mennyire használják a nyelvet, más a Székelyföld és más a szórvány esete. Az évfolyamtársam is rengeteget javult, amióta Magyarországon él.
Mivel azonban a kérdező esetében úgy tűnik nem ez a probléma, nem is ragoznám tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!